Divčibare
2.800 RSD

Divčibare by Trinity nature 03.09.2022. (jednodnevna)

Divčibare imaju dugu istoriju banjskog turizma. Imaju mnogobrojne visove sa koji se pruža neverovatan pogled na Maljen, veći broj planina, Valjevo i okolinu. Golubac, maljenski vis na visini 1044 m je obrastao mešovitom četinarskom i listopadnom šumom. Nekada su šume ovog visa nastanjivali divlji golubovi odakle i potiče ime. Razvijen je i zimski turizam sa dve ski staze.

Ski staza Crni vrh, u okviru Divčibare Ski Resort-a, nalazi se na severnoj strani Crnog vrha. Dužina staze je 850 metara. Visinska razlika između vrha i podnožja staze iznosi oko 180 metara. Staza je srednje težine, ubraja se u grupu ski staza crvene kategorije i odgovara veštijim skijašima.

Ski staza Centar nalazi se u blizini odmarališta „Crni vrh“, hotela Pepa i Divčibarskog zamka. Proteže se na severnim obroncima Crnog vrha u dužini od oko 600 metara. Visinska razlika između vrha i podnožja staze iznosi oko 100 metara.

S druge strane, Divčibare kao i ceo ovaj kraj uostalom, ima i razvijen seoski turizam, koji svim posetiocima može ponuditi jednu potpuno novu perspektivu, novi pogled na stari svet. Sva sela su uređena u etno stilu, u skladu sa tradicijom starih srpskih sela, a ponuda koju mogu da obezbede svim posetiocima je i više nego raznovrsna. Osim uživanja u pravim prirodnim, tradicionalnim specijalitetima, svi gosti mogu uživati i u dugim šetnjama po prirodi, u jahanju, ribolovu i sličnim aktivnostima, koje vas mogu potpuno osloboditi stresa i nervoze. Dok uživate u svim čarima Divčibara, pomislićete zaista da je vreme stalo i da na svetu ne postoji ništa osim vas i tog divnog sveta na visoravni Divčibare u neposrednoj blizini Valjeva.

 

PLAN I PROGRAM:

Okupljanje u Beogradu: 6:45h ispred Zava Centra (ulaz iz Vladimira Popovića)
Polazak iz Beograda: 7:00h
Dolazak ispred Crkve Svetog Pantelejmona: oko 9:00h
Start ture: 09:30h
Dužina ture: 15km
Težina ture: 2/6
Vertikalni uspon: +300m
Pogodno za decu do 12 godina: Da
Teren: Trava, zemlja
Predviđeno efektivno vreme trajanja: do 5h
Tempo: Lagan do 3km/h
Dodatna oprema: 1.5l vode, kape ili bandane, energetski barovi, hrana, krema i naočare za sunce, kačket, štapovi (toplo preporučujemo)
Polazak za Beograd: između 16h i 17h
Dolazak u Beograd: oko do 19h

 

CENA:
Sopstveni prevoz – 1500 dinara.
Organizovan prevoz – 2800 dinara.

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: