povlen
Na upit

EST ZIMSKI IZAZOV/ 2020 Povlen 14km/400m uspona 6.12.2020. 06.12.2020. (jednodnevna)

Krenite u svoje prve planinarske korake u ovoj jednodnevoj turi na Veliki i Mali Povlen. U zapadnom delu Srbije na 30km od Valjeva nalazi se planina Povlen sa svoja tri vrha: Veliki Povlen (1247m), Srednji Povlen (1301m) i, ironično, najviši Mali Povlen (1347m).

PLAN AKTIVNOSTI

Polazak iz Beograda u 8h sa dogovorenog mesta. Dolazak na startnu tačku treka u 10h. Pakovanje i polazak do 10:20h. Putem dolazimo do planinarskog doma gde pravimo malu pauzu, a zatim se penjemo na Veliki Povlen (1247m). Sa Velikog Povlena, grebenom kroz šumu, krećemo put Malog Povlena.

Pravićemo usputne pauze na okolnim pašnjacima. Izlazak na vrh Mali Povlen planiran je oko 13h. Ukoliko bude vedro, sa vrha se mogu videti sve okolne planine Zapadne Srbije: Medvednik, Ovčar, Kablar, Jelica, Rudnik, Zlatibor, Tara, itd. Posle pauze na vrhu, sledi povratak na sedlo pa niz jarugu na lokalni put. Ručak je u lokalnom restoranu po dogovoru. Trek nije težak i savršen je za one koji žele da prošetaju prirodom i pobegnu iz grada na jedan dan. Dužina trase je oko 14km, a visinska razlika je oko 400m u usponu i isto toliko u silasku.

CENA: 3600 RSD*

Usled trenutne situacije ostavili smo mogućnost polaska sopstvenim prevozom u cilju praktikovanja bezbednih distanci u zatvorenom prostoru. U tom slučaju cena je 3000 RSD po osobi.

UKLJUČENO U CENU

 • Licencirani UIAA vodič
 • Prevoz Beograd – Povlen – Beograd (prevoz autom / max 1-2 osobe)
 • Radio veza x 2

NIJE UKLJUČENO UCENU

 • Lična oprema
 • Ishrana / Ručak

VODIČ

Radomir Mikić / UIAA II guide /

radomirbg91@gmail.com

PRIJAVA

Direktno na e-mail vodiča. Prilikom prijave, potrebno je uplatiti 50% akontacije radi rezervacije vašeg mesta. U suprotnom, usled velikog broja prijavljenih vaše mesto može uzeti osoba koja je uplatila akontaciju pre vas. Iz bezbednosnih razloga, u slučaju loše vremenske prognoze par dana pre same akcije, postoji šansa da se akcija odloži za neki drugi dan.

KONDICIONI NIVO TURE – 3/10

TEHNIČKI NIVO TURE – 1/10

OPREMA

Naš preporučeni spisak opreme:

 • Poneti sa sobom mali ranac do 30l u kojem treba da imate bar 2l vode
 • Neki energetski bar ili sušeno i koštunjavo voće
 • Neku sportsku ili trek obuću koja se ne kliza
 • Trenerku ili neke druge, trek pantalone
 • Šuškavu jaknu u slučaju vetra
 • Rezervnu majcu
 • Naočare za sunce
 • Kremu za sunce (min SPF 30)

 

Kako da se pripremite za prvo planinarenje pročitajte ovde.

NAPOMENA

Vodič zadržava pravo da ne povede na turu sve koji nemaju adekvatnu obuću i odeću za trek i odgovarajuće osiguranje u slučaju nezgode. EST zadržava pravo promene termina i otkazivanja akcije zbog objektivnih okolnosti, lošeg vremena ili nedovoljnog broja prijavljenih o čemu ćete biti na vreme obavešteni. Ukoliko EST otkaže akciju uplaćeni novac se vraća.

INFO I REZERVACIJA:

Turu možete rezervisati direktno kod vodiča:

radomirbg91@gmail.com

Za sve dodatne informacije, kontaktirati:

support@estadventure.com

+381 (11) 4094-885

 

Više o est adventure mozete procitati na njihovom sajtu: estadventure.com

 

Tagovi: #estadventure #povlen #planina #planinarenje #pešačenje #avantura #est zimski izazov

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: