Bobija (1272m) Planina čudesnih vidikovaca by EST Adventure 16.10.2021. (jednodnevna)

Bobija pripada grupi Sokolskih planina u delu zapadne Srbije poznatim kao Azbukovica. Pokrivaju je četinarske i bukove šume, mnogobrojne livade, a posebno je popularna među posetiocima zbog sjajnih vidikovaca živopisnih
naziva sa kojih se u jesen pruža neverovatan pogled. Na Bobiji ima preko sto izvora pijaće vode, a najpoznatiji je izvor Dobre vode kod koga se nalazi i poznata crkva brvnara.

Najviši vrh je Tornička Bobija sa 1272mnv.

pesacenje planinarenje bobija azbukovica vidikovac estadventure

PLAN AKTIVNOSTI

Polazak iz Beograda u 6.30h, sa parkinga ispred zgrade BIGZ-a. Vožnja na relaciji Beograd – selo Savković.

Obilazimo najzanimljivije vidikovce Bobije. Redom se penjemo na Opaljenu stenu, Dražin vidikovac, Ljuto brdo, Oštru stenu, Torničku bobiju, Crni vrh, vidikovac Lučeva stena, a krug zatvaramo kod planinarskog doma.

Ukupna dužina staze je oko 12,5km, uz uspon od 550m. Staza se prelazi oko 7 sati i pogoduje svim kategorijama planinara.

CENA: 3600 rsd

*Usled trenutne situacije ostavili smo mogućnost dolaska sopstvenim prevozom u cilju praktikovanja bezbednih distanci u zatvorenom prostoru. U tom slučaju cena je 2400RSD po osobi.

Uključeno u cenu:

• Prevoz Beograd – selo Savković– Beograd (prevoz kombijem)

• Licencirani UIAA vodič

Nije uključeno u cenu:

• Lična oprema
• Ishrana

PRIJAVA

Direktno na e-mail vodiča. Prilikom prijave, potrebno je uplatiti 50% akontacije radi rezervacije vašeg mesta. U suprotnom, usled velikog broja prijavljenih vaše mesto može uzeti osoba koja je uplatila akontaciju pre vas.

Iz bezbednosnih razloga, u slučaju loše vremenske prognoze par dana pre same akcije, postoji šansa da se akcija odloži za neki drugi dan.

KONDICIONI NIVO TURE – 2/10

TEHNIČKI NIVO TURE – 1/10

OPREMA

Planinarske cipele, ranac oko 30l, vode 1,5l, čokoladica, sušeno voće ili energetski bar, trek pantalone, aktivni veš, jakna u slučaju vetra ili kiše, štapovi za hodanje (opciono), presvlaka.

NAPOMENA

Vodič zadržava pravo da ne povede na turu sve koji nemaju adekvatnu obuću i odeću za trek i odgovarajuće osiguranje u slučaju nezgode. EST zadržava pravo promene termina i otkazivanja akcije zbog objektivnih okolnosti, lošeg vremena ili nedovoljnog broja prijavljenih o čemu ćete biti na vreme obavešteni. Ukoliko EST otkaže akciju uplaćeni novac se vraća.
Ukoliko neko od zainteresovanih želi da dođe sopstvenim prevozom cena je 20€.

PRIJAVA

Direktno na e-mail vodiča.

Prilikom prijave, potrebno je uplatiti 50% akontacije radi rezervacije vašeg mesta. U suprotnom, usled velikog broja prijavljenih vaše mesto može uzeti osoba koja je uplatila akontaciju pre vas.

Iz bezbednosnih razloga, u slučaju loše vremenske prognoze par dana pre same akcije, postoji šansa da se akcija odloži za neki drugi dan.

Mi smo odabrali tri najlepše planine Srbije i šta sve morate da posetite ako se uputite do njih, procenite sami!

 

 

 

 

Tagovi: estadventure, bobija, planina, planinarenje, pesacenje, azbukovica, vidikovac, avantura, srbija, Dražin vidikovac, Ljuto brdo, Oštru stenu, Torničku bobiju, vidikovac Lučeva stena i vidikovac Stojkovac,

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: