Vodopad Izubre
2.990 RSD

OTKAZANO: GOLIJA – Vodopadi Izubre | osvežavajuća tura kroz kanjon | Manastir Studenica by Srbija za mlade 30.07.2022. (jednodnevna)

Zakoračite u pravcatu prašumu poput amazonske! Razlika je samo u tome što se ova naša krije u srcu divovske planine GOLIJE – PRIRODNOG REZERVATA BIOSFERE!

Uzdignuta kao čudesno zeleno ostrvo u ustalasalom moru starovlaških planina, Golija se kao ogromni div, dug 32 kilometra, smestila između reka Ibar, Moravica i srednjeg toka Studenice, te planina Radočela i Peštera.

Golija je jedna od najlepših i šumama najbogatijih planina. U nekim delovima mogu se videti stabla visoka i do 40 metara, a njena flora čini 25 procenata biljnog sveta Srbije. Bogata je i bujnim pašnjacima i mnogobrojnim izvorima čiste vode, bajkovitim jezerima i kulturnim spomenicima s kraja 12. i početka 13. veka, o kojima se s kolena na koleno prenose legende u gorštačkim domaćinstvima u 32 sela i 150 zaseoka, koliko ih tu ima.


Dužina staze 12 km
Kondiciona težina 03/10
Najniža tačka 1016 mnv
Najviša tačka 1224 mnv

PLAN I PROGRAM:

U 6.00
Polazak iz Beograda
Vožnja autoputem do Preljine, preko Čačka i Kraljeva do sela Devići uz usputne pauze. Dolazak u selo Devići i pripreme za polazak na uspon.

Od 10.00 do 15.00
Pešačka tura od sela Devići, prelepom stazom uz kanjon rečice aza vodi kroz prelepe šume četinara i bukve. Dolazak do vodopada i pauza za fotografisanje. Spuštanje jednim delom prelepog kanjona. Dolazak do vodopada i povratak istom stazom nazad.

Oko 17.30
Obilazak jedog od najznačajnih manastira srpske duhovnosti i kulture, manastir Studenicu

Oko 18.00
Polazak nazad za Beograd i Novi Sad

Dolazak u Beograd, a zatim i u Novi Sad oko 23.20

CENA: 2990 RSD

U cenu uračunato:
– Prevoz
– Usluge planinarskih vodiča
– Troškovi organizacije programa

U cenu nije uračunato:
– Redovna godišnja članarina “Srbija za mlade” od 500 RSD
– Hrana i piće
– Individualni troškovi članova

VAŽNE NAPOMENE:

1. Veoma je bitno da je učesnik/ca dovoljno fizički spreman/a za pešečenje i da učesnik/ca nema nekih zdravstvenih problema zbog kojih ne bi mogao/la da izdrži uspon. Ako postoji neki zdravsteni problem učesnik je dužan da to prijavi prilikom prijavljivanja za akciju.

2. Vodič uspona zadržava pravo da skrati ili promeni trek usled nepovoljnih vremenskih uslova.
Takođe, vodič uspona zadržava pravo da ne dozvoli uspon učesnicima sa neodgovarajućom opremom kao i da udalji sa uspona nedisciplinovane učesnike. Organizator ne odgovara za eventualne povrede i nesrećne slučajeve izazvane višom silom ili samovoljom pojedinaca, nesreće izazvane zdravstvenim problemima koje učesnici nisu prijavili vodičima, kao i za nesreće izazvane pod uticajem alkohola i drugih nedozvoljenih sredstava.

3. Svi učesnici moraju da se tokom svakog uspona drže grupe i da se poštuju svaku odluku planinskog vodiča

4. OBAVEZNA OPREMA: ranac, planinarske cipele, slojevita garderoba, duge nogavice, presvlaka, vetrovka, kabanica (za svaki slučaj kiše), kačket/šešir, naočare za sunce, krema za sunce, lična karta i/ili zdravstvena knjižica.

5. HRANA I PIĆE: hrana za uspon (sendviči, voće, slatkiši i slično), obavezno minimum 2l vode

NAČIN PLAĆANJA:  50% prilikom rezervacije, ostatak do 5 dana pred put.

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana preputovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 16. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Shodno zakonu o turizmu Republike Srbije, ovaj program nije pokriven garancijama osiguranja u slučaju insoventnosti i naknadi štete. Cilj ovog putovanja jeste promocija i razvoj omladinskog turizma Srbije kao i promocija aktivnog odmora kod mladih. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje.

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: