Deliblatska bajs avantura
2.990 RSD

Deliblatska bajs avantura | SRP Kraljevac by Srbija za mlade by Srbija za mlade 30.04.2022. (jednodnevna)

Srbija za mlade te vodi u novu avanturu – Deliblatska bajs avantura 16.04.2022.

Deliblatska peščara je veliko peščano područje sa eliptično oblikovanim peščanim brdima i dinama, ştepskim travnatim ravnicama i stepskim šumama. Nekada velika praistorijska pustinja, Deliblatska peščara je danas dom mnogobrojnim endemskim biljnim i životinjskim vrstama koje su retke ili ugrožene u Evropi i svetu.

Kao najveći peščani teren u Evropi Deliblatska peščara nudi nezaboravno iskustvo vožnje biciklom, potpuno jedinstveno u ovom delu sveta. Voziti bicikl na ovakvom terenu je zaista nešto posebno i postoji mnoštvo obeleženih i neobeleženih staza u kojima možete uživati. Ne budite iznenađeni ili uplašeni ako naletite na jelena, tvora, lisicu ili tekunicu budući da će Vas ove životinje podsetiti da ste zapravo u pravoj divljini.

Specijalni rezervat prirode Kraljevac je rezervat prirode i predstavlja istoimeno jezero koje se nalazi u Deliblatskoj peščari. Na ovom mestu se gnezde močvarne ptice, raše i kormorani koji su svetski ugrožene vrste, razne vrste insekata, orlova, tekunice kao i slepo kuče koje je takođe na crvenoj listi ugroženosti.

Školsko rekreativni centar se nalazi u srcu Deliblatske peščare, okruženje prelepom borovom šumom i namenjen đačkom i sportsko-rekreativnom turizmu kao i seminarima. o objekata se nalaze otvoreni sportski tereni za mali fudbal, košarku, rukomet, odbojku i veliki parking.

Plan i program:

08.00 – Polazak iz Beograda, 04:40 iz Novog Sada

08.30 – Dolazak u selo Deliblato i pauza za kafu na obali jezera Kraljevac.

09.30 – 11.00 – Vožnja biciklom od Deliblata do naselja Čardak u Deliblatskoj peščari. Dužina oko 8km.

11.00 – 14.00 – Obilazak prirodnog rezervata „Deliblatska peščara“. Šetnja „Eko stazom“ u dižini oko 3.5km. Odmor i osveženje u restoranu na Čardaku.

14.00 – 15.30 – Vožnja biciklom od Čardaka u Deliblatskoj peščari do Deliblata. Dužina oko 8km.

15.30 – 16.30 – Ručak u Deliblatu. Vila Rebel.

16.30 – 17.30 – Obilazak jezera Kraljevac i staništa tekunica.

19.00 – Polazak za Beograd

20.30 – Očekivani povratak u Beograd

CENA: 2990 din. (ista cena od 2990 din. je za sopstveni prevoz )

U cenu uključeno:

  • Prevoz autobusom turističke kategorije po programu
  • Vožnju biciklima
  • Usluge vodiča
  • Ulaznice za specjalni rezervat prirode
  • Organizacija i vođenje ture

U cenu nije uključeno:

  • Obroci tokom ture
  • Redovna godišnja članarina “Srbija za mlade” 500 din.
  • Doplata za polazak iz Novog Sada 1.000 din.
Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Način plaćanja:

Gotovinski ili preko tekućeg računa po izdatim instrukcijama organizacije, 50% prilikom rezervacije, ostatak do 5 dana pred put.

Napomene:

  • Nošenje maski dok smo u busu je obavezno
  • Dva dana pre putovanja kontaktirati organizatore za vreme i mesto polaska

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana pre putovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 15. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi,dejstvo više sile itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje. Shodno zakonu o turizmu Republike Srbije, ovaj program nije pokriven garancijama osiguranja u slučaju insoventnosti i naknadi štete. Program se organizuje za članove uduženja i cilj ovog putovanja jeste promocija i razvoj omladinskog turizma Srbije kao i promocija aktivnog odmora kod mladih.

 

 

 

Tagovi, deliblatska peščara, bajs avantura, avanture, srp kraljevac, srbija za mlade, srbija, biciklizam

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: