na bukulji
2.500 / 2.100 RSD

Bez buke na Bukulji by Hiking Tour Serbia by Hiking Tour Serbia 09.04.2022. (jednodnevna)

Bez buke na Bukulji /Plan je da naše članove upoznamo sa prirodnim lepotama aranđelovačkog kraja, jednom laganom zimskom šetnjom od podnožja ka vrhu Bukulje, a zatim do fenomenalnih lokacija smeštenih duž Bukuljskog i jezera Garaši. Nakon toga provešćemo opušteno popodne u šetnji po čuvenoj Bukovičkoj banji.

UKRATKO

BEZ BUKE NA BUKULJI
CENA: POLAZAK IZ NOVOG SADA 2.500 RSD
CENA: POLAZAK IZ BEOGRADA 2100 RSD
DATUM: 09.04.2022.

KOJI JE PROGRAM?

NOVI SAD – BEOGRAD – OSMATRAČNICA BUKULJA – BUKULJSKO JEZERO – JEZERO GARAŠI – BUKOVIČKA BANJA – BEOGRAD – NOVI SAD
Polazak iz NOVOG SADA sa parkinga kod Sajma (restorani Knin i Trojka, klub Ambar) u 06:00 h, iz BEOGRADA u 07:15h sa velikog parkinga Sava Centra (okretnica autobusa 27e i 35). Potrebno je doći na lokaciju bar 10 minuta pre polaska. Vožnja ka Aranđelovcu uz mogućnost da nam se još neko od putnika priključi usput na nekom od odmorišta.
Dolazimo u podnožje Bukulje i krećemo uspon ka njenom vrhu, kroz predivnu gustu šumu, lepo obeleženom stazom. Tamo se nalazi VIDIKOVAC BUKULJA, a tu nas čeka osmatračnica koja bi se lako mogla nazvati balkon Šumadije, sa koga se može videti i ostatak Bukulje prožet mahom četinarskim rastinjem. Do tamo imamo oko 3 km konstantnog uspona, uz visinsku razliku od 325 m. Pravimo kratku pauzu, a odatle će nas staza voditi mahom nizbrdo ka jezerima.
Prvo na redu je BUKULJSKO JEZERO, poznato još i kao Crvena bara. Mnogo manje po površini koju zauzima od jezera Garaši, a opet nekako posebno simpatično, lepo skriveno. Do tamo nas vodi makadamski put kroz šumu, koji će nas lagano izvesti do jezera. Oko 5 km je dugačka šetnja od osmatračnice do ovde i uglavnom je spust u pitanju.
Poslednja tačka naše šetnje je JEZERO GARAŠI, oaza fino ušuškana na aranđelovačkoj periferiji, jedno od najpopularnijih izletišta u okruženju. Do tamo nas vodi opet makadamski put u dužini od 5.5 km. Uz sam put nalazi se potok sa beskrajno čistom i bistrom vodom, čiji ćemo tok jedno vreme pratiti, a u više navrata ćemo preći sa jedne na drugu stranu.
Kod jezera završavamo šetnju, čeka nas bus, koji će nas odvesti do Aranđelovca i tamo nam ostaje slobodno vreme za uživanje u blagodetima BUKOVIČKE BANJE, parku prepunom izvora i mahom modernističkih spomenika. Nakon toga, ostaje nam samo povratak natrag do Beograda i Novog Sada.

ŠTA OD STVARI OBIČNO NOSIMO U PEŠAČENJE?!

– Osmeh, dobru volju, kao i dobro zdravlje
– Dosta vode, minimum 2L po šetnji, užinu, osveženje za uspone i šetnje koje nas očekuju
– Udobna i jaka, adekvatna obuća za šetnje po prirodi
– Ako već imate svoj omiljeni štap ponesite ga, a ako ne, priroda je ta koja krije vaš novi omiljeni
– Kačket/šešir/kapu, naočare za sunce, kremu, šta god smatrate da bi vas štitilo u slučaju jakog sunca
– Rezervna/zamenska garderoba, topla i suva presvlaka na dohvat ruke, nakon svake šetnje.

INFO I REZERVACIJE:

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

VAŽNE NAPOMENE!!!

– Od donacija naših članova koji će biti učesnici akcije ćemo pokriti troškove prevoza do svih odredišta određenih planom
– Broj prijava će biti ograničen, a pravo prisustva putovanju imaju ISKLJUČIVO članovi udruženja Ekotopia (ako želite da postanete naš član dovoljno je da popunite sledeći formular https://forms.gle/U1t5wxUftmYuP4yCA članarina za 2021. godinu se ne naplaćuje)
– Molimo vas da nam pišete u inbox radi prijave, a tom prilikom nam pošaljete ime i prezime učesnika akcije i mesto polaska, uz potvrdu o članstvu u našoj organizaciji.
– Tura se NIKAKO ne preporučuje osobama sa srčanim ili bilo kakvim drugim tegobama na koje može pogubno uticati fizička aktivnost.
– Molimo vas da budemo PRECIZNI I TAČNI kada je u pitanju vreme polaska, a sa druge strane da se ne držimo baš čvrsto satnice trajanja šetnje.
– Molimo sve učesnike naših šetnji da sa sobom donose isključivo pozitivne vibracije, vedar duh i dobro raspoloženje. Vidimo se.

 

 

 

Tagovi: bez buke na bukulji, bukulja, planina, planinarenje, uspon, vidikovac, bukuljsko jezero, jezero garaši, bukovička banja, park, aranđelovac
Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: