rajac
Na upit

ALTI Rajac 16km/500m uspona 26.12.2020. 26.12.2020. (jednodnevna)

Rajac se nalazi na planini Suvobor, 100 km od Beograda, a 12 km od Ljiga. Nadmorska visina Rajca kreće se od 600 do 849 m. Ova planina pruža idealne uslove za rekreativno hodanje jer je teren sa blagim usponima i silascima. Pored prostranih livada na Rajcu preovlađuju šume bukve, hrasta, breze, jasena, cera, a u najvišoj zoni se nalaze četinari, jela i bor, dok se od životinjskih vrsta može naići na fazane, srndaće, lisice, divlje svinje, zečeve, grlice…

PLAN TURE

Do Rajca putujemo preko Ljiga do planinarskog doma “Čika Duško Jovanović”. Posle kratke pauze i okrepljenja u domu, polazimo na pešačenje. Staza je kružna, što znači da je isto mesto starta i završetka pešačenja.

Dužina staze: 16 kilometara

Visnska razlika: oko 500 metara

Najviša tačka: 848 mnv vrh Rajac

KADA I GDE SE NALAZIMO?

Datum: 26 .12. 2020.

Polazak iz Beograda je u 06:00h sa parkinga na uglu ulica Drinske i Sarajevske.

Povratak se očekuje do 19 h.

CENA

Cena ove ture je 1400 dinara.

VODIČ

Dragana Rajblović  SK „Alti“ (vodička licenca UIAA MB 452) (www.alticlub.org.rs)

Biografija vodiča: Link

U skladu sa epidemiološkom situacijom maske na licu su obavezne u busu!

Sa sobom poneti: mali ranac sa nešto hrane (sendviči, grickalice, voće, slatkiši…), najmanje 1,5 litar vode (može se i tamo natočiti), kremu za sunčanje, naočare, kišnu kabanicu, rezervnu presvlaku (majicu) i rezervnu obuću. Obući se prikladno pešačenju tj obuću koja se ne kliza (patike ili gojzerice), trenerku ili drugu odeću koja je udobna, kao i jaknu prilagođenu godišnjem dobu. Najbolje je imati na sebi slojevitu odeću. Sve što ponesete duplo (obuću, odeću…) može se tokom pešačenja ostaviti u busu.

Kako da se pripremite za prvo planinarenje pročitajte ovde.

NAPOMENA

Učesnici na akciju polaze na sopstvenu odgovornost, uz pridržavanje preporuka za nastavak trenažnog procesa u svim sportskim objektima vrhunskih sportista i ostalih sportista u sistemu sporta Republike Srbije, a sa ciljem primena mera prevencija i smanjenja rizika prenošenja virusa SARS-CoV-2, koje je doneo Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19,  kao i uz pridržavanje mera Pravilnika o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti Planinarskog Saveza Srbije: http://www.pss.rs/wp-content/uploads/2015/11/6-pravilnik-o-bezbednosti.pdf. Napominjemo da prema Zakonu o turizmu (član 86, stav 4) za putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.

INFO I REZERVACIJE

Prijave na br. 064 1600 522 ili mail altionline@gmail.com

 

 

Tagovi: srbija, avantura, avanture, pesacenje, planinarenje, izlet, odmor, rajac

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: