Avanture Zaovine
4.500/6.500 RSD

Avanture Zaovine by Tara Izleti 14.01.2023 - 31.12.2023. (352 dana)

AVANTURA ZAOVINE – izlet koji podrazumeva vožnju čamcem na Zaovinskom jezeru, kružnu turu oko jezera Zaovine, obilazak vidikovca Banjska stena i ručak kod domaćina Adamovog konaka.

Izlet počinjemo na Zaovinskom jezeru. Ukrcavamo se u čamac i idemo u obilazak Zaovinskog jezera. Jezero Zaovine je kristalno čisto planinsko jezero nastalo na reci Rzav. Brojni zalivi, modro-zelena boja vode i guste četinarske šume na obali najbolje se mogu doživeti vožnjom čamcima.

Selo Zaovine sastoji se od 28 zaseoka, jezera Zaovine i kanjona Belog Rzava. U ovoj turi obići ćemo lokalitete po kojima je selo Zaovine poznato, a to su mesto gde je Josif Pančić otkrio retku i endemičnu vrstu “Pančićevu omoriku” na lokalitetu i vidikovcu “Kik”, obići ćemo Ravnu stenu i jezero Spajići, a onda idemo se kopnenim putem vozimo u krug oko bisera ove planine Zaovinskog jezera. Priroda i lepota ovog sela, kao i bajkoviti predeli koje ćete videti deo su nezaboravnog iskustva koje ćete imati prilikom posete Tare.

Put dalje, preko Mitrovca nastavljamo ka najpoznatijem lokalitetu ove planine, a to je vidikovac Banjska stena. Jedan je od najpoznatijih i najlepših vidikovaca u Srbiji. Sa vidikovca, koji se nalazi na 1065m nadmorske visine, pruža se pogled na akumulaciju Perućac, kanjon reke Drine i područje Osata u Bosni.

Avantura Zaovine završava se na mestu na kome smo je i počeli, a to je selo Zaovine. Domaćini Adamovog konaka pripremiće teletinu ispod sača, a u kombinaciji sa tradicionalnim jelima ovog kraja vaše gastronomsko iskustvo će biti obogaćeno.

Ručak nije obavezni deo ture a shodno tome cene su sledeće:

Tura sa ručkom: 6500 RSD po osobi
Tura bez ručka: 4500 RSD po osobi

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: