Bali Yoga Retreat
1.690 EUR

Bali Yoga Retreat by Dejana Yoga 05.05.2023 - 18.05.2023. (14 dana)

Bali Yoga Retreat  je mnogo više od običnog putovanja, daleko više od promene svakodnevnog života i rutine.

Započnimo svoje unutrašnje putovanje na magičnom odmoru okruženi bujnim tropskim šumama i Indijskim okeanom, mirisnim biljkama i tropskim voćkama. Dajte sebi priliku da se resetujete i da se odvojite od svakodnevne rutine na ovom rajskom ostrvu.

Uz jutarnje časove joge u okrženju tropskog bilja i ekzotičnih ptica, uz vežbe disanja i meditaciju, dopustićemo da unutrašnja svetlost zablista i osetiti nežni tok života. Osetiti potpunu harmoniju i sklad.

Organizovani su izleti koji mogu da nam u potpunosti prenesu spritualni duh Balija. Upravo na taj način treba doživeti ovo rajsko ostrvo. Doživeti holistički pristup I filozofiju života koja će vas inspirisati na vašem daljem životnom putovanju.

Postignuti ravnotežu, smirenost i unutrašnju snagu od meštana koji imaju duboko znanje o drevnim tradicijama i znaju kako da inspirišu stvarnu transformaciju. Pored izleta koji su navedeni u programu za našu grupu su dodatno ponuđeni centri koje ćemo obići a pružaju aktivnosti koje održavaju visoku vibraciju i neguju naš duh:

1.Sound Heling Piramidas of chi https://pyramidsofchi.com/

Ovaj predivan holisticki centar pruža raznovrsni sadržaj: Sound Healing, Breath work, Holistic therapies, Tea ceremony, Tai Chi, Drum circle, Gong puja…

2.Yoga Barn centar https://www.theyogabarn.com/

Svetski poznat centar, fantastično mesto na kome možemo prisustvovati programima koji se održavaju: Yoga, Estatic dance, kirtan, reiki, Thai masage, sound healing..

PROGRAM PUTOVANJA

Prvi dan:

Skupljanje na aerodromu „Nikola Tesla“ polazak avio kompanijom FlyDubai. Let do Dubaia traje 5h. Let za Bali (Denpasar) avio kompanijom Emirates. Let do Balija traje 9 ipo sati i stiže se sledećeg dana oko 15:30h po lokalnom vremenu.

Drugi dan:

dolazak u smeštaj i odmor. U prvom smeštaju provodimo 6/7 noći (u zavisnosti od trajanja aranžmana).

Smeštaji u rangu cene su:

Uz doplatu mogućnost izbora više kategorije smeštaja poput:

Na aerodromu nas kupe lux aklimatizovani kombiji i prevoze do našeg prvog smeštaja. Put do smeštaja traje oko sat vremena. Prelepi rizort se nalazi u Uluwatu regiji. Po dolasku u smeštaj odmor i adaptacija od puta. Opciono odlazak u neki od barova.

Treći danSunday beach/Uluwatu temple

Posle doručka u hotelu, odlazak na Sunday beach. Ko želi, tu provodi ceo dan, ostatak grupe obilazi Uluwatu temple, jedinstveni hindu hram sa prelepim pogledom na zalazak sunca i okean. Pored obilaska hrama, tu je i gledanje tradicionalnog balinežanskog plesa, Kecak dance. Veče čuvamo za večeru na samom okeanu, u čuvenom ribljem selu na samoj plaži, Jimbaran.

Četvrti dan: Ronjenje/Balangan surf beach

Posle doručka opcioni odlazak na jednodnevni izlet na Nusa Penida ostrvo koje je udaljeno 30 minuta od Balija, a ide se brzim brodom. Na ovom izletu obići ćemo dve prelepe plaže, a tu je i prvi BALI IZAZOV – ronjenje sa giganskim mantama! Ronjenje se obavlja sa Zerogravity diving klubom (ronjenje sa džinovksim mantama je na dah i nije potreban ronilački sertifikat). Za to vreme oni koji ne žele da idu na Nusa Penida ostrvo, provode dan na Balangan surf plaži. Tu je i drugi opcioni 2. BALI IZAZOV- surf. U ovoj regiji nas čekaju i neki od kultnih plažnih barova kao što je Single fin i Savaya klub.

Peti dan: ekskurzija istočni deo ostrva

Nakon doručka kombijima krećemo na jednodnevnu ekskurziju ka istočnom delu ostrva. Ta ekskurzija obuhvata Cepung vodopad, obilazak jednog od najlepših hramova i vodenih palata na Baliju, Hram Tirta Gangga, ručak u nekom od lokalnih restorana i posetu prelepoj plaži Virgin beach. Povratak u smeštaj u večernjim časovima. Za sve one koji ne idu na ovu ekskurziju, u planu je obilazak prelepih plaža u toj regiji poput Melasti beach, Palmila beach, Nyang Nyang plaža i Karma kandara.

Šesti dan – Changgu

Nakon doručka odlazak u popularno mesto Canggu. Ovaj grad je epicenter dobrih provoda, najboljih lokala i šopinga. Predlog je da dan započnemo obilaskom hrama Tahan Lot. Dok bismo drugi deo dana sačuvali za šoping i uživanje na Batu Bolong plaži, ručku u nekom od najboljih restorana poput autentičnog Milu by Nook, koji se nalazi u sred pirinčanih polja. Nakon ručka odlazak na najlepši zalazak sunca na Baliju u čuvenom  beach baru La Brisa. Povratak u naš rizort u večernjim časovima.
3. BALI IZAZOV  – obilazak grada motorima, zainteresovani će obilazak mesta Changuu moći da obave vožnjom motorima ulicama i skrivenim predelima ove regije.

Sedmi dan – Uluwatu 

Odmor u regiji Uluwatu, na prelepoj plaži Melasti u nekom od čuvenih beach barova poput Karma kandara ili Palmila beach. 

Ručak u Finns baru. Za sve hedoniste predlog je biser Uluwatu-a, čuveni Spa u The Istana rizortu, opciono izlazak u neki od klubova poput klub Savaya.

8. – 12. dan Ubud

Posle doručka krećemo ka našoj drugoj stanici, mestu Ubud, smeštenom u srcu ostrva u džungli. Ubud još zovu i duša Balija, spiritualni centar ostrva. Ovaj grad u džungli okružen visovima i pirinčanim terasama postao je jedan od najprometnijih delova Balija. Regija je veoma sadržajna, poznata po brojnim galerijama, joga i retreat centrima, hramovima ali i sjajnim restoranima i kafeima.

Smeštaji u rangu trenutne cene su Mahaputra rizort.

Dok u kategoriji 5 star, uz doplatu su u ponudi rizorti kao sto su:

Na putu ka Ubudu obilazimo čuvene pirinčane terase Tegallalang, gde i ručamo u jednom od lokalnih restorana. Po dolasku u smeštaj odmor i uživanje.

U ova 3/4 dana, po dogovoru organizujemo i obilazimo:

 • 4. BALI IZAZOV- penjanje na vulkan Batur. (Oko 1:30 ujutru po nas dolazi transfer koji nas vodi do podnožja vulkana. Tada se okupljamo sa drugim penjačima i profesionalnim vodičima i kreće se u osvajanje vulkana. Penjanje traje oko 3 ipo sata preko vulkanskog kamenja do samog kratera Vulkana. Tu čekamo spektakularni izlazak sunca u 6:30 ujutru, doručkujemo, osvežavamo se uz voće i krećemo u silazak koji traje oko 2 ipo sata. U povratku imamo i mogućnost odlaska u Batur hotspring – termalna kupatila.
 • Obilazak hrama Tirta Empul – vodene palate i kupanje na ovom svetom mestu
 • 5. BALI IZAZOV– Vožnja kabrioletima po regiji
 • Obilazak mesta Ubud, galerija, čuvenog marketa itd…
 • Bali swing (jedno od najpopularnijih Instagram lokacija)
 • Monkey forest
 • Tegenungan waterfall
 • 6. BALI IZAZOV– zaintresovani će imati priliku i da u nekom od joga studija probaju jogu
 • Sjajne veganske i druge restorane kao što je Clear cafe i restoran Locavore
 • Kupanje i uživanje u baru sa infiniti bazenom fenomenalni
 •  7. BALI IZAZOV- terapija zvukom (soundhealing) u poznatom retreat centru Piramids of Chi
 • 8. BALI IZAZOV – bicycle zipline u nesvakidašnjem Alas harum rizortu
 • Taman dadari – nesvakidašnja umetnička skulptura u srcu džungle
 • Yogabarn – najpoznatiji spiritualni i joga centar na Baliju i u svetu
 • 9. BALI IZAZOV – Campuhan ridge walk – čuvena šetnja kroz prirodu uz izlazak sunca

12. ili 13. dan (u zavisnosti od odabranog aranžmana) krećemo nazad za Beograd. Letimo kompanijom Emirates, preko Dubaija, a u Beograd stižemo sledećeg dana oko podneva.

First minute cena : 1690e

U cenu je uključeno:

 • Avio prevoz
 • Transferi od i do aerodroma
 • Dva unique smeštaja na dve lokacije sa uključenim doručkom (važna napomena: primeri smeštaja su oni koje možete da očekujete. Smeštaj može biti i drugi, ali isti po nivou kvaliteta i onome što pruža)
 • Vodič na usluzi 24/7
 • Organizacija Bali challenge

U cenu nije uključeno:

 • Fakultativne ekskurzije i izazovi se plaćaju na licu mesta po lokalnim cenama
 • Zdravstveno i putno osiguranje (koje priznaje BMIC klinika na Baliju).
 • Transferi po ostrvu
 • Viza

Uslov ulaska u zemlju za građane Srbije i regiona je: sertifikat – dve vakcine bilo kog proizvođača. Voa viza (visa on arival) čija je cena oko 35USD. Do našeg polaska moguće ukidanje mera.

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: