tupižnica
Na upit

EST ZIMSKI IZAZOV/ 2020 Tupižnica 13km 13.12.2020. 13.12.2020. (jednodnevna)

Istočna Srbija je dom mnogim prirodnim lepotama, planinama, kanjonima, stenama i pećinama. Među njima je svoje mesto i pronašao vrh Tupižnica na istoimenoj planini. Predeo poznat po stenovitim pristupima sa severa i blažim padinama pokrivenim šumama na južnoj strani.Uspon na ovu planinu ne spada u red težih, ali pogled sa vrha će svakako nagraditi svakoga!

PLAN AKTIVNOSTI

Polazak iz Beograda u 7 časova ispred zgrade BIGZ-a. Vozimo se autoputem i potom magistralnim pravcem prema Boljevcu do sela Bučje. Tu se prepakujemo i krećemo na akciju. Laganim planinarskim putem stižemo do podnožja stene, potom se penjemo prema grebenu i odatle nastavljamo do vrha sa prepoznatljivom pečurkom. Povratak nešto drugačijom stazom. Očekivano je pešačenju u dužini od 13 kilometara do vrha Tupižnica.

CENA: 4200 RSD*

Usled trenutne situacije ostavili smo mogućnost polaska sopstvenim prevozom u cilju praktikovanja bezbednih distanci u zatvorenom prostoru. U tom slučaju cena je 3000 RSD po osobi.

UKLJUČENO U CENU

  • Prevoz Beograd – Bučje – Beograd (prevoz autom / max 1-2 osobe)
  • Licencirani UIAA vodič

NIJE UKLJUČENO UCENU

  • Lična oprema
  • Ishrana

VODIČ

Radomir Mikić / UIAA II guide /

radomirbg91@gmail.com

PRIJAVA

Direktno na e-mail vodiča. Prilikom prijave, potrebno je uplatiti 50% akontacije radi rezervacije vašeg mesta. U suprotnom, usled velikog broja prijavljenih vaše mesto može uzeti osoba koja je uplatila akontaciju pre vas. Iz bezbednosnih razloga, u slučaju loše vremenske prognoze par dana pre same akcije, postoji šansa da se akcija odloži za neki drugi dan.

KONDICIONI NIVO TURE – 4/10

TEHNIČKI NIVO TURE – 1/10

OPREMA

Poneti sa sobom na trek srednji ranac do 30l u kojem treba da imate bar 2l vode, neki energetski bar ili sušeno i koštunjavo voće, sendvič ili neki konkretniji obrok. Zatim trek pantalone, trek cipele (nepromočive), trek štapovi, čeonu lampu, aktivni veš, polar dukserica ili flis, nepromočiva jakna (poželjno i kabanica), naočare za sunce, krema za sunčanje…

 

Kako da se pripremite za prvo planinarenje pročitajte ovde.

NAPOMENA

Vodič zadržava pravo da ne povede na turu sve koji nemaju adekvatnu obuću i odeću za trek i odgovarajuće osiguranje u slučaju nezgode. EST zadržava pravo promene termina i otkazivanja akcije zbog objektivnih okolnosti, lošeg vremena ili nedovoljnog broja prijavljenih o čemu ćete biti na vreme obavešteni. Ukoliko EST otkaže akciju uplaćeni novac se vraća.

INFO I REZERVACIJA:

Turu možete rezervisati direktno kod vodiča:

radomirbg91@gmail.com

Za sve dodatne informacije, kontaktirati:

support@estadventure.com

+381 (11) 4094-885

Više o est adventure mozete procitati na njihovom sajtu: estadventure.com

 

Tagovi: #estadventure #tupižnica #planina #planinarenje #pešačenje #avantura #est zimski izazov

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: