decathlon hts
Besplatna

104. šetnja Šumski mir, Lazin vir by Decathlon & HTS by Decathlon i Hiking Tour Serbia 30.01.2022. (jednodnevna)

Decathlon & HTS vam poručuju:

Sport je retkost dostupna svima, a mi opet sa velikima. Ogromna nam je čast i enormno zadovoljstvo, što ćemo još jednom imati priliku da kroz naše aktivnosti promovišemo DECATHLON, sa kojim nesumnjivo delimo stavove po pitanju važnosti aktivnosti u prirodi za naša tela i umove, a i samoj dostupnosti nečeg tako zdravog svima bez obzira na uzrast ili mogućnosti.
Uz standardnu šetnju čiji ćemo kapacitet ovog puta ograničiti na SVEGA 30 učesnika, očekuju nas i darovi našeg sponzora, koji će nam nesumnjivo biti od koristi tokom raznih akcija u prirodi. Naravno da sve to ne može proći bez standardnog kotlića nakon šetnje, gde ćemo uz toplu okrepu imati prilike da dobijemo zanimljive poklone od Decathlona.
Broj mesta će biti ograničen pa vas zovemo da se što pre prijavite. Šetnja se delom odvija po Rubenovom krugu, gde ćemo imati priliku da vidimo par predivnih vodopada, prošetamo Iriškim vinogradima i popijemo pokoju sa izvora Kozme i Damjana!
ŠTA OBILAZIMO?
IRIŠKI VENAC – ELVIRIN VODOPAD – LAZIN VIR – IZVOR KOZME I DAMJANAc(VITINO VRELO) – IRIŠKI VENAC

KADA KREĆEMO?

OKUPLJANJE I POLAZAK NA IRIŠKOM VENCU U NEDELJU.30.01.2022. U 10.00H

KOJI JE PROGRAM ŠETNJE?

Pre samog početka šetnje upoznaćemo se sa kompanijom DECATHLON, koja od nedavno u našoj zemlji nudi širok spektar povoljnih artikala koje rado koristimo tokom šetnji, a i odmora.
Na početku rute nas očekuje spust šumskom stazom ka iriškoj okolini i predivnom vodopadu na, za to najneočekivanijem mestu! Blizu naselja, a opet vešto skriven, pred nama će se ukazati ELVIRIN VODOPAD.
Nakon uživanja u čarima ovog čuda prirode, deo staze ćemo provesti šetajući čuvenim Iriškim vinogradima, nakon čega ulazimo u šumu Morintovo, na čijem se istoimenom potoku sakrio drugi biser rasuti, koji planiramo skupiti. U pitanju je vodopad po imenu LAZIN VIR.
Nastavak staze nas vodi uz potok, uzbrdo ka izvoru kristalno čiste i ledene vode poznatom pod nazivom VITINO VRELO, posvećenog KOZMI I DAMJANU.
Posle odmora i ispijanja savršene izvorske vode, nam ostaje još samo da izbijemo na Partizanski put i prošetamo natrag do početne tačke.

KOLIKO DUGO TRAJE ŠETNJA?

Dužina projektovane putanje je oko 14.5 km, kako bismo je kompletno savladali biće nam potrebno oko 6 ČASOVA pešačenja, zajedno sa nekoliko kratkih pauza, što ovu rutu čini odličnom za rekreativce.

KAKO DA DOĐETE NA POČETNU TAČKU?

– Ako idete sopstvenim prevozom iz pravca Novog Sada potrebno je da pređete most Slobode i pratite put do raskrsnice na kojoj je potrebno da skrenete desno. Nakon ovoga, put vas vodi kroz šumu uzbrdo. Na kraju uzbrdice se nalazi raskrsnica na kojoj je okupljanje.
– S obzirom na to da nijedan autobus ne ide do zadate lokacije, možete možete postaviti ponudu ili upit za prevoz u našoj Facebook grupi pod nazivom HAJD NA HAJK.

ŠTA OD STVARI OBIČNO NOSIMO U PLANINARENJE?!

– Osmeh, dobru volju, kao i dobro zdravlje, maske i rukavice nisu obavezne u prirodi s obzirom na to da ćemo poštovati preporučenu distancu
– Minimalno 1l vode, a obično i više
– Udobne i jake patike za šetnju
– Užinu, sendviče, voće, ručak, šta god poželite u prirodi smete pojesti bez griže savesti
– Ako već imate svoj omiljeni štap ponesite ga, a ako ne, priroda je ta koja krije vaš novi omiljeni
– Kačket/šešir/kapu, naočare za sunce, kremu, šta god smatrate za shodno
– Rezervna/zamenska garderoba, presvlaka
*Znamo svi da kako dani postaju kraći, a vreme hladnije, lako izgubimo motivaciju da provodimo vreme napolju. Ušuškani u toplini doma zaboravimo koliko je kretanje zapravo tokom cele godine bitno i zdravo… ali ne brinite! Još nije kasno da iskoristimo zimske dane i popnemo se na najlepše vidikovce naše zemlje. Kako da se pripremite za zimsko planinarenje.

VAŽNE NAPOMENE!!!

– POČELO JE NAPLAĆIVANJE ŠETNJI OD STRANE NP FRUŠKA GORA, cena jedne šetnje je 100 rsd, a godišnja karta je 600 rsd, učesnici su dužni da to sami regulišu, a sve informacije vezane za to možete dobiti na sledećem linku: https://www.npfruskagora.co.rs/…/naknada-za-koriscenje…/
– Broj prijava će ovoga puta biti ograničen na svega 30 učesnika, te vas molimo da nam pišete u inbox broj osoba koje želite prijaviti, ukoliko želite sa nama u šetnju. Takođe, ukoliko iz bilo kog razloga odustanete od šetnje, molimo vas da nas o tome obavestite blagovremeno, kako bi neko drugi iskoristio vaše mesto.
– Tura se NE PLAĆA prilikom prijave, na dobrovoljnoj bazi je, pri kraju obilaska imaćete priliku da nagradite naše vodiče DONACIJAMA u iznosu koliko mislite da vredi ova tura.
– VREMENSKE OKOLNOSTI uglavnom NE UTIČU na naše šetnje, osim ako ne bude u najavi neko baš teško nevreme, a na vama je da sami procenite da li vam odgovaraju vremenske okolnosti ili ne.
– Tura se NIKAKO ne preporučuje osobama sa srčanim ili bilo kakvim drugim tegobama na koje može pogubno uticati fizička aktivnost.
– Molimo vas da budemo PRECIZNI I TAČNI kada je u pitanju vreme polaska, a sa druge strane da se ne držimo baš čvrsto satnice trajanja šetnje, s obzirom da ne znamo unapred kakva će nam biti struktura grupe.
– Vaši psi su uvek dobrodošli na svim našim šetnjama.
– Molimo sve učesnike naših šetnji da sa sobom donose isključivo pozitivne vibracije, vedar duh i dobro raspoloženje. Vidimo se.

 

 

Tagovi: decathlon i hts, šetnja, fruška gora, planinarenje, avantura, srbija, sport, planina, lazin vir, šumski mir

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: