hajka na smeće
Dobra volja

Hajka na smeće 7 – volonterska akcija by Hiking Tour Serbia 24.10.2021. (jednodnevna)

Hajka na smeće 7. Šta nam teško da očistimo.

Velika volonterska #Šta nam teško da očistimo, akcija održava se u nedelju, 24. oktobra, a njen cilj je da se saniraju posledice bacanja otpadaka nakon turističke sezone 2021. godine u Srbiji. Velika jednodnevna volonterska akcija će uključiti više volontera na više lokacija po Srbiji, koji će donirati preko 1000 volonterskih sati.

Pokret gorana Vojvodine i Ekotopia, u saradnji sa Gorskim Smeškom, se pridružuju akciji i zajedno sa volonterima očistićemo Popovicu. Akcija će se desiti bez obzira na vremenske prilike i trajaće od 11 do 14 časova. Skup učesnika biće na okretnici autobusa 74, koji kreće sa Železničke stanice u 10:40h i njime mogu doći svi oni koji nemaju drugu vrstu prevoza.

Za vas ćemo obezbediti rukavice, džakove, dezinfekciona sredstva, kao i kotlić, uz osveženje naravno. Vaše je samo da se najavite, s obzirom da je broj učesnika ograničen i dođete na lokaciju, a onda ćemo se skupa slatko uprljati. Ovoga puta uveli smo i jednu novinu u vidu sortiranja smeća koje ćemo sakupiti. Nakon čišćenja, ukoliko nam vremenske prilike dozvole, nastavićemo druženje u našoj staroj bazi Gorskom Smešku.

Akcija ‘Hajka na smeće’ je jedna od ‘Šta nam teško’ akcija čišćenja, koja se organizuje kroz progam ‘Mladi su Zakon 2021’ u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije, Pokretom gorana Vojvodine, Centrom za građansko delovanje – CeGraD – om, Timom42, i GM Optimist – om, uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Šta nam teško da očistimo našu drugu kuću?

 

 

Tagovi: hajka na smeće, čišćenje, gorani, pokret mladih, volonterska akcija, srbija, vojvodina, hiking tour serbia, ekotopia

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: