Disconnect jesenja Avantura
44 EUR

Disconnect vol.12 – Jesenja Avantura by Diskonekt Avantura 06.11.2021 - 07.11.2021. (2 dana)

Disconnect vol.12 – Jesenja Avantura!

“Disconnect” je koncept osmišljen da poveže mlade ljude i prirodu. Cilj je svesti korišćenje tehničkih uređaja na minimum i par dana godišnje potpuno se prepustiti avanturi u prirodi, a katkad i minimalnim zalaganjem doprineti očuvanju iste.

Dvanaesti Diskonekt se vraća tamo gde je sve i počelo pre 6 godina kada smo održali našu prvu avanturu. Nakon obilaska kanjona reke Jerme, prašume Arbinje, avantura put Trnovačkog jezera i raftinga na Tari, splavarenja Evropskim Amazonom, Lazarevog kanjona i dugog pešačenja do Malinika, Đavolje Varoši, osvajanja Midžora i Rtnja, iznova se vraćamo meandrama Uvca i prelepim krajevima Zapadne Srbije!

Disconnect jesenja Avantura
ŠTA ĆEMO VIDETI:

Prvog dana planiran je uspon na vrh planine Mučanj, i nestvaran pogled sa malo više od 1500m nadmorske visine. Netaknuta priroda još uvek neiskvarene divljine nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Legenda kaže da je planina dobila ime po mučnom usponu Svetog Save na vrh, na kome je, odmarajući se, kamen prekrstio svojim pastirskim štapom, i iz kamena je potekla lekovita voda, koja i danas teče.

Veče nakon uspona na Mučanj, noćimo u hotelu Panorama na Zlataru, koji u okviru svog objekta ima i veliki adrenalin park, a sutradan nastavljamo put rezervata Uvac.

Uvac je nesumnjivo jedan od najlepših krajeva ovog dela sveta, a pešačenje sa nama po liticama iznad samih meandra, tik pored nestvarnih beloglavih supova čini ovu avanturu potpunu. U planu je obilazak nekoliko vidikovaca, ali i zavučene i nedovoljno istražene pećine. Ako vodostaj dozvoli, za one koji budu želeli, biće organizovano i splavarenje.

Detaljan PLAN i PROGRAM puta će biti objavljen 7 dana pred polazak.

Disconnect vol.12 – Jesenja Avantura.

CENA: 44€, a podrazumeva:

  • noćenje u hotelu, doručak,
  • povratni prevoz organizovanim autobusom,
  • usluge vodiča ture, specijalizovanog rendžera i troškove organizacije puta.

Prijave i plaćanje su mogući do 30. oktobra!

● Program je rađen na bazi minimum 30 putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih avanturista ili ekstremno nepovoljne epidemiološke situacije otkaže putovanje.
● Organizator može promeniti plan i program puta u slučaju vremenskih nepogoda i drugih nepredviđenih situacija.

 

 

 

Tagovi: disconnect jesenja avantura, srbija, zapadna srbija, planinarenje, splavarenje, uvac, mučanj, zlatar, oprema, jesen

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: