holistički odmor na tari monja svec joga
Na upit

Holistički odmor na Tari 04.12.2020-07.12.2020. 04.12.2020 - 07.12.2020. (4 dana)

Dobrodošli na zimski holistički odmor na Tari! Sattva joga i ajurveda, meditacija, gong zvučne kupke i planinarske ture na Tari. Preventivne tehnike za podmladjivanje, vitalnost i zdravlje u decembru, 04.12-07.12 ( 4 dana, 3 noći).

️Sadržaj:

~sattva joga+meditacija+ajurveda

~gong zvučne kupke

~čuvena planina lepotica Tara tik uz smaragdnu reku Drinu i aktivnosti u prirodi

~poseta jezerima Zaovine, Perućac i obilazak Mokre Gore, kao i vidikovca Banjska stena

~predavanje o tehnikama samonege iz indijske medicine ajurvede

~smeštaj u prelepoj etno vili “Ljubicin konak” na samom jezeru Zaovine, u dubini šumske lepote

~predavanje na temu Gong zvučne terapije i gong zvučne kupke uz pucketanje vatre iz kamina

~rad u manjoj grupi

~iskustvo u jogi i planinarenju nije neophodno

  • Da li ste spremni ove zime da se kvalitetno odmorite u lepotama naše planinske kraljice Tare i da osetite njene lekovite benefite, smešteni u etno oazi, okruženi tišinom prirode i pucketanjem vatre iz kamina?
  • Da li ste spremni da naučite nekoliko jednostavnih i efektnih TAJNIH METODA iz Indije kroz sattva jogu, tehnike disanja i meditacije, osnovnu samonegu kroz principe indijske medicine ajurvede a koje regenerišu i podmladjuju i koje ćete lako i samostalno nastaviti praktikovati sami?
  • Da li ste spremni da čujete predavanja o uticaju Gonga na celokupni organizam čoveka i da iskusite delotvorna destva ovih zvučnih kupki?
  • Da li ste spremni da se otisnete na  obilazak nekoliko poznatih jezera na Tari: Perućac, Zaovine i malo jezero tik uz našu kuću? A možda budete raspoloženi da odete u avanturu do čuvene Mokre Gore i Drvengrad gde se nalazi pruga Šarganska osmica?
  • Ako ste odgovorili potvrdno bar na nekoliko stavki, onda ste spremni da podjete s nama u nezaboravanu avanturu koja vam pruža puno toga.

Vodim vas na duboki relaksirajući program u tišini prirode planine Tara i njenog Nacionalnog parka, okruženi lepotama ove unikatne srpske zimske kraljice gde velelepni pejzaži ispunjavaju celo vaše biće. Naša vila, u kojoj ćemo biti smešteni, poznata je po svom etno izgledu i kaminu i nalazi se tik na samom malom jezeru a prizori koje ćete zauvek pamtiti neće vas ostaviti ravnodušnim: Sunce koje miluje, tišina koja ispunjava, sneg koji obasipa nežno, noćno nebo ispunjeno zvezdama padalicama, miris domaće hrane i priroda koja leči.

Može li bolje?

Svako jutro Monja će vas voditi kroz setove vežbi koje regenerišu i podmladjuju. Takvi setovi (koje ćete imati napisane) sadrže joga položaje, tehnike disanja, energo pokrete i meditaciju, kao i tehnike za samonegu po ajurvedi -indijskoj medicini. Uveče će Monja držati radionice na temu samonege i podmladjivanja iz ajurvede.

Ajurveda -indijska medicina je nauka stara oko 5000 godina i sjajno vodi čoveka ka njegovom individualnom balansu koji nam je danas preko potreban. Bez tog psihofizičkog balansa, ne možemo imati dovoljno prane (životne energije) koja bukvalno napaja sve ćelije u orgabniznu.

Joga i ajurveda zajedno čine savršen sklop metoda koja vam daju sjajan alat za svakodnevni balans a ovo znaju svi koji žive holističnim načinom života.

O GONGU

Kako zvuk utiče na nas?

Zvuk je prenosnik informacija. Informacije su u ljudskom biću biohemijsko, elektromegnetno, utisnute kao vibratorne frekvencije u kostima , ćelijama , DNK, kada se zvuci i vibracije krecu kroz telo i energetsko telo on otključava prolaz kroz koje informacije, životna energija preplavljuje telo. Svako ima svoju vlastitu vibraciju, štaviše svaki organ takođe ima svoju vibraciju. Ljudsko telo sastoji se od gotovo 80 % vode, a danas postoje mnogobrojni dokazi koji potvrđuju uticaj zvuka na vodu koja je odličan zvučni i vibracijski provodnik. Kristalne strukture vode su kao holografski kompjuter odašilju u svakom trenutku neverovatnu količinu informacija. Ako uzmemo u obzir da zvuk može proći kroz bilo koji oblik materije i da smo sastavljeni između 75- 80 % vode koja odlično povezuje i provodi zvuk, svojim strujanjem omogućuje odličnu međućelijsku komunikaciju, stvaranje novih i brisanje starih informacija, mogućnosti isceljivanja zvukom su neograničene.

Zvučna kupka takođe podstiče detoksikaciju i budi kreativnost.

Svaka zvučna kupka je jedinstvena kako za izvođača tako i za prisutne, to je put do unutrašnjeg izvora.

Slobodno vreme je ostavljeno da bude vaš izbor koji opciono uključuje: šetnju u prirodi, posetu jezerima, Mokroj gori i Drvengradu, ako bude padao sneg onda će biti mogućnost skijanja na obližnjoj ski stazi, ili uživanje u tišini i miru.

Za one koji žele da se oprobaju u ovim tehnikama (vidi ispod) potrebno je zakazati se unapred:

1.”Devini” luksuzne ajurvedske masažne terapije koje vodi Monja Švec

2.Individualne sesije sa gongom i činijama koje vodi Anika Petrović

O PLANINI TARI

“Na krajnjem zapadu Srbije, gde Drina pravi najveću okuku u svom toku, smeštena je najlepša srpska, a ujedno i jedna od najlepših planina Evrope – Tara. Malo je mesta sa toliko zelenila, mira i tišine. Postoji više legendi o nastanku samog imena Tare. Jedna od njih kaže kako su stari Kelti (narod koji je nekada naseljavao veliki deo Evrope) imali svoju boginju lepote – Taru. Tražeći jedno od najlepših mesta da joj podignu hram, hodili su i brodili čitavom Evropom. Došavši na ovu planinu, zadivljeni njenom lepotom i tišinom, odlučili su da baš tu, na mestu koje se nalazi u neposrednoj blizini današnjeg hotela “Omorika“, podignu hram.

Kažu da planina Tara ima najviše pozitivne energije i izuzetnu koncentraciju negativnih jona koji su od vitalnog značaja za zdravlje ljudi. Glavnu ulogu u “sprovođenju” kiseonika u naš organizam imaju upravo ti tzv. negativni joni. Zato smo sigurni da ćete, kada posetite ovu planinu, zaboraviti na sve brige i da će ona postati vaša mirna zelena luka.

Planina Tara se prostire na 19.200 hektara i zbog svojih izuzetnih prirodnih retkosti 1981. godine dobar njen deo proglašen je nacionalnim parkom. Prosečna nadmorska visina od 1000 do 1200 metara i netaknuta priroda idealan su spoj za odmor i oporavak. Najviši vrh, Zborište, visok je 1 544 m i nalazi se na 4,5 sata hoda jugozapadno od hotela “Omorika“. Od ukupne površine koju Tara zahvata, preko 70% čine guste četinarske šume. Među njima rasuti su proplanci, pitomi, zeleni i prepuni tišine. Planina krije i hrani izuzetno bogat životinjski svet. Na njoj živi preko 1000 biljnih i više od 200 životinjskih vrsta. Pančićeva omorika naseljavala je veći deo Evrope, ali je ledeno doba uspela da preživi samo na planini Tari i u kanjonu reke Drine zahvaljujući toplim strujanjima Panonskog mora koje je nekada davno dopiralo do oboda planine.

Na južnim obroncima ušuškala se Mokra Gora kojom vijuga Šarganska pruga, jedna od najatraktivnijih sačuvanih pruga uskog koloseka u Evropi i gde je pribežište, daleko od svega, u svom Drvengradu, pronašao i naš najveći reditelj, Emir Kusturica. Blizu hotela Vojne ustanove „Tara“ leži i selo Kremna, u kom su rođeni, rasli i proricali jedni od najvećih svetskih proroka, čuveni Tarabići”

O NAMA

MONJA ŠVEC

-Instruktor 500 EYT Sattva i Hatha joge, ajurvedski tarapeut i savetnik za lepotu po indijskoj medicini, edukovala se najviše u Indiji i Kerali, gde je živela i predavala internacionalne edukacije iz domena sattva joge u drevnom gradu joge, Rišikešu. Sattva joga je energetski rad s našim energetskim omotačem koji obuhvata vežbe disanja, pokreta tela sa dahom, mantre, isceljujuće meditacije i specifične joga položaje. Monja se trenutno edukuje za sistem drevnih tehnika podmladjivanja iz tantre tzv. KAYA KALP-a sistem koji se nekada prenosio tradicionalno samo usmenim putem u Indiji.

Osnivač je Devini Holističkog centra u Novom Sadu, kao i DEVINI programa za podmladjivanje koji najviše obuhvata rad sa ženama. Monja često putuje svetom i predaje Devini programe i kurseve, a kako kaže, Indija je zemlja u koju uvek voli da se vraća jer joj je ona dom u srcu. Majka je jednog sina.

ANIKA PETROVIĆ

Anika Petrović je licencirani praktičar  za  zvučnu masažu i  Gong, stekla je  diplomu za rad sa zvučnim činijama i Gongom prvo u Budimpešti gde se kasnije obucila i dobila sertifikate i za završen klik program sa decom, uz zvuke gonga i zvučnih činija, kao i završen kurs za Gong kupke. Nakon Budimpešte  se obučavala uglavnom u inostranstvu kod najcenjenijih učitelja zvuka na našim i inostranim prostorima. Takodje odlazi u Norvešku gde obučava polaznike na svom dihovnom putu. Majka je dva sina.

 

Cena programa ukljucuje:

-sve prakse i časove joge i meditacije, kao i radionice ajurvede

-dve gong zvucne kupke

-tri ručka na bazi vegetarijanske ishrane

-smeštaj za tri noći na bazi dvokrevetne sobe

Cena programa ne uključuje:

-prevoz do Tare (organizovali smo prevoz medjusobno)

-dodatne obroke

-predlažem da ponesete hranu za sve dane, samo za doručak i večeru, a ručak ćemo imati napravljen i dostavljen

 

Promo cena programa holistički odmor na Tari po osobi iznosi 165€ do 23.11, a zatim se uvećava za 180€

*rezervacija mesta se plaća 50% odmah, a ostatak se isplaćuje tri dana pred put

 

 

Sve informacije i rezervacije za holistički odmor na Tari možete dobiti na

monjasvec@gmail.com

Čekamo vas radosno!

Monja i Anika

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: