jastrebac
Na upit

EST ZIMSKI IZAZOV/ 2020 Jastrebac 12km/800m uspona 5.12.2020. 05.12.2020. (jednodnevna)

Jastrebac je planina u centralnoj Srbiji, duga 45 km i prostire se pravcem zapad—istok u visinskim zonama od 350 m do 1.491 m i nalazi se između Kruševca sa severne i Prokuplja sa južne strane. Veoma je šumovita, ako ne i najšumovitija planina Srbije i šire. Obiluje izuzetnom listopadnom i četinarskom šumom sa prelepim potocima i rečicama, a ima i zanimljiv životinjski svet. Na ovoj turi nadamo se da ćete iskusiti sve ovo u punom sjaju.

PLAN AKTIVNOSTI

Polazak iz Beograda u 6h ujutru sa dogovorenog mesta (parking ispred zgrade BIGZ). Vožnja autoputem do isključenja za Kruševac, a zatim dalje kroz Kruševac gde možemo da napravimo kraću pauzu za doručak. Nastavljamo put Jastrepca gde stižemo oko 9:30h. Parkiramo se kod planinarskog doma, odakle krećemo na uspon.

Krećemo u 10h lepo markiranom stazom kroz šumu, i laganim tempom uz mestimične pauze, stižemo na Sokolov kamen (1025m) oko 11:45h, odakle se pruža pogled na lep šumski amfiteatar. Zatim nastavljamo ka Beloj steni (1256m) gde ćemo biti oko 13h nakon savladanih 800m visinske razlike. Sa vrha se pruža pogled ka Kruševcu, ali i planinama Kopaonik, Gledićke planine… Posle zaslužene pauze na vrhu i fotografisanja, povratak do doma istim putem, gde ćemo biti do 15:30h. Pakovanje i vožnja do Kruševca, gde je opcioni ručak. Krećemo za Beograd oko 18:30h i stižemo negde oko 20:45h kod BIGZ-a. Dužina staze je 12 km, uspon oko 800 m nv., a biće nam potrebno oko 6h za ovu turu.

CENA: 4200 RSD*

Usled trenutne situacije ostavili smo mogućnost polaska sopstvenim prevozom u cilju praktikovanja bezbednih distanci u zatvorenom prostoru. U tom slučaju cena je 3000 RSD po osobi.

UKLJUČENO U CENU

  • Prevoz Beograd – Jastrebac – Beograd (prevoz autom / max 1-2 osobe)
  • Licencirani UIAA vodič

NIJE UKLJUČENO UCENU

  • Lična oprema
  • Ishrana

VODIČ

Bojan Marić / UIAA II guide / freezengly@gmail.com

 

PRIJAVA

Direktno na e-mail vodiča. Prilikom prijave, potrebno je uplatiti 50% akontacije radi rezervacije vašeg mesta. U suprotnom, usled velikog broja prijavljenih vaše mesto može uzeti osoba koja je uplatila akontaciju pre vas. Iz bezbednosnih razloga, u slučaju loše vremenske prognoze par dana pre same akcije, postoji šansa da se akcija odloži za neki drugi dan.

KONDICIONI NIVO TURE – 4/10

TEHNIČKI NIVO TURE – 2/10

OPREMA

Poneti sa sobom mali ranac do 30l u kojem treba da imate bar 2l vode, neki energetski bar ili sušeno i koštunjavo voće. Trek pantalone, duboke trek cipele (nepromočive), trek štapovi, aktivni veš dugih rukava i nogavica, polar dukserica, kapa, rukavice, goretex jakna, majica, čarape.

Kako da se pripremite za prvo planinarenje pročitajte ovde.

NAPOMENA

Vodič zadržava pravo da ne povede na turu sve koji nemaju adekvatnu obuću i odeću za trek i odgovarajuće osiguranje u slučaju nezgode. EST zadržava pravo promene termina i otkazivanja akcije zbog objektivnih okolnosti, lošeg vremena ili nedovoljnog broja prijavljenih o čemu ćete biti na vreme obavešteni. Ukoliko EST otkaže akciju uplaćeni novac se vraća.

INFO I REZERVACIJA:

Turu možete rezervisati direktno kod vodiča:

freezengly@gmail.com

Za sve dodatne informacije, kontaktirati:

support@estadventure.com

+381 (11) 4094-885

 

Više o est adventure mozete procitati na njihovom sajtu: estadventure.com

 

Tagovi: #estadventure #jastrebac #planina #planinarenje #pešačenje #avantura #est zimski izazov

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: