hiking dekatlontci
Besplatna

Hiking DekatloNTCi by NTC & DECATHLON & HTS by Hiking Tour Serbia 12.12.2021. (jednodnevna)

Hiking DekatloNTCi / Zamislite da imate izbor za vaše ili dete nekog vama dragog. Mogli biste birati između recimo udobnog sedenja u toploj ušuškanoj sobi, deteta opčinjenog igricom ili crtaćem, uz slatkiše… Naspram toga je edukativna šetnja uz druženje, a nakon toga u opuštenoj atmosferi PLANINARSKOG DOMA DR RADIVOJ SIMONOVIĆ, aktivno učešće u NTC radionici, metodi učenja kroz igru, osmišljenoj od strane ljudi koji svojom kreativnošću pomeraju svetove. Sve to uz fenomenalne POKLONE jedinstvenog DEKATLONA, onih koji nas sve udobno, sigurno i povoljno šalju na staze šumske, a i životne, šta bi predstavljalo vaš izbor?
Nemate puno vremena, jer je BROJ PRIJAVA OGRANIČEN iz objektivnih razloga. Premijerna radionica će biti APSOLUTNO BESPLATNA, za svega petnaestoro dece i isto toliko roditelja, kako bismo vam predstavili naš dosanjani san, projekat posvećen našim najmlađim hajkerima, malcima spremnim za avanturu neslućenih razmera. Hiking DekatloNTCima. Čekamo vas.

ŠTA ĆEMO SVE RADITI?

ŠETNJA NA RELACIJI – POPOVICA – ORLOVO BOJIŠTE – PERINA PEĆINA – POPOVIČKO JEZERO – PLANINARSKI DOM DR RADIVOJ SIMONOVIĆ – NTC RADIONICA – PODELA POKLONA OD STRANE DEKATLONA – NEMA DALJE
– OKUPLJANJE I POLAZAK NA OKRETNICI AUTOBUSA 74 POPOVICA U NEDELJU 12.12.2021. U 11:00 H.
Lokacija početne tačke:
Аутобуска окретница
https://maps.app.goo.gl/qbdBAEysC6eo9C4n7

KOJI JE PROGRAM AKCIJE Hiking DekatloNTCi?

Šetnju krećemo sa blagim usponom i nakon otprilike 1.2 km stižemo do prve atrakcije, vidikovca nad jednim od mnogih kamenoloma Fruške gore – ORLOVO BOJIŠTE. Pričamo o nastanku planine čiji smo gosti, o stenama i načinu da se dobije kamen iz stene.
Odavde se pruža odličan pogled na TV toranj i zelene šume, a nije isključeno da u vazduhu vidimo i ponekog orla, s obzirom da se često gnezde na skoro vertikalnim liticama kamenoloma.
Nakon ovoga, očekuje nas oko 1.3 km šetnje uglavnom po ravnom terenu sa blagim oscilacijama do PERINE PEĆINE, najdublje i najstrože pećine Fruške gore, za koju se vezuju mnoge legende, a jedna od njih čak pominje i skriveno blago jednog zaboravljenog Holanđanina! Čitamo Ršumovu Babarogu, što nas asocira na pećinu strogu.
S obzirom da nas pećina ne pušta da uđemo, odatle sledimo stazu koja nas spušta do malenog i ušuškanog POPOVIČKOG JEZERA. Pričamo o biljnim i životinjskim vrstama Fruške gore. O značaju očuvanja prirode čistom.
Odatle ostaje još samo oko 500 metara uglavnom uspona do PLANINARSKOG DOMA DR RADIVOJ SIMONOVIĆ, gde nas očekuje NTC radionica i NAGRADNA IGRA DEKATLONA u trajanju od nekih sat vremena.
Dok se deca budu zabavljala njihovi pratioci, čiji ćemo broj morati da ograničimo na po jednog uz svako dete, iz objektivnog razloga, kapaciteta planinarskog doma, će moći da se opuste i okrepe šoljom vrućeg čaja ili kafe po zaista prihvatljivim cenama.
Nakon ovako provedenog dana deca će porasti bar pokoji milimetar, kao što se i mi osećamo, zbog prilike da izvedemo ovako nešto sa takva dva giganta u svojim oblastima…

KOLIKO DUGO TRAJE ŠETNJA?

Dužina projektovane putanje je oko 4.2 km. Kako bismo je kompletno savladali biće nam potrebno oko 2 sata pešačenja, zajedno sa nekoliko kratkih stajanja na lokalitetima uz priču vodiča i još oko 1 čas za radionicu i podelu poklona.

KAKO DA DOĐETE NA POČETNU TAČKU?

– Autobus broj 74 kreće sa glavne Železničke stanice i prolazi čitavim Bulevarom, vozite se njime do poslednje stanice, odakle počinje šetnja.
– Ako dolazite autom, prelazite Most slobode i isključujete se odmah nakon tunela, put vas samo pravo vodi do Sremske Kamenice, kada prođete naselje na prvoj raskrsnici idete levo, i ubrzo nakom toga imaćete tablu koja vam pokazuje da je Popovica na desno. Ovaj put vas vodi direktno do okretnice.
– Za sve one koji nemaju prevoz, ili ga pak žele ponuditi radi podele troškova ili jednostavno kako bi nekome pomogli, mogu potražiti na Facebook-u grupu koju smo nazvali Hajd na hajk, koja je namenjena svim ljubiteljima prirode, radi lakše organizacije odlaska u šetnje.

ŠTA OD STVARI OBIČNO NOSE MALII VELIKI HAJKERI U PEŠAČENJE?!

– Osmeh, dobru volju, kao i dobro zdravlje, maske i rukavice nisu obavezne u prirodi s obzirom na to da ćemo poštovati preporučenu distancu. Hiking DekatloNTCi.
– Minimalno 1l vode.
– Udobne i jake patike za šetnju.
– Užinu, sendviče, suvo i sveže voće, povrće.
– Ako već imate svoj omiljeni štap ponesite ga, a ako ne, priroda je ta koja krije vaš novi omiljeni.
– Kačket/šešir/kapu, naočare za sunce, kremu, šta god smatrate za shodno.
– Rezervna/zamenska garderoba, topla i suva presvlaka.
– Sve ove stvari poželjno je da obezbedite i vašim klincezama i klincima kada krenu u šetnju sa nama.

VAŽNE NAPOMENE!!!

– RODITELJI ILI STARAOCI SU ISKLJUČIVO ODGOVORNI ZA BEZBEDNOST DECE O KOJOJ VODE RAČUNA I NADZIRU IH TOKOM ČITAVE ŠETNJE.
– POČELO JE NAPLAĆIVANJE ŠETNJI PO NP FRUŠKA GORA, cena jedne šetnje je 100 rsd, a godišnja karta je 600 rsd,učesnici su dužni da to sami regulišu, prodajna mesa su sledeća: Informativni centar na Iriškom vencu,RJ Sremska Kamenica (Paragovo), RJ Beočin (Beočin), RJ Vrdnik (Vrdnik), RJ Ležimir (Ležimir), Rj Erdevik (Erdevik)
– Broj prijava će ovoga puta biti ograničen, te vas molimo da nam pišete u inbox broj osoba koje želite prijaviti, ukoliko želite sa nama u šetnju.
– Ova akcija je promotivnog ka⁶raktera, izvodimo je uz svesrdnu pomoć Dekatlona, NTCa i planinarskog doma DR RADIVOJ SIMONOVIĆ, predstavlja samo početak našeg novog projekta DekatloNTCi.
– VREMENSKE OKOLNOSTI inače ne utiču na naše šetnje, pa tako verujemo da ni deci ne bi smetalo malo sunca, vetra, kiše ili snega. U slučaju većeg nevremena bismo verovatno otkazali turu, a na roditeljima ili staraocima je da UVEK SAMI procene vremenske prilike i da li su ili ne, njihova deca spremna za šetnju u datim okolnostima.
– Šetnja ovog tipa se NIKAKO ne preporučuje osobama sa srčanim ili bilo kakvim drugim tegobama na koje može pogubno uticati fizička aktivnost.
– Molimo vas da budemo PRECIZNI I TAČNI kada je u pitanju vreme polaska, a sa druge strane da se ne držimo baš čvrsto satnice trajanja šetnje, s obzirom da ne znamo unapred kakva će nam biti struktura grupe.
– Molimo sve učesnike naših šetnji da dobro pripreme dečicu na ono što ih očeuje, a to je druženje u prirodi, boravak na čistom vazduhu i lagana šetnja, NTC radionica i nagradna igra u svrhu podele poklona Dekatlona. Takođe vas molimo da sa sobom donosite isključivo pozitivne vibracije, vedar duh i dobro raspoloženje. Vidimo se.

 

Tagovi: Hiking DekatloNTCi, planinarenje, decathlon, srbija, fruška gora, planina, popovica, perina pećina, orlovo bojište, POPOVIČKO JEZERO, pokloni

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: