3000 RSD

POPUNJENO: Humanitarni uspon na Tupižnicu – In honor of my donor by Adventure Tribe 22.10.2022. (jednodnevna)

Mnogo smo srećni da najavimo jednu divnu humanitarnu akciju – In Honor Of My Donor – uspon na Tupižnicu u subotu, 22. oktobra.

Akciju tradicionalno organizuje Sandra Živković, jedna od najjačih žena koje smo upoznali, koja već 8 godina penje ovaj vrh sa transplantiranim plućima u čast svoje donorke. Već smo peli ovo uz nju, ali ove godine ćemo povesti i vas da 9. put zajedno popnemo Tupižnicu i doniramo sve što skupimo od ovog izleta za pomoć osobama sa cističnom fibrozom sa kojom se Sandra godinama borila i pobedila.

O TUPIŽNICI

Tupižnica je nepravedno zapostavljena planina u istočnoj Srbiji severozapadno od Knjaževca. Najviši istoimeni vrh dostiže visinu od 1162 m. Sa vrha Tupižnice, pruža se fantastičan pogled na Rtanj. Čuvena je pečurkici na vrhu, napravljenoj od kamena, ofarbanoj u crveno belu boju. Trek kreće iz sela Bučje, pored crkve Svetog Lazara, zatim kroz šumu a onda i stenovitom grebenu planine. Uspon je srednje težine,  dužine oko 14km i 700 metara visinske razlike.

O USPONU IN HONOR OF MY DONOR

Iz velike ljubavi prema prirodi i planinarenju, godinu dana nakon transplantacije pluća u Beču, Sandra Živković organizovala je planinarski uspon u čast svog donora pod nazivom “IN HONOR OF MY DONOR” na Tupižnici, kod Knjaževca, Te 2014. godine sa Sandrom su se popeli najbliži prijatelji i poznanici, a onda je odlučila da ova priča preraste u nešto ozbiljnije, s obzirom na predrasude i strahove koje ljudi imaju o zaveštanju organa. Od 2015. godine posetioci ove planinarske akcije imaju prilike da, pre nego što krenu sa planinarenjem, ukratko čuju životnu priču osobe koja je imala transplantaciju nekog organa, a potom i predstavnika Ministarstva zdravlja. Ove godine akcija će se održati 9. put.
Nijedno planinarenje nije „obično“, ali ovo se, na neki način, razlikuje od drugih. Ovaj planinarski uspon organizovan je u čast osobe čijim plućima Sandra diše, a pored toga ima i edukativni i humanitarni karakter. Edukativni – jer ćete saznati o mogućnostima transplantacije i dobrovoljnog zaveštanja organa, kao i o cističnoj fibrozi za koju je retko ko čuo, a koju u svetu ima oko 70 000 ljudi. Humanitarni– jer će sav prihod  biti uplaćen za pomoć osobama koje imaju cističnu fibrozu, bolesti koju Sandra ima od rođenja i zbog koje je imala transplantaciju pluća.
Planinarski uspon „IN HONOR OF MY DONOR“ organizuju udruženje „BUK“ i PD „Babin zub“ iz Knjaževca i Planinarski savez Timočkog regiona.
Pozivamo Vas da zajedno odamo počast osobi čijim plućima Sandra diše i na taj način širimo svest o značaju zaveštanja organa.

PLAN I PROGRAM:

05:15 Okupljanje na parkingu kod Sava Centra i polazak ka Bučju
08:00 – 09:00 Okupljanje i prijava učesnika kod Doma kulture u Bučju
09:00 Pozdravna reč domaćina
09:15  Polazak na akciju
09:30 Paljenje sveća u crkvi Sv. Ilije u čast Sandrinog donora (po želji) na putu ka Tupižnici i nastavak kretanja ka vrhu
16:00 – 17:00 Povratak učesnika i podela ručka. Nakon ručka dodela zahvalnice društvima, klubovima, udruženjima i pojedincima. Zatvaranje akcije.
18:00 Polazak nazad za Beograd

CENA – 3000 RSD

Cena prevoza je 3000 dinara ❤️

Uz minimalnu cenu prevoza možete uplatiti donaciju (preporuka 500 dinara ali možete uplatiti i manje i više). Sav novac od akcije će biti usmeren za pomoć osobama sa cističnom fibrozom.

Dobro došli!

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: