gradacija
2.800 / 4.000 RSD

Gradacija by Hiking Tour Serbia 18.06.2022. (jednodnevna)

U današnjem svetu često funkcionišemo kao “humans of doing”, ali jako retko kao “humans of being”. To u svakodnevnom životu izgleda tako što smo često u glavi – razmišljamo, analiziramo, učimo, razgovaramo, zaključujemo, prosuđujemo, planiramo, završavamo razne obaveze, odrađujemo različite zadatke… Ali koliko često zastanemo u trenutku i samo osmotrimo šta se nalazi OKO NAS – sunce koje se promalja među oblacima, miris prolećnog cveta, zabrinut prolaznik, dvoje mladih u strastvenom zagrljaju… Koliko uspevamo primetiti ono što se nalazi U NAMA – osećanje usamljenosti, čežnje, uzbuđenja, osećaj prijatnosti, punoće ili praznine, misli o budućnosti, o nekoj osobi, uverenja o sebi i svetu, sećanja?

ŠTA PLANIRAMO?

Planiramo vas povesti duboko u prirodu, gde ćemo uz šetnju čuvenom klisurom reke Gradac, u savršenom ambijentu, probati da dopremo u još veće dubine sebe, kroz radionicu, koju je specijalno za ovu priliku kreirala naša draga Branislava Milanović, koja će ujedno biti i voditelj. Brana je diplomirani psiholog, psihoterapijski savetnik i kouč transakcione analize, MBA, višegodišnje iskustvo sticala je u biznisu i privatnoj psihoterapijskoj praksi, dodatno se edukuje u psihoterapiji telesnog usmerenja, sa iskustvom slobodnog pokreta i plesa, ljubitelj je hiking-a, tanga i yoge.
Iako će priroda ovog prolećnog aprila biti resurs da se povežemo sa selfom, ove tehnike mindfulness-a ostaju sa vama kao iskustvo i alat koji možete koristiti izvan ovog konteksta, izvan hiking ture i prirode, kao nešto što će vam pružati dubok osećaj unutrašnjeg sklada i celovitosti. Koristeći punu svesnost uspevamo da se povežemo bolje sa sobom, pa onda i sa drugima isvetom oko sebe.
Radujemo se da zajedno istražujemo prirodne lepote, kako okruženja reke Gradac, tako i okruženje našeg unutrašnjeg bića. Vidimo se

UKRATKO

GRADACIJA
OGRANIČEN BROJ PRIJAVA
DATUM: 18.06.2022.
KOTIZACIJA: 2.800RSD za polazak iz Novog Sada, 2.400 RSD za polazak iz Beograda

KOJI JE PROGRAM AKCIJE ?

NOVI SAD – BEOGRAD – VELIKA STENA – LELIĆ – KLISURA REKE GRADAC – IZVOR GRADAC – ĆELIJE – BEOGRAD – NOVI SAD
Polazak iz NOVOG SADA sa parkinga kod Sajma (restorani Knin i Trojka, klub Ambar) u 06:30h , iz BEOGRADA u 07:45h sa velikog parkinga Sava Centra (okretnica autobusa 27e i 35). Potrebno je doći na lokaciju bar 10 minuta pre polaska.
U jutarnjim časovima stižemo do malenog zaseoka Stubo, odakle nas čeka oko 2.3 km duga šetnja. Ovde ćemo imati priliku da uživamo u čarima vidikovca VELIKA STENA, sa kog se pruža neverovatan pogled na akomulaciono jezero Rovni.
Nakon povratka sa ove kratke šetnje, očekuje nas vožnja do MANASTIRA LELIĆ, koji čuva mošti vladike Nikolaja Velimirovića. Ovo prelepo zdanje je novijeg datuma, izuzetno lepo održavano od strane lokalnih monaha i idealna tačka za početak avanture.
Šetnju dugu 12 km počinjemo uglavnom idući nizbrdo, preko okolnih proplanaka, sve dok se ne spustimo do KLISURE REKE GRADAC, koja će nas već od prvog momenta opiti svojom lepotom. Sama bistrina ove reke će nas naterati da odmah poželimo da se u njoj okupamo, a kako i ne bi kad je u pitanju najčistija reka u Srbiji!
Prvo ćemo pratiti stazu koja vodi do IZVORA, ili bolje reći drugog izvora same reke, s obzirom na to da je ona ponornica i da nakon par kilometara podzemnog toka baš na ovom mestu ponovo izvire. Ovde ćemo grla okvasiti kapljom savršene vode i krenuti natrag kroz klisuru, tražeći savršeno mesto za laganu relaksaciju, a ukoliko bude lepo vreme, oni najhrabriji će moći i da se rashlade.
Iz klisure izlazimo kratkim usponom ka MANASTIRU ĆELIJE, za koji se veruje da je prvobitno nastao u davnom XIII veku.
Nakon posete manastiru ulazimo u autobus i polako se vraćamo nazad ka Beogradu i Novom Sadu.

KOLIKO DUGO TRAJE ŠETNJA?

– Dužina projektovane putanje za čitav dan je oko 14.5 km, a kako bismo je kompletno savladali biće nam potrebno oko 6-7 sati pešačenja, zajedno sa nekoliko kratkih stajanja na lokalitetima uz priču vodiča, što ovu rutu čini odličnom za početnike i rekreativce.

ŠTA OD STVARI OBIČNO NOSIMO U PEŠAČENJE?!

– Osmeh, dobru volju, kao i dobro zdravlje.
– Dosta vode, minimum 2L po šetnji, užinu, osveženje za uspone i šetnje koje nas očekuju.
– Udobna i jaka, adekvatna obuća za šetnje po prirodi.
– Ako već imate svoj omiljeni štap ponesite ga, a ako ne, priroda je ta koja krije vaš novi omiljeni.
– Kačket/šešir/kapu, naočare za sunce, kremu, šta god smatrate da bi vas štitilo u slučaju jakog sunca.
– Rezervna/zamenska garderoba, topla i suva presvlaka na dohvat ruke, nakon svake šetnje.
– Podloga za sedenje ili ležanje.

VAŽNE NAPOMENE!!!

– Od donacija naših članova koji će biti učesnici akcije ćemo pokriti troškove prevoza do svih odresišta određenih planom, kao i održavanje radionice.
– Broj prijava će biti ograničen, a pravo prisustva putovanju imaju ISKLJUČIVO članovi udruženja Ekotopia (ako želite da postanete naš član dovoljno je da popunite sledeći formular: https://forms.gle/U1t5wxUftmYuP4yCA, članarina za 2022. godinu se ne naplaćuje).
– Molimo vas da nam prijave šaljete iskljucivo u inbox, a prilikom prijave pošaljete ime i prezime učesnika, kao i mesto polaska, uz potvrdu o članstvu u našoj organizaciji.
– Tura se NIKAKO ne preporučuje osobama sa srčanim ili bilo kakvim drugim tegobama na koje može pogubno uticati fizička aktivnost.
– Molimo vas da budemo PRECIZNI I TAČNI kada je u pitanju vreme polaska, a sa druge strane da se ne držimo baš čvrsto satnice trajanja šetnje.
– Molimo sve učesnike naših šetnji da sa sobom donose isključivo pozitivne vibracije, vedar duh i dobro raspoloženje. Vidimo se.

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: