divčibare pešačka tura
2.000 RSD

Divčibare / pešačka tura by Srbija za mlade by Srbija za mlade 06.03.2022. (jednodnevna)

Divčibare pešačka tura / osetite kombinaciju čistog, planinskog vazduha i lekovitih banjskih svojstava, pravo mesto za zimske sportove i letnja uživanja.

U centralnom delu Maljena, jugoistočno od Valjeva, na udaljenosti od 38 kilometara, nalaze se Divčibare, poznato planinsko turističko mesto i vazdušna banja. Divčibare su turistički centar na planini Maljen, koje se zbog svog specifičnog reljefa i geografskog položaja posmatrju kao zasebna turistička celina. Pruža se od Crnog vrha, Paljbe i Golupca do Kraljevog stola i Velikog brda. Vis Stražara deli ovo polje na dva dela: Divčibare u užem smislu, koje čini deo prema Crnom vrhu, Paljbi i Golupcu i Pitomine, koje se pružaju do Kraljevog stola i Velikog brda.

Karakteristike staze

Ukupna dužina staze:13 km

Najniža tačka: 950 mnv

Najviša tačka: 1078 mnv

Kondiciona težina: 3/10

 

PLAN I PROGRAM:

07.00
Polazak iz Beograda (od Sava centra). Polazak iz Novog Sada u 05.40

09.30
Dolazak u centar Divčibara, pauza za kafu i priprema za polazak na pešačenje.

10.30 – 16.00
Pešačka tura koju započinjemo od crkve u centra Divčibara. Najpre se penjemo na vrh Golubac, pa se spustamo na vidikovac Mali Golubac, odakle smo se, nešto izmenjenom putanjom penjemo do Crnog vrha preko stare skijaške staze, zatim grebenom do Velikih pleća, a potom drugim putem nazad do centra Divčibara.

16.00 – 18.00

Slobodno vreme za večeru u centru Divčibara.

18.00
Polazak nazad za Beograd i Novi Sad.

21.00

Očekivani dolazak u Beograd. Oko 22.30 dolazak u Novi Sad.

*Satnica je napisana okvirno i moguća su manja odstupanja

 

CENA: 2.000 din

U cenu uračunato:

  • Prevoz
  • Troškovi vodiča
  • Organizacija programa

U cenu nije uračunato:

  • Redovna godišnja članarina „Srbija za mlade“ – 500 din.
  • Doplata za polazak iz Novog Sada – 1000 din.
  • Hrana i piće na turi
  • Individualni troškovi putnika

Način plaćanja:

Gotovinski ili preko tekućeg računa po izdatim instrukcijama organizacije, 50% prilikom rezervacije, ostatak do 5 dana pred put.

VAŽNE NAPOMENE:

1. Veoma je bitno da je učesnik/ca dovoljno fizički spreman/a za ovaj uspon i da učesnik/ca nema nekih zdravstvenih problema zbog kojih ne bi mogao/la da izdrži uspon. Ako postoji neki zdravsteni problem učesnik je dužan da to prijavi prilikom prijavljivanja za akciju.

2. Vodič uspona zadržava pravo da skrati ili promeni trek usled nepovoljnih vremenskih uslova.
Takođe, vodič uspona zadržava pravo da ne dozvoli uspon učesnicima sa neodgovarajućom opremom kao i da udalji sa uspona nedisciplinovane učesnike. Organizator ne odgovara za eventualne povrede i nesrećne slučajeve izazvane višom silom ili samovoljom pojedinaca, nesreće izazvane zdravstvenim problemima koje učesnici nisu prijavili vodičima, kao i za nesreće izazvane pod uticajem alkohola i drugih nedozvoljenih sredstava.

3. Svi učesnici moraju da se tokom svakog uspona drže grupe i da se poštuju svaku odluku planinskog vodiča

4. OBAVEZNA OPREMA: planinarske cipele), slojevita garderoba, rezervna garderoba, vetrovka, kabanica (za svaki slučaj kiše), kačket/šešir, naočare za sunce, krema za sunce.

5. HRANA I PIĆE: hrana za uspon (sendviči, voće, slatkiši i slično), obavezno minimum 2l vode.

 

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana preputovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 16. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Shodno zakonu o turizmu Republike Srbije, ovaj program nije pokriven garancijama osiguranja u slučaju insoventnosti i naknadi štete. Cilj ovog putovanja jeste promocija i razvoj omladinskog turizma Srbije kao i promocija aktivnog odmora kod mladih. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje.

Tagovi: srbija za mlade, srbija, divčibare, divčibare pešačka tura, uspon, planina, planinarenje, oprema, maljen, zima, sneg, golubac, mali golubac, crni vrh
Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: