đerdapska klisura
2.500 RSD

Đerdapska klisura – Veliki Štrbac 768 mnv by Sportski klub Alti 14.08.2022. (jednodnevna)

Đerdapska klisura kao najveći arheološki park pod otvorenim nebom, Nacionalni park i jedna od najlepših klisura u Evropi, zvanoj još i kao Gvozdena vrata, poseduje uz brojne vrhove i vrh Veliki Štrbac (768 mnv) koji ima tri impozantna vidikovca od kojih je srednji na samom vrhu.

Za uspon (i silazak) na Veliki Štrbac pravićemo kružnu turu i sa vidikovaca gledati na najdublji (90m) i najuži (150m) deo Dunava u čitavom svom toku, od Švarcvalda do Crnog mora.

Vrh sa tri najlepša vidikovca

Prvi vidikovac zvani Mali prilaz je posle drugog kilometra, drugi je sa vrha Veliki Štrbac i treći je vidikovac Ploče. Za treći vidikovac se skreće sa staze i vraća na istu, što znači da se za 2,5 km produžava pešačka tura koja je inače 12 kilometara sa oko 700 metara visinske razlike kumulativno. Ko ne bude želeo na treći vidikovac moćiće da nastavi ka završnoj tački gde nas čeka bus. Takođe ko ne bude želeo na uspon do vrha imaće opciju kraće šetnje sa obilaskom 2 vidikovca.

Polazak je 14.08. u 6:00h sa parkinga na uglu ulice Drinske i Sarajevske.

CENA: 2.500 RSD

Ulazak u NP Đerdap se plaća na licu mesta 150,oo po osobi.

Vodič: Dragana Rajblović  (UIAA MB 452).

**U slučaju otkazivanja potrebno je naći zamenu, jer u protivnom novac neće biti vraćen.

 

 

 

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: