Četvrti Festival prirode
1.600 RSD

Četvrti Festival Prirode – Kruševički vis by Klub Džepovi Srbije 13.06.2021. (jednodnevna)

Četvrta godina za redom. Šumadija, Sokolovo gnezdo, Kruševički vis, Četvrti Festival prirode.

Kruševički vis nalazi se u Šumadiji, nedaleko od Lazarevca i Aranđelovca. Poznat je kao jedan od najlepših vidikovaca na Šumadijske i valjevske planine. Pored bogatog biljnog sveta i čistog vazduha ceo kraj obiluje izvorima kisele vode i vazdušnim strujanjima koji pozitivno deluju na ljudski organizam.

PROGRAM:

-Okupljanje učesnika u 7,15h u Sarajevskoj ulici(ugao sa Drinskom).

-Polazak u 7,30h.

  • Putem preko Lazarevca dolazimo do podnožja Kruševičkog visa u selo Kruševicu.
  • Kod Osnovne škole je okupljanje svih učesnika manifestacije. Pored kratkog upoznavanja sa samom okolinom sa domaćinima krećemo na pešačenje do Kruševičkog visa i Sokolovog gnezda.
  • Staza vodi pored sjajnih vidikovaca, preko livada, kroz šumu do gazdinstva Sokolovo gnezdo, koje se nalazi na samom Kruševičkom visu, gde se pravi pauza za okrepljenje. Ukoliko neko želi ostatak dana može provesti u predivnom ambijentu Sokolovog gnezda. Staza dalje nastavlja do reke Onjeg, Debelog brda i izvora kisele vode, a potom se vraća u Sokolovo gnezdo, gde će se organizovati brojne radionice: poznavanja lekovitog bilja, permakulture, hodanja po gurtni, boravka u prirodi, astronomije…
  • U programu je i obilazak seoskih domaćinstava gde će se bliže upoznati život na selu ali i pričati o starim zanatima, tradicionalnim instrumentima, pčelarstvu…

-Po završetku programa peške se spuštamo do početne tačke i škole odakle krećemo ka Beogradu. Dolazak u Beograd  je do 20 h.

Izlet je namenjen svim uzrastima, staze su rekreativnog tipa a same radionice prilagođene za sve uzraste i razna interesovanja.

CENA: 1600 dinara i uključuje troškove prevoza i organizacije.

Dodatne informacije: Četvrti festival prirode

-Postoji mogućnost organizovanog ručka: pasulj (sa kobasicom ili posan), potaž od koprive.

-Cena ručka iznosi 300 dinara (potrebno je poneti svoj pribor i posudu) i najaviti prilikom prijave. Oprema je standardna za date vremenske prilike (mali ranac, rezervna garderoba, obuća, šuškavac,…).

-Prijave su do popune mesta ili 9.6. uplatom na račun udruženja Džepovi Prirode:   285-2055090000015-24  sa napomenom Festival prirode.

-Broj mesta je ograničen. Ukoliko neko otkaže neophodno je da pronađe zamenu u suprotnom kotizacija se ne vraća.

-Prema Zakonu o turizmu (član 86, stav 4) za putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu  garancija putovanja.

-Da li ste čuli za selo Topli Do? Znate li na kojoj našoj planini se nalazi? Pročitajte sve u našem novom blog postu!

 

 

 

Tagovi: četvrti festiral prirode, šumadija, srbija, avantura, klub džepovi prirode, Kruševički vis, sokolovo gnezdo

 

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: