DIVČIBARE
1.600 RSD

Divčibare – kanjon Bukovske reke, Podbukovi, Crveni breg, Mali i Veliki Golubac by Alti Sportski Klub 31.10.2021. (jednodnevna)

Divčibare je područje koji uz mnoge vrhove do kojih se dolazi kroz prostranstva mirisnih četinarskih šuma, zelenih livada i pašnjaka obiluje rečicama, izvorima, potocima, a pripadaju slivovima Kolubare i Zapadne Morave. Jedna od njih je Bukovska reka koja izvire pod vrhom Golubac, teče živopisnom klisurom i kao pritoku prima Crnu reku.

Između klisure Crne reke i Bukovske uzdiže se greben Crveni breg koji četinarskom šumom vodi do Sedla, vrha Mali Golubac 995 m i potom vrha Golubac 1056 m. Uspon ovom stazom je prava nirvana uz opojne mirise i lepote šume.

Od vrha Golubac staza dalje vodi nizbrdo u kanjon Bukovske reke pored koje se ide ka Podbukovima, odnosno mestu gde je bila i startna tačka pešačenja. Za razliku od akcije klisurom Crne reke, ovde nema kvašenja (još manje kupanja ). Bukovska reka se prelazi samo na dva mesta (s kamena na kamen).

Dužina staze je 12,5 kilometara, a ukupna visinska razlika je 600 metara.

Polazak iz Beograda je 31.10. u 6:00h sa parkinga na uglu ulica Sarajevske i Drinske. Dođite ranije jer krećemo tačno u 6:00h. Povratak se očekuje do 22:00 h.

CENA: 1600,oo

Vodič: Dragana Rajblović – (vodička licenca UIAA MB 452)

Prijave na mail: altionline@gmail.com                                                                                       

U skladu sa epidemiološkom situacijom maske na licu su obavezne u busu

Sa sobom poneti: mali ranac sa nešto hrane (sendviči, grickalice, voće, slatkiši…), najmanje 1,5 litar vode, naočare, kišnu kabanicu, rezervnu presvlaku (majicu) i rezervnu obuću. Sve što ponesete deo možete ostaviti u busu dok smo na pešačenju. Obući se prikladno uslovima (duboke cipele ili planinarske gojzerice), trenerku ili drugu odeću koja je udobna, kao i toplu sportsku jaknu sa kapuljačom.

Na osnovu Zakona o turizmu i Službenog glasnika RS, br. 17/2019, putovanje je samo za planinare koji imaju planinarsku karticu Planinarskog saveza Srbije sa overenom markicom za tekuću godinu i da se planinarska akcija organizuje u skladu sa statutom Sportskog kluba Alti.

 

 

Tagovi: alti sportski klub, divčibare, maljen, masiv, planina, planinarenje, srbija, uspon, pogled, golubac, kanjon bukovske reke, podbukovi, crveni breg

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: