božićni uspon
1.600 RSD

Božićni uspon na Jablanik by Klub Džepovi Prirode by Klub Džepovi Prirode 09.01.2022. (jednodnevna)

Božićni uspon na Jablanik / Čarobnjaci sa Jablanika by Klub Džepovi Prirode

Blago pognut grebenom, kao da je savio ramena pod težinom svih proteklih vekova, čekajući one nadolazeće, Jablanik obilato proizvodi spokoj, kojim zapahne svakog živog stvora pod njegovom ingerencijom, u njegovim “Džepovima Prirode”. Kad dođu snegovi i zima izruči svoj poklon, počinje igra pojačane tišine i raspršenog odbleska beline. Tada na scenu izlaze čarobnjaci iz Jablaničkih šuma, igrajući dobro uigranu predstavu: “Snežna kraljica”.

Pred potpuno utišanom publikom, pahulje se ukrštaju, doleću i proleću,a drveće za čas promeni odeću, pomažući čaroliji da potraje mnogo duže od prvog nagoveštaja sumnje…

PLAN AKCIJE:

Polazak u 7h sa parkinga u Sarajevskoj ulici(ugao sa Drinskom).

Vožnja autoputem do Lajkovca, a potom preko Valjeva, do prevoja Debelo Brdo.

U Valjevu pravimo pauzu za kafu. Na Debelo brdo stižemo oko 10h. Kratke pripreme za pešačku turu.

Staza vodi putem od Debelog Brda, do razdvajanja puta za Bobiju. Od raskrsnice se put sužava u lepu šumsku stazu, koja zna biti pod vrlo dubokim snegom. Osim prćenja snega, staza nije mnogo zahtevna. Dovoljno napora za skidanje suvišnih, prazničnih kalorija.

Ukupna dužina je 10km, sa usponom od oko 300m. Sa  prvim nagoveštajem mraka, vratićemo se do početne tačke. Sledi vožnja ka Beogradu, sa pauzom za ručak u Valjevu.

U Beograd  stižemo oko 20h.

Preporučena oprema:

Planinarske cipele, odeća prilagođena vremenskim prilikama,jakna,kapa,rukavice, presvlaka, rezervne čarape, mini apoteka, štapovi, kamašne, mali ranac, voda.

Obavezno:

Godišnja članarina Džepovi Prirode-300din

-(članska knjižica se overava za tekuću- 2022g),

-ličnu karta i zdravstvena kartica.

Svi izleti i putovanja koje organizuje udruženje:“ Klub Džepovi Prirode“ su namenjeni isključivo članovima udruženja (obavezno je poneti člansku knjižicu, overenu za tekuću godinu).

Hrana: iz ranca.

CENA: 1600 din Božićni uspon na Jablanik

-redovna godišnja članarina Kluba Džepovi Prirode – 300 din(uplaćuje se na račun:

285-2055090000015-24, klub Džepovi Prirode, Sarajevska 40)

Napomene:

Rok za prijavljivanje je 5 dana pre akcije.

Minimalan broj članova za realizaciju ture je 15. Rok za otkazivanje ture od strane organizatora je 3dana pre ture(loši vremenski uslovi, nedovoljan broj prijavljenih itd.)

Postoji mogućnost za izmenu staze ili njenog dela u slučaju nepredviđenih okolnosti.

-Prijave su validne samo uz uplatu celokupnog iznosa, na Ž-R udruženja:

285-2055090000015-24, (klub Džepovi Prirode, Sarajevska 40)

( svrha uplate-kotizacija za izlet na Jablanik).

Uplata članarine moguća je isključivo nakon poslate popunjene pristupnice i dobijanja potvrde da je ona uredno zaprimljena u dokumentaciji udruženja.

Svi novi članovi će nakon uplate članarine dobiti člansku knjižicu udruženja.

-Za vreme pešačke ture, nije poželjno konzumiranje alkohola.

-Za vreme trajanja epidemije virusa Kovid-19, obavezno je nošenje zaštitnih maski u prevozu.

-Ovaj izlet je  rekreativno-edukativnog karaktera, sa ciljem pešačenja u prirodi i upoznavanja geografskih i istorijskih obeležja, manje poznatih krajeva Srbije i okruženja.

Prema zakonu o turizmu(član 86,stav 4), nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.

Znamo svi da kako dani postaju kraći, a vreme hladnije, lako izgubimo motivaciju da provodimo vreme napolju. Ušuškani u toplini doma zaboravimo koliko je kretanje zapravo tokom cele godine bitno i zdravo… ali ne brinite! Još nije kasno da iskoristimo zimske dane i popnemo se na najlepše vidikovce naše zemlje. Sve što treba da znate o zimskom planinarenju!

Prijave, informacije i uplate na email ili telefonom:

Organizator ispred udruženja:

Branislav Makljenović

 

 

 

Tagovi: čarobnjaci sa jablanika, jablanik, planinarenjee, srbija, avantura, Klub Džepovi Prirode, uspon, sneg, prćenje snega

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: