crveni čot
Besplatna

OSAMDESET OSMA pešačka tura CRVENI ČOT by Hiking Tour Serbia 06.11.2021. (jednodnevna)

Crveni Čot i Hiking Tour Serbia! Ovog puta ćemo se otisnuti u neke delove Fruške gore kojima se ređe šeta. Imaćemo priliku da pratimo potoke, vidimo mesto na kojem se životinje hrane, i za kraj osvojimo najviši vrh (ili on osvoji nas) naše ravničarske lepotice!

ŠTA OBILAZIMO?
JABUKA – POTOK POTORANJ – HRANILIŠTE – CRVENI ČOT – JABUKA
KADA KREĆEMO?
OKUPLJANJE I POLAZAK ĆE BITI OD SPOMEN KOMPLEKSA JABUKA U SUBOTU 06.11. U 10:00H
Tačna lokacija polazne tačke: https://goo.gl/maps/pGeTzU43psKPx8Cd6

KOJI JE PROGRAM ŠETNJE?

– Šetnja kreće od kompleksa JABUKA, odakle nas staza odmah uvlači u gustu umirujuću šumu kroz koju ćemo se kretati veći deo puta.
– Konstantna nizbrdica se završava spustom do potoka POTORANJ čiji tok ćemo pratiti dobrim delom puta, uživajući u njegovim meandrima, povremeno prelazeći sa jedne na drugu obalu.
– Ovu vodenu avanturu završvamo izlaskom kod HRANILIŠTA koje je savršeno sakriveno daleko od svega, a dostupno pokojoj životinji koja slučajno ili namerno tuda povremeno prođe.
– Nakon hranilišta staza nas dalje vodi uzbrdo ka najvišem vrhu Fruške gore! CRVENI ČOT nas spremno čeka…
Posle satisfakcije osvajanja najvišeg vrha naše lepotice, ostaje nam samo lagani spust ka JABUCI i završetak naše avanture.

KOLIKO DUGO TRAJE ŠETNJA?

Dužina projektovane putanje je oko 13 km, kako bismo je kompletno savladali biće nam potrebno oko 5 do 6 časova, što ovu rutu čini odličnom za rekreativce i početnike spremne na izazov.

KAKO DA DOĐETE NA POČETNU TAČKU?

– Nijedan gradski prevoz ne vozi do ove lokacije, tako da je jedini mogući način dolaska na početnu tačku kolima. Ukoliko neko bude želeo da ponudi ili potraži prevoz za šetnju, može iskoristiti grupu Hajd na hajk, koju smo formirali upravo za ovakve situacije.
– Ako dolazite sopstvenim prevozom iz Novog Sada, nakon prelaska Mosta slobode, na prvom isključenju idete desno, nakon čega stižete na semafor na kome nastavljate pravo i tako kako vas put vodi sve do table koja vas obaveštava da je levo skretanje ka Rakovcu. Ovaj put vas vodi do grebena planine i raskrsnice na kojoj idete desno. Nakon 10-15 minuta nailazite na tablu za odmorište Jabuka.
Druga varijanta je da produžite do Beočina pa zatim nakon cementare krenete uzbrdo ka Bešenovu, a zatim se na raskrsnici odvojite desno i nastavite još nekih 10ak minuta ka Jabuci.
Tačna lokacija polazne tačke: https://goo.gl/maps/pGeTzU43psKPx8Cd6

ŠTA OD STVARI OBIČNO NOSIMO U PLANINARENJE?!

– Osmeh, dobru volju, kao i dobro zdravlje, maske i rukavice nisu obavezne u prirodi s obzirom na to da ćemo poštovati preporučenu distancu
– Minimalno 1l vode, a obično i više
– Udobne i jake patike sa kramponima
– Užinu, sendviče, voće, ručak, šta god poželite u prirodi smete pojesti bez griže savesti
– Ako već imate svoj omiljeni štap ponesite ga, a ako ne, priroda je ta koja krije vaš novi omiljeni
– Kačket/šešir/kapu, naočare za sunce, kremu, šta god smatrate za shodno
– Rezervna/zamenska garderoba, presvlaka

VAŽNE NAPOMENE!!!

– POČELO JE NAPLAĆIVANJE ŠETNJI OD STRANE NP FRUŠKA GORA, cena jedne šetnje je 100 rsd, a godišnja karta je 600 rsd, učesnici su dužni da to sami regulišu, a sve informacije vezane za to možete dobiti na sledećem linku: https://www.npfruskagora.co.rs/…/naknada-za-koriscenje…/
– Za šetnju se možete prijaviti jednostavnim slanjem imena jedne osobe i broja šetača u inbox naše stranice.
– Tura se NE PLAĆA prilikom prijave, na dobrovoljnoj bazi je, pri kraju obilaska imaćete priliku da nagradite naše vodiče DONACIJAMA u iznosu koliko mislite da vredi ova tura.
– VREMENSKE OKOLNOSTI uglavnom NE UTIČU na naše šetnje, osim ako ne bude u najavi neko baš teško nevreme, a na vama je da sami procenite da li vam odgovaraju vremenske okolnosti ili ne.
– Tura se NIKAKO ne preporučuje osobama sa srčanim ili bilo kakvim drugim tegobama na koje može pogubno uticati fizička aktivnost.
– Molimo vas da budemo PRECIZNI I TAČNI kada je u pitanju vreme polaska, a sa druge strane da se ne držimo baš čvrsto satnice trajanja šetnje, s obzirom da ne znamo unapred kakva će nam biti struktura grupe.
– Vaši psi su uvek dobrodošli na našim šetnjama.
– Molimo sve učesnike naših šetnji da sa sobom donose isključivo pozitivne vibracije, vedar duh i dobro raspoloženje. Vidimo se.

 

 

 

Tagovi: crveni čot, fruška gora, srbija, avantura, planinarenje, jabuka, hranilište, oprema, hiking tour serbia
Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: