grebenom vukana
3.000 RSD

Grebenom Vukana by EST Adventure 11.09.2021. (jednodnevna)

Iznad sela Ždrelo izdiže se među planinarima jedna od popularnijih destinacija u ovom delu Srbije, planina Vukan – idemo grebenom Vukana! Iako je najviši vrh, Veliki Vukan, visok svega 825 mnv, pregršt mogućnosti za uspon, čini da Vam ovde nikada ne bude dosadno.

Kojim god putem da krenete, laganim od sela, stenovitim od česme, feratom od ribnjaka ili nešto nezgodnijim kroz gusto rastinje sa severa, izlazak na vrh je pravo zadovoljstvo. Za ovaj put smo izabrali južni, grebenski prilaz po upečatljivoj eksponiranoj steni koja nas prvo vodi do Malog Vukana, a zatim nešto lakšom stazom idemo do Velikog Vukana. Povratak ka česmi je laganom šumskom stazom.

PLAN AKTIVNOSTI

Polazak iz Beograda u 7.00h. Vožnja na relaciji Beograd – Gornjačka klisura. Polazak na turu od česme “4 lule”. Staza je dužine 10 km, sa visinskom razlikom u usponu od 620m, i spada u kategoriju kondiciono laganih, ali tehnički izazovnih, jer se početni deo staze prelazi po stenovitom terenu.

CENA: 3000 RSD

*Usled trenutne situacije ostavili smo mogućnost dolaska sopstvenim prevozom u cilju praktikovanja bezbednih distanci u zatvorenom prostoru. U tom slučaju cena je 2000 RSD po osobi.

UKLJUČENO U CENU
• Prevoz Beograd –Gornjačka klisura – Beograd
• Licencirani UIAA vodič
NIJE UKLJUČENO U CENU
• Lična oprema
• Ishrana

VODIČ

Nenad Petrović / UIAA III guide/

PRIJAVA direktno na e-mail vodiča.

Prilikom prijave, potrebno je uplatiti 50% akontacije radi rezervacije vašeg mesta. U suprotnom, usled velikog broja prijavljenih vaše mesto može uzeti osoba koja je uplatila akontaciju pre vas. Iz bezbednosnih razloga, u slučaju loše vremenske prognoze par dana pre same akcije, postoji šansa da se akcija odloži za neki drugi dan.

KONDICIONI NIVO TURE – 2/10
TEHNIČKI NIVO TURE – 2/10

OPREMA

Planinarske cipele, ranac oko 30l, 2l vode, sušeno voće ili energetski bar, trek pantalone, aktivni veš, jakna u slučaju vetra ili kiše, naočare za sunce, kačket ili marama kao zaštita od sunca, štapovi za hodanje (opciono), presvlaka.

Pogledajte na našem blog postu koje to sve outdoor aktivnosti možete probati!

NAPOMENA

Na osnovu Zakona o turizmu, Službeni glasnik RS br. 17/2019, putovanje je ne samo za planinare koji imaju planinarsku karticu Planinarskog saveza Srbije sa overenom markicom za tekuću godinu. Vodič zadržava pravo da ne
povede na turu sve koji nemaju adekvatnu obuću i odeću za trek i odgovarajuće osiguranje u slučaju nezgode.

Planinarska akcija se organizuje u skladu sa statutom Planinarskog društva Extreme Summit Team. EST zadržava pravo promene termina i otkazivanja akcije zbog objektivnih okolnosti, lošeg vremena ili nedovoljnog broja prijavljenih o čemu ćete biti na vreme obavešteni. Ukoliko EST otkaže akciju uplaćeni novac se vraća.

 

 

Tagovi: greben, grebenom vukana, planinarenje, srbija, uspon, pogled, vidikovac, vrh, est adventure, avantura, gornjačka klisura

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: