Gradac izlet
3.200 RSD

Gradac ‘Silent Walk’ by Trinity nature 24.09.2022. (jednodnevna)

Kakav je plan?

Okupljanje u Beogradu: 07:15h na parkingu ispred Sava Centra (ulaz iz Vladimira Popovića)
Polazak iz Beograda: 08:00h
Dolazak: 9:45h
Start ture: 10:00h
Dužina ture: 10,5km
Cilj šetnje Neuralni reset
Vertikalni uspon: +100m
Teren: Šumski
Predviđeno efektivno vreme trajanja: do 3h
Tempo: Lagan do 4km/h
Dodatna oprema: 1.5l vode, kape ili bandane, energetski barovi, hrana, kabanica, oprema za kišu
Polazak za Beograd: oko 16:30h
Dolazak u Beograd: oko 18:30h

Opis pečašče ture

Dobrodošli na jednu specijalnu aktivnost, aktivnost koja svojim ciljem i metodama se odvaja od drugih i gde naši učesnici imaju velike benefite nakon nje. Dobrodošli na prvi Silent tour van grada, dobrodošli na najčistiju reku u Srbiji, dobrodošli u Klisuru reke Gradac.

Staza kreće iz centra grada od Hrama Vaskrsenja Gospodnjeg. Nakon uvodnog kilometra polako ulazimo u šumski deo staze tik uz reku Gradac. Krećemo se pored reke naizmenično prelazeći sa jedne obale na drugu preko mostića. Reka Gradac spada u kategoriju jedne od najčistijih reka u Srbiji, gde smo u poslednjoj poseti bukvalno pili vodu na svakoj pauzi. Na toj šumskoj stazi prolazimo duž izletišta i mesta gde se skupljaju leti kupači. Staza nije zahtevna ni tehnički, a ni kondiociono. Pogodna je za svakog učesnika. Obilazimo Konjički klub

Degurić, branu Degurić i pećinu. Staza vodi dalje kroz šumu do Ranča Harmonija koji se nalazi u prelepom okruženju gde se mogu videti razne životinje.

Nakon toga vraćamo se istim putem nazad uz pojedine deonice koje nismo prošli.

Ono što je jako bitno naglasiti za ovu turu jeste da je isključivo usmerena na relaksaciju, oksigenizaciju i readaptaciju organizma.

Naime većim delom šetnje ćemo ćutati, disati specifičnim tehnikama kroz nos i u jednom delu staze pokušati da sa jednom od tehnika disanja (hiperventilacija), pripremimo naše telo na petominutni ulazak u hladnu reku Gradac (temperatura oko 10C) bez velikog stresa na naš organizam.

Tako da ova avantura iziskuje maksimalnu posvećenost i disciplinovanost svakog učesnika.

Pridružite nam se i osetite moć kiseonika na delu!

CENA:

Sopsteveni prevoz – 1700 dinara
Organizovani prevoz – 3200 dinara

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: