Drinska regata
3000 RSD

Drinska regata Bajina Bašta by Srbija za mlade 23.07.2022. (jednodnevna)

Drinska regata – doživi pravu avanturu na vodi! 
Spremi se za aDRINAlin i nezaboravnu manifestaciju na vodi koja svake godine okupi preko 20 hiljada učesnika.

Jedinstveni karneval na vodi osmišljen je kao sećanje na čuvene drinske splavare i predstavlja jednu od najvećih turističkih manifestacija u Srbiji i najveći događaj na vodi u ovom delu Evrope – Drinska regata Bajina Bašta od Perućca do Rogačice.

U nepreglednoj koloni raznih plovila svih oblika i dimenzija, svake godine Drinom jezdi i desetak drvenih splavova izrađenih po zanatu hrabrih drinskih splavara koji su plovili na deblima posečenim u šumovitoj Tari. Više čamaca s trubačima tradicionalno prati nekoliko kilometara dugačku povorku regate i daje joj ritam.

PLAN I PROGRAM:

9.30 Okupljanje na platou, ispod brane na Perućcu. Obavezno doći 1,5 sat ranije pre početka spusta zato što će biti velika gužva na polasku.

Tačnu lokaciju pogledajte ovde.

11.00 do 15.00 Spust niz Drinu od Perućca do Rogačice

15.00 dolazak u Rogačicu gde je kraj spusta.

*Svake godine nekoliko lokalnih autobusa prevozi učesnike regate nakon spusta natrag do Bajine Bašte i Perućca.

CENE:

  • 3000 din (uključuje mesto u rafting ili desantnom čamcu, skipera)
  • Iznajmljivanje čamaca (rafting ili desantni): 30.000 din

* Svake godine Turisticka organizacija Bajina Bašta organizuje 2-3 autobusa koji vrše prevoz učesnika od cilja (Rogačica) do starta regate (Perućac) po povoljnoj ceni.

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana pre putovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 15. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi,dejstvo više sile itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje. Shodno zakonu o turizmu Republike Srbije, ovaj program nije pokriven garancijama osiguranja u slučaju insoventnosti i naknadi štete. Program se organizuje za članove uduženja i cilj ovog putovanja jeste promocija i razvoj omladinskog turizma Srbije kao i promocija aktivnog odmora kod mladih.

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: