medvednik
Na upit

EST ZIMSKI IZAZOV/ 2020 Medvednik i Jablanik 18km 12.12.2020. 12.12.2020. (jednodnevna)

Valjevske planine su biser divljine Zapadne Srbije. Sjedinjene u masivu koji povezuje Divčibare, Povlen, Jablanik i Medvednik, sa Torničkom Bobijom prema Drini, predstavljaju pravi raj za ljubitelje planina srednjih visina na ovim područjima. U ovim krajevima može se pronaći mnogo zanimljivosti kao što su povlenske kugle i interesantna priča o nastanku naziva vrhova, kanjoni Sušice, Trešnjice, Dubrašnice i Tribuće, velelepni beloglavi supovi koji kruže nedaleko od Torničke Bobije i divlje šume Medvednika koje se naslanjaju na talasastne livade i vrtače Jablanika.

PLAN AKTIVNOSTI

Polazak iz Beograda u 7 časova ispred zgrade BIGZ-a. Vozimo se preko Valjeva do planinarskog doma Krušik ispod Medvednika. Pripremamo se za akciju i krećemo na uspon sa severo-zapadne strane, nešto strmijim putem do grebena. Odatle lagano stazom stižemo do vrha, a usput pravimo pauze na predivnim vidikovcima koji otvaraju pogled ka zapadu i bosanskim planinama.

Silazimo na kolski put i krećemo se prema Jablaniku, uskoro izlazimo na otvoreni teren i uživamo u pogledu. Lagano stižemo do vrha koji je potpuno na otvorenom bilu, za razliku od šumovitog Medvednika. Istom stazom se vraćamo do šumske raskrsnice, odakle se odvajamo prema starom zaraslom kolskom putu i stižemo do planinarskog doma. Planirano je da se pređe oko 18 kilometara. Prepakujemo se i krećemo prema Beogradu, usput je planirana pauza za večeru u nekom od obližnjih restorana.

CENA: 3600 RSD*

Usled trenutne situacije ostavili smo mogućnost polaska sopstvenim prevozom u cilju praktikovanja bezbednih distanci u zatvorenom prostoru. U tom slučaju cena je 3000 RSD po osobi.

UKLJUČENO U CENU

  • Prevoz Beograd – Krušik – Beograd (prevoz autom / max 1-2 osobe)
  • Licencirani UIAA vodič

NIJE UKLJUČENO UCENU

  • Lična oprema
  • Ishrana

 

VODIČ

Radomir Mikić / UIAA II guide /

radomirbg91@gmail.com

PRIJAVA

Direktno na e-mail vodiča. Prilikom prijave, potrebno je uplatiti 50% akontacije radi rezervacije vašeg mesta. U suprotnom, usled velikog broja prijavljenih vaše mesto može uzeti osoba koja je uplatila akontaciju pre vas. Iz bezbednosnih razloga, u slučaju loše vremenske prognoze par dana pre same akcije, postoji šansa da se akcija odloži za neki drugi dan.

KONDICIONI NIVO TURE – 4/10

TEHNIČKI NIVO TURE – 2/10

OPREMA

Poneti sa sobom na trek srednji ranac do 30l u kojem treba da imate bar 2l vode, neki energetski bar ili sušeno i koštunjavo voće, sendvič ili neki konkretniji obrok. Zatim trek pantalone, trek cipele (nepromočive), trek štapovi, čeonu lampu, aktivni veš, polar dukserica ili flis, nepromočiva jakna (poželjno i kabanica), naočare za sunce, krema za sunčanje…

Kako da se pripremite za prvo planinarenje pročitajte ovde.

NAPOMENA

Vodič zadržava pravo da ne povede na turu sve koji nemaju adekvatnu obuću i odeću za trek i odgovarajuće osiguranje u slučaju nezgode. EST zadržava pravo promene termina i otkazivanja akcije zbog objektivnih okolnosti, lošeg vremena ili nedovoljnog broja prijavljenih o čemu ćete biti na vreme obavešteni. Ukoliko EST otkaže akciju uplaćeni novac se vraća.

INFO I REZERVACIJA:

Turu možete rezervisati direktno kod vodiča:

radomirbg91@gmail.com

Za sve dodatne informacije, kontaktirati:

support@estadventure.com

+381 (11) 4094-885

Više o est adventure mozete procitati na njihovom sajtu: estadventure.com

 

Tagovi: #estadventure #medvednik #jablanik #planina #planinarenje #pešačenje #avantura #est zimski izazov

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: