đava i san
Besplatna

102. pešačka tura ĐAVA I SAN by Hiking Tour Serbia by Hiking Tour Serbia 22.01.2022. (jednodnevna)

102. pešačka tura ĐAVA I SAN by Hiking Tour Serbia. Ovaj put smo rešili da napravimo jednu malo drugačiju šetnju. Glavna razlika je u tome što ćemo umesto visine, vijati dubinu! Plan je da prođemo skupa jedan ultimativni krug po Petrovaradinskoj tvrđavi, kao i delom ispod nje!

Đava i San / ŠTA OBILAZIMO?

SAT – TUNELI – KONJIČKI KLUB PETRUS – VIDIKOVCI – SAT
KADA KREĆEMO?
OKUPLJANJE I POLAZAK KOD SATA NA TVRĐAVI U SUBOTU 22.01.2021. U 12H

KOJI JE PROGRAM ŠETNJE?

Šetnju počinjemo ispred jednog od simbola Novog Sada, čuvenog SATA koji već vekovima sa visine pomno prati život novosađana i podseća ih na to da je vreme itekako prolazna stvar.
Nakon kratkog upoznavanja sa istorijom tvrđave, prošetaćemo do akademije umetnosti iza koje se krije ulaz u čuvene petrovaradinske TUNELE. Imaćemo priliku da napravimo jedan kratak krug ovim tajnovitim lavirintima u toku kojeg ćemo barem malo spoznati kompleksnost i genijalnost njihovih graditelja.
Izlaz iz tunela nas očekuje u blizini nekadašnjeg Bastiona i odatle šetamo do predivnog KONJIČKOG KLUBA PETRUS.
Nakon uživanja u konjičkom klubu, ostatak šetnje idemo bedemima tvrđave uz nestvarne poglede ka Dunavu i Novom Sadu.

KOLIKO DUGO TRAJE ŠETNJA?

Dužina projektovane putanje je oko 6 km, kako bismo je kompletno savladali biće nam potrebno oko 2 SATA pešačenja, zajedno sa nekoliko kratkih pauza, što ovu rutu čini odličnom za rekreativce i početnike.

ŠTA OD STVARI OBIČNO NOSIMO U PLANINARENJE?!

– Osmeh, dobru volju, kao i dobro zdravlje, maske i rukavice nisu obavezne u prirodi s obzirom na to da ćemo poštovati preporučenu distancu
– Minimalno 1l vode, a obično i više
– Udobne i jake patike za šetnju
– Užinu, sendviče, voće, ručak, šta god poželite u prirodi smete pojesti bez griže savesti
– Ako već imate svoj omiljeni štap ponesite ga, a ako ne, priroda je ta koja krije vaš novi omiljeni
– Kačket/šešir/kapu, naočare za sunce, kremu, šta god smatrate za shodno
– Rezervna/zamenska garderoba, presvlaka

VAŽNE NAPOMENE!!!

– BROJ PRIJAVA ZA OVU TURU JE OGRANIČEN, TE VAS S TOGA MOLIMO DA NAM SE JAVITE UKOLIKO STE ZAINTERESOVANI ZA DOLAZAK
-S obzirom da smo jedan deo ture u tunelima, OBAVEZNO ponesite baterijsku lampu, ukoliko neko ima strah od uskih prostora ova tura mu se ne preporučuje.
– Tura se NE PLAĆA prilikom prijave, na dobrovoljnoj bazi je, pri kraju obilaska imaćete priliku da nagradite naše vodiče DONACIJAMA u iznosu koliko mislite da vredi ova tura.
– VREMENSKE OKOLNOSTI uglavnom NE UTIČU na naše šetnje, osim ako ne bude u najavi neko baš teško nevreme, a na vama je da sami procenite da li vam odgovaraju vremenske okolnosti ili ne.
– Tura se NIKAKO ne preporučuje osobama sa srčanim ili bilo kakvim drugim tegobama na koje može pogubno uticati fizička aktivnost.
– Molimo vas da budemo PRECIZNI I TAČNI kada je u pitanju vreme polaska, a sa druge strane da se ne držimo baš čvrsto satnice trajanja šetnje, s obzirom da ne znamo unapred kakva će nam biti struktura grupe.
– Molimo sve učesnike naših šetnji da sa sobom donose isključivo pozitivne vibracije, vedar duh i dobro raspoloženje. Vidimo se.

 

Tagovi: hiking tour serbia, đava i san, srbija, novi sad,petrovaradinska tvrđava, hiking, zima, konjički klub petrus, vidikovci, sat, tuneli

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: