patagonija trek
309.600 RSD

Patagonija trek by EST Adventure by EST Adventure 06.02.2022 - 17.02.2022. (12 dana)

EST Adventure te vodi u avanturu, Patagonija trek na kraj sveta.

Patagonija, iako je po geografskoj karti na kraju sveta, po svojoj lepoti i jedinstvenosti slobodno može biti pri vrhu svačije liste kao destinacija za obilazak! Oblast na samom jugu Argentine i Čilea predstavlja predivnu mešavinu tirkiznih jezera, izuzetno upečatljivih vrhova i divlje vegetacije sa veoma zanimljivim i raznovrsnim životinjskim svetom. Takođe je i dom najpoznatijeg glečera na svetu, Perito Moreno.

Na ovom putovanju ćete imati priliku da posetite Buenos Aires, glavni grad Argentine, koji se nalazi na prelepoj lokaciji i prepun je zanimljivosti. Da bi uživanje bilo potpuno, potrebno je imati dobru pešačku kondiciju, ali je zadovoljstvo koje ćete doživeti na samom kraju sveta zasigurno nešto što ćete pamtiti do kraja života!

PLAN PUTA Patagonija trek na kraj sveta

1. dan

BEOGRAD – RIM – BUENOS AIRES

Let Beograd – Buenos Aires. Okupljanje na aerodromu „Nikola Tesla“ u 16:40h.

2. dan

BUENOS AIRES

Dolazak u Buenos Aires u 8h. Transfer do hotela. Obilazak jednog od najlepših gradova na južnoj hemisferi. Čuvena luka Boka, tango na svakom koraku, stari grad na La plati, avenija 9. de Julio sa svojim obeliskom, glavni trg Plaza de Mayo, ogromni parkovi, vrhunski restorani i još bolje vino. Sve na jednom mestu. Večera. Noćenje.

3. dan

BUENOS AIRES – EL CALAFATE

Posle doručka letimo za El Calafate. Transfer do hotela i smeštaj. Obilazak simpatičnog gradića na krajnjem jugu kontinenta. Večera i noćenje.

4. dan

EL CALAFATE – PERITO MORENO – EL CALAFATE

Doručak. Krećemo na obilazak impozantnog glečera Perito Moreno. Moguće krstarenje jezerom i organizacija piknika na glečeru! Povratak za El Calafate. Ko ne želi na glečer može u obilazak grada, a deca u Avantura park. Večera. Noćenje.

5. dan

CERRO TORRE

Doručak. Transfer za El Chalten. Smeštaj u hotelu. Polazak u istraživanje argentinskog dela Patagonije. Lagani trek u trajanju od tri sata do Lagune Torre odakle se pruža pogled na jedan od najupečatljivijih i najtežih vrhova – Cerro Torre. Uživamo na obali jezera, a zatim se vraćamo nazad za El Chalten. Slobodno vreme, večera i noćenje.

6. dan

FITZ ROY

Doručak. Trek do jezera u podnožju najvišeg vrha Patagonije, Fitz Roy-a (3359m), Lagune de los Tres. Ovo je nešto zahtevnija tura i sam trek do jezera traje oko četiri sata. Tirkizno jezero u kombinaciji sa dominantnim vrhovima vas neće ostaviti ravnodušnim. Inače, ceo masiv Fitz Roy-a je iskorišćen kao logo robne marke “Patagonia”. Povratak nazad za El Chalten, a zatim se busom vraćamo u El Calafate. Noćenje.

7. dan

EL CALAFATE – PUERTO NATALES

Doručak. Transfer za Puerto Natales. Ulazak u Čile. Smeštaj u hotelu. Odmor i relaksacija posle puta. Obilazak grada. Večera. Noćenje.

8. dan

TORRES DEL PAINE – MIRADOR DEL TORRES

Za sam kraj treka ostavili smo najprepoznatljiviji simbol parka i mesto koje će vas zasigurno ostaviti bez daha. Nakon doručka, krećemo busom za Tores del Paine, a zatim i na sam uspon. Posle sat i po vremena laganog uspona, stižemo do planinarskog doma gde pravimo kratku pauzu. Patagonija trek. Nastavljamo uspon primećujući kondore koji nas nadleću.Završni deo uspona je i najizazovniji, ali nagrada koja nas čeka na samom vrhu je neverovatna. Pogled koji će vam se pružiti sa tačke Mirador del Torres ćete večno pamtiti. Povratak nazad do kampa, odakle se ukrcavamo na autobus i vraćamo za Puerto Natales. Večera i noćenje.

Napomena: Ko ne želi na trek može da krene na jednodnevni izlet do Punta Arenas gde se ukrcavamo na brod koji vozi do ostrva u Magelanovom moreuzu kako bismo videli Kraljevske pingvine. Patagonija trek. Povratak u hotel u večernjim satima.

9. dan

PUERTO NATALES – EL CALAFATE

Doručak i transfer za El Calafate. Smeštaj u hotelu. Dan za odmor i obilazak grada. Možemo da obiđemo neki ranč u blizini, a ko želi može na turu sa biciklima. Večera. Noćenje.

10. dan

EL CALAFATE – BUENOS AIRES

Doručak. Transfer do aerodroma. Let za Buenos Aires. Transfer do hotela. Smeštaj u hotelu u Buenos Airesu. Obilazak grada. Večera. Noćenje.

11. dan

BUENOS AIRES

Doručak. Transfer do aerodroma. Polazak za Rim u 13:55h.

12. dan

BEOGRAD

Dolazak u Beograd u 10:50h.

CENA: 309.600 RSD Patagonija trek na kraj sveta

U cenu je uključeno:

 • avio karte na relaciji Beograd – Buenos Aires – Beograd
 • avio karte na relaciji Buenos Aires – El Calafate – Buenos Aires
 • sve aerodromske takse
 • transferi minibusom aerodrom – hotel – aerodrom
 • autobuski prevoz na svim relacijama u Čile & Argentina
 • Jednodnevni izlet na glečer Perito Moreno, Mirador del Torres, Grey glacier, Fitzroy & Cerro Torre
 • Ulaz u Nacionalne parkove “Torres del Paine” i “Los Glaciares”
 • smeštaj u hotelu 3* Buenos Aires , u 1/2 sobama, polupansion
 • smeštaj u hotelima 3* u 1/2 sobama tokom treka u Patagoniji, noćenje sa doručkom
 • sve dozvole i takse u Čile & Argentina
 • usluge profesionalnog vodiča na treku prema programu

Za privatne grupe od šest ili više osoba putovanje se može odvijati u bilo kom danu koji želite, proširiti ili promeniti u skladu s vašim potrebama. Kontaktirajte nas za više detalja.

U cenu nije uključeno:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje
 • lični troškovi
 • izlet do Punta Arenas, a zatim brodom do ostrva sa pingvinima (fakultativni izlet)

Galerija

FAQ

Kakav je trek?

Pešačenje je umerenog inteziteta. Ima ukupno četiri dana treka. Svakodnevno pešačenje izađe na oko 20-25km dnevno, laganim tempom. Tokom pešačenja može biti vetrovito i kišovito, jer je vreme u Patagoniji promenljivo. Temperatura varira između 5 i 15 stepeni.

Kakav je obilazak grada?

Sa našim vodičem i prevozom organizujemo celodnevni obilazak grada. Videćemo najvažnije kulturno-istorijske spomenike u Buenos Airesu.

Koje veštine treba da imam / koliko fit treba da budem?

Potreban vam je umeren nivo kondicije. Prethodno iskustvo pešačenja na nadmorskoj visini do 4000 metara nadmorske visine nije obavezno. Patagonija trek. Vaš vodič će vam dati kompletna uputstva i bezbednosne napomene na početku.

Kakvi su vodiči?

Sve aktivnosti na ovom putovanju će biti vođene od strane EST licenciranog UIAA vodiča.

Oprema koju preporučujemo:

 1. Ranac 30l-40l
 2. Putna torba za ostatak stvari / ostaje u hotelu dok ste na trek
 3. Pantalone za trekking (keper ili sl.) x 2
 4. Gore-tex jakna (ili nešto nepromočivo)
 5. Cipele za planinarenje
 6. Čarape – termo + obične
 7. Majice pamučne x 5
 8. Aktivni veš (Base layer)
 9. Vunena kapa (ili polar)
 10. Šešir (zaštita od Sunca)
 11. Dukserica od Polara
 12. Rukavice
 13. Peškir i pribor za higijenu
 14. Naočare za Sunce
 15. Čeona lampa
 16. Termos od 1l x 2
 17. Lekovi, vitamini…
 18. Krema za sunčanje SPF 50 , krema za usne
 19. Trek štapovi

Kako da se pripremite za planinarenje pročitajte ovde.

Kakva je hrana?

Sva jela su lokalna i sveže kuvana, planinska jela. Tu spadaju lokalni mlečni proizvodi, suhomesnati specijaliteti, jagnjetina (topla preporuka), sveže voće i povrće.

Kada mogu da idem na ovaj put?

Rezervišite svoje mesto prema unapred zadatim datumima. Ako razmišljate o alternativnim datumima, savršeno vreme za ovu avanturu je između decembra i marta.

Kakvo je vreme?

Leto i rana jesen (južna hemisfera) su najbolji periodi za posetu ovom regionu. Tokom leta, prosečna temperatura u Patagoniji može biti oko 20 stepeni, ali na planini je hladnija i temperature se kreću oko 5 do 10 stepeni.

Kolika će biti grupa?

Ovo putovanje će se odvijati sa minimalno 6 osoba, a maksimalno 15. Molimo vas da imate na umu da, ako nema 6 osoba, putovanje se može pomeriti ili otkazati.

 

 

 

Tagovi: planinarenje, avantura, est adventure, patagonija, čile, argentina, El Chalten, buenos aires, Fitz Roy

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: