1800 RSD

Festival prirode by Klub Džepovi Prirode 12.06.2022. (jednodnevna)

Festival prirode

12.06.2022.

Festival prirode organizuje se šesti put zaredom, na području Šumadije, selo Кruševica i Кruševički vis. Malo poznati kraj odiše šumadijskim ambijentom, netaknutom prirodom, izvorima kisele vode i fenomenalnim vidikovcima na brojne planine. Namenjen je ljubiteljima prirode svih uzrasta. Pored pešačenja, na programu su razne radionice boravka i snalaženja u prirodi, prepoznavanja lekovitog bilja, upoznavanja seoskog načina života, tradicije i kulutre ovog kraja i obilazak seoskih domaćinstava. Festival organizuju: Planinarsko ekološki klub “Soko“ iz Pančeva,  Udruženje “Džepovi prirode“ iz Beograda i “Otkrij Srbiju“ iz Pančeva. Područje Кruševičkog visa poznato je po vazdušnim strujanjima koja blagotvorno i umirujuće deluju na ljudski organizam.

Program:

Polazak je u 7:30 iz Sarajevske ulice(ugao sa Drinskom).

Putem preko Lazarevca dolazimo do sela Кruševica, u podnožju Кruševičkog visa. Okupljanje svih učesnika je kod osnovne škole u selu, odakle i krećemo na pešačku turu do Кruševičkog visa i Sokolovog gnezda. Staza vodi pored sjajnih vidikovaca, kroz šumu i preko livada do gazdinstva Sokolovo gnezdo, gde pravimo pauzu za okrepljenje. Ukoliko neko želi može da ostane i uživa u prelepom ambijentu Sokolovog gnezda a može nastaviti sa pešačenjem ka izvoru kisele vode na reci Onjeg, i vidikovcima na Ostrvicu, Bukulju, Medvednik, Povlen…

Po povratku sa pešačenja, u Sokolovom gnezdu, organizovaće se radionice na temu: boravka i snalaženja u prirodi, poznavanja lekovitog bilja, organskog baštovanstva i permakulture, astronomije, hodanja po gurtni a obići ćemo i domaćinstva na kojima ćemo se upoznati sa domaćim životinjama i pčelarstvom. Tu su i nezaobilazna priča o zapisima i vilinom kolu.

Po završetku programa peške se spuštamo na početnu tačku i krećemo put Beograda i Pančeva, gde stižemo oko 21 čas.

Izlet je namenjen svima, bez obzira na godine, staze su rekreativnog tipa, od 5-15 km, a radionice prilagođenje svim uzrastima i različitim interesovanjima.

Кotizacija  1.800 dinara uključuje:

  • prevoz
  • organizacija

U kotizaciju nisu uključeni:

  • individualni troškovi
  • ručak.

Napomene:

  • Ukoliko neko otkaže neophodno je da pronađe zamenu, u suprotnom novac se ne vraća.
  • Izlet je namenjen članovima udruženja: Klub Džepovi Prirode`.
  • Godišnja članarina iznosi 300 dinara i uplaćuje se zajedno sa izletom uz popunjavanje pristupnice.
  • Postoji mogućnost ručka uz raniju najavu.
  • Prijave su do popune mesta ili 5.6. uplatom na račun udruženja: 285-2055090000015-24  sa napomenom:  za Festival prirode.
  • Usled nepredviđenih okolnosti, vodič može da promeni plan puta i trasu pešačenja.

Prema Zakonu o turizmu (član 86, stav 4) za putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: