Hajka na smeće 8
0 RSD

HAJKA NA SMEĆE 8 by Hiking Tour Serbia 27.11.2022. (jednodnevna)

HAJKA NA SMEĆE 8 by Hiking Tour Serbia & Avanture.rs.

ŠTA PLANIRAMO?

Košutnjak je jedna od najvažnijih oaza naše prestonice, mesto koje predstavlja pluća grada, poligon za igru naših najmlađih, sport i rekreaciju starijih. Kilometri uređenih staza, stotine sprava za vežbanje i igru, šuma, livade, polja, sve zatrpano ogromnom količinom smeća, koju nesavesni posetioci parka za sobom nehajno ostavljaju, čekajući da to neko drugi kasnije pokupi.

Budimo ti drugi, prvi… Okupimo se oko sjajne ideje, ujedinjeni u plemenitom cilju, da pokupimo smeće, očistimo staze i oko njih, oslobodimo pluća grada da dišu mirno. Dan ranije imamo dečiju, kao i šetnju za odrasle, tokom kojih ćemo sakupljati sredstva za izvođenje ove akcije.

Akciju ćemo izvesti u saradnji sa družinom iz AVANTURE.RS, koji se poput našeg udruženja bave promocijom prirodnog načina života, aktivnosti vezanih za zaštitu životne sredine, kao i sadnjom preko nam potrebnog drveća. Budimo skupa deo ove lepe priče, budimo metla koja briše smeće pred sobom, budimo dašak vetra promene preko nam potrebnog…

ŠTA ČISTIMO?

Čistimo Košutnjak. Tokom dve šetnje koje ćemo obaviti prethodnog dana, pokušaćemo da uočimo najproblematičnije delove parka, koje ćemo zabeležiti i u toku ove akcije očistiti.

KADA KREĆEMO?

– OKUPLJANJE I START AKCIJE ISPRED ULAZA U MILOŠEV KONAK U NEDELJU 27.11. U 11H

KOJI JE PLAN AKCIJE?

Nakon okupljanja učesnika, očekuje nas upoznavanje za koordinatorima akcije, kratak dogovor oko načina izvođenja, planiranje, polazak. U zavisnosti od broja volontera, podelićemo se u timove, podeliti rukavice i džakove, a zatim krenuti u borbu protiv najvećeg prirodnog neprijatelja, smeća.
Nakon završetka akcije, proslavićemo pobedu ekologije, u tradicionalnom maniru, uz lepo i toplo iznenađenje, jedno od onih na kakva ste navikli na našim akcijama.

KOLIKO DUGO TRAJE AKCIJA?

Projektovano vreme trajanja samog čišćenja je oko 4 sata, nakon čega ćemo zajednički odmoriti i sumirati utiske nakon akcije, tako da pretpostavljamo da će sve ukupno trajati oko 5 časova.

VAŽNE NAPOMENE

– Važno je da napomenemo da nam se obavezno najavite ukoliko želite da učestvujete u ovoj akciji sa nama, s obzirom da je broj učesnika ograničen. Možete se prijaviti jednostavno slanjem vašeg imena i prezimena u inbox stranice Hiking Tour Serbia, pišite nam na instagramu ili putem telefona.
– Najave su neophodne kako bismo uspeli da obezbedimo dovoljno rukavica, džakova i dezinfekcionih sredstava za sve učesnike.
– Deca su uvek i više nego dobrodošla na svaku Hajku. Vaši kućni ljubimci su dobrodošli, kao i uvek na našim akcijama. Najsigurnije bi bilo da ponesete svoju vodu, predlažemo minimum 1l po osobi.
– Svaki učesnik akcije nastupa isključivo na sopstvenu odgovornost. Ne preporučuje se učešće ljudima sa bilo kakvim zdravstvenim tegobama. U autobusu se poštuje nošenje zaštitne maske, a na otvorenom to nije potrebno, s obzirom da smo u prirodi na čistom vazduhu.
– Očekujemo da učesnici sa sobom donose isključivo lepo raspoloženje i dobru energiju, kako bismo što lakše obavili posao i usput uživali u osećaju korisnosti po okolinu.
Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: