gučevo banja koviljača
2.390 RSD

OTKAZANO: Gučevo / Banja Koviljača by Srbija za mlade 13.11.2022. (jednodnevna)

Gučevo / Banja Koviljača by Srbija za mlade.

Planina Gučevo se nalazi u Zapadnoj Srbiji na području Loznice na oko 150 km od Beograda. Najviši vrh je Crni vrh (779 m),u blizini se nalazi spomen-kosturnica u kojoj se nalaze posmrtni ostaci srpskih vojnika poginulih tokom Prvog svetskog rata.

Pogled sa vrha Gučeva na Drinu

PLAN I PROGRAM:

PLAN I PROGRAM:

07.00
Polazak iz Beograda (od Sava centra). Polazak iz Novog Sada u 05.40

09.30
Dolazak do banje Koviljače, kratka pauza i priprema za polazak na pešačenje od parka “Tri česme”

10.00 – 16.00
Pešačka tura koju započinjemo kroz naselje, zatim kroz šumu do grebena, potom nastavljamo do spomen kosturnice u kojoj su sahranjeni posmrtni ostaci srpskih vojnika kao i posmrtni ostaci neprijatelja izginulih 1914. tokom bitke za Drinu.
Nakon toga izlazimo na Crni vrh, najviši vrh Gučeva. Posle pauze i fotografisanja spuštanje drugom stazom nazad do centra Banje Koviljače.

16.00 – 19.00
Slobodno vreme za večeru i mogućnost kupanja u nekom od dva wellness centra.

19:00
Polazak nazad za Beograd i Novi Sad.

Očekivani dolazak u Beograd / Novi Sad u kasnim večernjim satima.

*Satnica je napisana okvirno i moguća su manja odstupanja

Spomen – kosturnica na Gučevu

CENA: 2.390 din

U cenu uračunato:

  • Prevoz
  • Troškovi vodiča
  • Organizacija programa

U cenu nije uračunato:

  • Ulaznice za: 1) wellnes centar Royal Spa  1.300 din. (uključuje: zatvoreni bazen i đakuzi u trajanju od 3 sata); 2) wellness centar Kovilje 1700 din. (uključuje: saunu, fitnes, otvoreni i zatvoreni bazen u trajanju od 3 sata)
  • Redovna godišnja članarina „Srbija za mlade“ – 500 din.
  • Doplata za polazak iz Novog Sada – 1000 din.
  • Individualni troškovi putnika

Banja Koviljača

Način plaćanja: 50% prilikom rezervacije, ostatak do 5 dana pred put.

VAŽNE NAPOMENE:

1. Veoma je bitno da je učesnik/ca dovoljno fizički spreman/a za ovaj uspon i da učesnik/ca nema nekih zdravstvenih problema zbog kojih ne bi mogao/la da izdrži uspon. Ako postoji neki zdravsteni problem učesnik je dužan da to prijavi prilikom prijavljivanja za akciju.

2. Vodič uspona zadržava pravo da skrati ili promeni trek usled nepovoljnih vremenskih uslova.
Takođe, vodič uspona zadržava pravo da ne dozvoli uspon učesnicima sa neodgovarajućom opremom kao i da udalji sa uspona nedisciplinovane učesnike. Organizator ne odgovara za eventualne povrede i nesrećne slučajeve izazvane višom silom ili samovoljom pojedinaca, nesreće izazvane zdravstvenim problemima koje učesnici nisu prijavili vodičima, kao i za nesreće izazvane pod uticajem alkohola i drugih nedozvoljenih sredstava.

3. Svi učesnici moraju da se tokom svakog uspona drže grupe i da se poštuju svaku odluku planinskog vodiča

4. OBAVEZNA OPREMA: planinarske cipele), slojevita garderoba, rezervna garderoba, vetrovka, kabanica (za svaki slučaj kiše), kačket/šešir, naočare za sunce, krema za sunce.

5. HRANA I PIĆE: hrana za uspon (sendviči, voće, slatkiši i slično), obavezno minimum 2l vode.

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana preputovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 16. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Shodno zakonu o turizmu Republike Srbije, ovaj program nije pokriven garancijama osiguranja u slučaju insoventnosti i naknadi štete. Cilj ovog putovanja jeste promocija i razvoj omladinskog turizma Srbije kao i promocija aktivnog odmora kod mladih. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje.

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: