hajk, na, pjenu, od, mora
11.500 RSD

HAJK NA PJENU OD MORA 29.04.2021.-03.05.2021. by Hiking Tour Serbia by Hiking Tour Serbia i Ekotopia 29.04.2021 - 03.05.2021. (5 dana)

Planiramo da idemo na Hajk na pjenu od mora sa pogledom na predivni crnogorski Jadran. I da mirišemo so u vazduhu. I da mirišemo na so nakon prvog kupanja u sezoni. I da proslavimo praznike, naravno, u krugu porodice.

KOJI JE PROGRAM? Hajk na pjenu od mora

Četvrtak 29.04.2021. Novi Sad – Beograd – noćna vožnja

  • Polazak iz NOVOG SADA u 21:00 h sa parkinga kod Sajma (restorani Knin i Trojka, klub Ambar), iz BEOGRADA u 22:15 sa velikog parkinga Sava Centra (okretnica autobusa 27e i 35). Potrebno je doći na lokaciju bar 10 minuta pre polaska. Noćna vožnja preko Čačka, Užica, Zlatibora, Prijepolja, Bijelog Polja, Podgorice, uz mogućnost priključivanja još nekih učesnika negde na putu ka našoj prvoj destinaciji.
Petak 30.04.2021 Pavlova strana – Rijeka Crnojevića – Obodska pećina – Njegošev mauzolej – Krstac- Budva
  • Vožnja ka mestu koje se zove Rijeka Crnojevića, sa pauzom malo pre samog mesta, kako bismo uživali u spektakularnom vidikovcu PAVLOVA STRANA, sa koga se vide meandri ove reke kao i nadaleko čuveno Skadarsko jezero.
  • Nakon ovoga sledi vožnja do samog grada i jutarnja pauza, nakon koje sledi šetnja duga oko 5km po laganom terenu uz samu reku ka njenom izvoru i OBODSKOJ PEĆINI, visokoj nekih 15ak metara. Povratak natrag ka busu istom stazom.
  • Vožnja do MAUZOLEJA PETRA PETROVIĆA NJEGOŠA, gde nas odmah prI izlasku iz autobusa očekuje sjajan vidikovac sa jednog od najviših vrhova planine Lovćen. Nakon ovoga nas očekuje oko 6 km laganog spusta kroz predivnu gustu šumu ka mestu KRSTAC, gde će nas čekati autobus koji nas vozi do Budve, a tamo se smeštamo i odmaramo od puta. VEČERA. NOĆENJE.
Subota 01.05.2021 Budva- Kotor – Vidikovac Pestingrad – Krstac – Budva – fakultativno
doručak.
  • Nakon toga sledi FAKULTATIVNO, za sve one koji budu zainteresovani, odlazak do KOTORA, gde nas očekuje jedan vrhunski, ali isto tako izazovan hajk sa možda i najlepšim pogledom na BOKOKOTORSKI ZALIV.
  • Šetnju krećemo iz samog grada Kotora, preko ostataka utvrđenja, ka VIDIKOVCU PESTINGRAD. Staza je sa konstantnim usponom i visinska razlika je oko 1000 metara, ali pogledi koji nas usput očekuju će nas zasigurno ostaviti bez daha! Totalna dužina ove šetnje je oko 13km, a zaista dobra okolnost je to, što nas autobus čeka svega par kilometara od vidikovca, tako da ćemo preskočiti hodanje do početne tačku. Sledi vožnja natrag do Budve i zaslužen odmor.
  • Svi oni koji iz bilo kog razloga ne žele na fakultativni izlet, moći će da uživaju u slobodnom vremenu u Budvi. Večera. Noćenje.
Nedelja 02.05.2021. Budva- Buljarice- Manastir Praskvica – Virpazar- Tvrđava Besac – noćna vožnja
  • Doručak.Pakujemo stvari u autobus i vozimo se do mesta zvanog BULJARICE. Ovde krećemo sa 9km dugom šetnjom, prepunom savršenih vidikovaca od kojih ćemo pred kraj imati sjajne poglede ka poluostrvu Sveti Stefan. Pravi relaks hajk za poslednji dan.
  • Nakon ovoga se vozimo do mesta VIRPAZAR, koje se nalazi na samoj obali Skadarskog jezera i imaćemo priliku da obiđemo TVRĐAVU BESAC, kao i da uživamo u pogledima na jezero i jedemo u nekom od restorana pre polaska natrag ka Beogradu i Novom Sadu. Noćna vožnja.
Ponedeljak 03.05.2021. Beograd – Novi Sad
  • Povratak ka našim početnim tačkama putovanja, Beogradu i Novom Sadu.

CENA: 11.500 RSD Polupansion, Švedski sto

Mogućnost priključivanja još nekih učesnika negde na putu ka našoj prvoj destinaciji.

https://www.hotelbip.me/

INFO I REZERVACIJE:

Turu možete rezervisati tako što ćete se javiti u inbox Ekotopia: Facebook ili Instagram.

Hiking tour Serbia: Fejsbuka ili Instagrama.

Takođe možete se javiti emailom: hikingtourserbia@gmail.com ili telefonom: 064 3757891.

ŠTA OD STVARI OBIČNO NOSIMO U PREKOGRANIČNO PEŠAČENJE?!

– Ličnu kartu ili pasoš, zaštitne maske,
– Osmeh, dobru volju, kao i dobro zdravlje.
– Dosta vode, minimum 2L po šetnji, užinu za put i prvodnevni hajking, kao i osveženje za šetnje koje nas očekuju.
– Adekvatna, udobna i jaka obuća namejjena za šetnje po prirodi.
– Ako već imate svoj omiljeni štap ponesite ga, a ako ne, priroda je ta koja krije vaš novi omiljeni.
– Kačket/šešir/kapu, naočare za sunce, kremu, šta god smatrate da bi vas štitilo u slučaju jakog sunca.
– Rezervna/zamenska garderoba, topla i suva presvlaka na dohvat ruke, nakon svake šetnje.
Ako ste početnik, posetite naš blog.

VAŽNE NAPOMENE!!!

– Svaki učesnik nastupa na sopstvenu odgovornost. Potrebno je poneti zaštitne maske za vožnju busom i kretnje po Crnoj Gori.
– Organizator zadržava pravo izmene programa, izmene fakultativnog izleta, pa čak i otkazivanja akcije, ukoliko se na lošije promeni epidemiološka situacija u Crnoj Gori, pa samim tim i propisane nove mere.
– Donacijom u gore navedeoj vrednosti naši članovi dobijaju obezbeđen prevoz, lokalnog vodiča za šetnje uključene programom i uslugu polupansiona u 1/2 i 1/3 sobama hotela BIP u Budvi. Usluga je na bazi švedskog stola, sa trenutno neograničenim posluživanjem od strane osoblja, usled novonastale situacije.
– Boravišna taksa i osiguranje se plaćaju na licu mesta hotelu, iznose 1,5€ po noćenju, odnosno 3€ za čitav period boravka.
– Izlet za Kotor i Pestingrad je fakultativnog karaktera, uz pratnju lokalnog vodiča i njegova cena iznosi 10 €, plaćanje je na licu mesta. Visinska razlika koju ćemo proći na ovom izletu je oko 1000m i ne preporučuje se početnicima.
– Broj prijava će biti ograničen, a pravo prisustva putovanju imaju ISKLJUČIVO članovi udruženja Ekotopia (članstvo za 2020.godinu je besplatno, a dobija se popunjavanjem sledećeg linka https://forms.gle/U1t5wxUftmYuP4yCA )
– Možete nam jednostavno pisati u inbox kako biste se prijavili. Molimo vas da nam prilikom prijave pošaljete ime i prezime svih učesnika putovanja, kao i mesto polaska, uz potvrdu o članstvu u našoj organizaciji
– Trenutna epidemiološka situacija u Crnoj Gori zabranjuje kretanje van hotela nakon 22 h. Ukoliko bude nekih promena u novoizrečenim merama, organizator zadržava pravo izmene programa.
– Tura se NIKAKO ne preporučuje osobama sa srčanim ili bilo kakvim drugim tegobama na koje može pogubno uticati fizička aktivnost.
– Molimo vas da budemo PRECIZNI I TAČNI kada je u pitanju vreme polaska, a sa druge strane da se ne držimo baš čvrsto satnice trajanja šetnje
– Molimo sve učesnike naših šetnji da sa sobom donose isključivo pozitivne vibracije, vedar duh i dobro raspoloženje. Vidimo se.
Tagovi: Budva, Kotor, pestingrad, krstac, hajk na pjenu od mora, hajk, planinarenje, avantura, crna gora, jadran, hiking tour serbia, ekotopia
Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: