pirin
Na upit

EST ZIMSKI IZAZOV/ 2020 Pirin, Vihren i Todorka , BUGARSKA 25.-27.12.2020. 25.12.2020 - 27.12.2020. (3 dana)

Tura Pirin, Vihren i Todorka. Pirin se nalazi u jugozapadnoj Bugarskoj, pripada Rodopskim planinama, a Nacionalni park je osnovan 8. avusta 1962. godine. Smatra se da ime planine potiče od staroslovenskog boga Peruna.Najviši vrh je Vihren, visok 2914m, drugi po visini u Bugarskoj i treći na balkanskom poluostrvu, posle Mitikasa i Musale. Planina Pirin zahvata veliku površinu pa tako je i dom preko 60 vrhova viših od 2500m. U podnožju se nalazi grad Bansko, popularan ski centar u Bugarskoj.

PLAN AKTIVNOSTI

1. dan / 25.12.

Polazak iz Beograda u 8h sa dogovorenog mesta (parking ispred BIGZ-a), vožnja do Sofije sa usputnim pauzama po potrebi. U Sofiji ćemo napraviti pauzu za obilazak grada i kupovinu opreme, a potom nastavljamo za Bansko. Planirani dolazak u Hotel Chichin Bansko je do 18h. Smeštamo se i odmaramo.

2. dan / 26.12.

Ustajanje i doručak u 6h. Imaćemo celodnevni boravak u planini sa usponom na Vihren. Vreme izlaska na vrh je za oko 5-6h u zimskim uslovima. U povratku ćemo se podsetiti zimskih tehnika koje su bitne za bezbedno kretanje i napredovanje u visokim planinama. Po povratku u hotel ćemo nastaviti još sa tematikom o zimskim tehnikama, čvorologiji i dr. Potom sledi odmor.

3. dan / 27.12.

Ustajanje i doručak u 6h. Planiran je uspon na Todorku, prilikom čega ćemo imati prilike da uživamo u pogledu na okolna jezera. Povratak u smeštaj planiran je do 14h. Nakon kraćeg odmora i prepakivanja krećemo ka Srbiji. Ako bude prilike, svratićemo u povratku do Rilskog manastira.

CENA: 99€*

Usled trenutne situacije mogućnost polaska je moguć samo sopstvenim prevozom u cilju praktikovanja bezbednih distanci u zatvorenom prostoru. Za ulazak u Bugarsku i ponovno vraćanje u Srbiju nije potreban PCR test.

UKLJUČENO U CENU

 • Licencirani UIAA vodič
 • 2 Noćenja u hotelu sa doručkom
 • Mogućnost korišćenje saune, parnog kupatila, bilijara i stonog tenisa u sklopu hotela (bazen će u tom periodu biti zatvoren)
 • Parking mesta za sve učesnike
 • Radio veza x 2
 • Alpinističko uže za navezu

NIJE UKLJUČENO UCENU

 • Prevoz Beograd – Hotel Chichin Bansko – Beograd
 • Ručak i večera
 • Voda i svi ostali napici
 • Odgovarajuće putno osiguranje
 • Troškovi lične prirode poput korišćenja telefona, interneta, kupovine suvenira, itd…
 • Lična oprema

pirin

VODIČ

Radomir Mikić / UIAA II guide /

radomirbg91@gmail.com

PRIJAVA

Direktno na e-mail vodiča.

Prilikom prijave, potrebno je uplatiti 50% akontacije radi rezervacije vašeg mesta. U suprotnom, usled velikog broja prijavljenih vaše mesto može uzeti osoba koja je uplatila akontaciju pre vas.

Iz bezbednosnih razloga, u slučaju loše vremenske prognoze par dana pre same akcije, postoji šansa da se akcija odloži za neki drugi dan.

KONDICIONI NIVO TURE – 7/10

TEHNIČKI NIVO TURE – 6/10

OPREMA

Poneti sa sobom srednji ranac do 50l u kojem treba da imate bar 2l vode, poželjno i termos od 1l, neki energetski bar ili sušeno i koštunjavo voće, sendvič ili neki konkretniji obrok. Zatim zimske trek pantalone, zimske duboke trek cipele (nepromočive), trek štapovi, cepin, dereze, aktivni veš dugih rukava, polar dukserica, nepromočiva jakna, naočare za sunce, poželjno i brile, krema za sunčanje. Takođe ne zaboraviti pribor za ličnu higijenu, dokumenta, novac.

Kako da se pripremite za prvo planinarenje pročitajte ovde.

NAPOMENA

Vodič zadržava pravo da ne povede na turu sve koji nemaju adekvatnu obuću i odeću za trek i odgovarajuće osiguranje u slučaju nezgode. EST zadržava pravo promene termina i otkazivanja akcije zbog objektivnih okolnosti, lošeg vremena ili nedovoljnog broja prijavljenih o čemu ćete biti na vreme obavešteni. Ukoliko EST otkaže akciju uplaćeni novac se vraća.

INFO I REZERVACIJA:

Turu možete rezervisati direktno kod vodiča:

radomirbg91@gmail.com

Za sve dodatne informacije, kontaktirati:

support@estadventure.com

+381 (11) 4094-885

Više o est adventure mozete procitati na njihovom sajtu: estadventure.com

 

Tagovi: estadventure, pirin, vihren, todorka , bugarska, planina, planinarenje, pešačenje, avantura, est zimski izazov

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: