2.900 RSD

Izlet Beljanica – tri atrakcije u jednom dahu 17/10/2021

Izlet Beljanica je jedinstvena prilika da upoznate istočni kraj Srbije.

Područje Beljanice poznato je po pećinama I brojnim izvorima, vrelima, rekama i potocima zbog toga se ovde nalazi najveći rezervoar pitke vode u Srbiji. Uspon na Beljanicu predstavllja pravi izazov među planinarima jer se smatra za jednu od zahtevnijih posle uspona na Rtanj I Trem. Njen vrh dostiže visinu od 1339 metara. Nakon uspona napravićemo predah kod vodopada Lisine i uživati u prirodi. Zato probudite avanturistu u sebi I pridružite nam se na ovoj avanturi kroz pašnjake, borove šume I nevorovatne poglede.

Mostovi koje grade planinari najlakše se prave i najstabilniji su,zato nemojte da vam drugi pričaju o lepotama Srbije, doživite ih sami.

PLAN TURE

 • Polazak iz Beograda u ranim jutarnjim časovima, oko 6h ujutru, od Muzeja istorije Jugoslavije. Voznja auto-putem do Svilajnca, zatim ka Despotovcu do planinskog doma Lisine odakle krećemo na uspon. Uživamo u šetnji kroz prirodu I u pogledu na kanjon reke Resave.
 • Nakon višečasovnog penjanja izlazimo na vrh Beljanice koji se nalazi na 1339 mnv. Kako je vrh ogoljen, pogled doseže na sve četiri strane sveta, tako da, kad je vedro vreme, vide se i Karpati u Rumuniji, Kopaonik, vrhovi Suve planine, Ovčar, Kablar i mnoge druge planine.
 • Zadržavanje na vrhu za odmor i fotografisanje. Povratak do planinarskog doma i poseta vodopadu Lisine.
 • Povratak u Beograd u kasnim večernjim časovima.

CENA: 2.900 RSD

Prilikom prijave plaća se celokupan iznos aranžmana.

GALERIJA Izlet Beljanica

 

PRAVILA PONAŠANJA

 • Svi putnici su dužni da se pridržavaju uputstva vodiča i da poštuju odluke odgovornih lica. Svako ko se ogluši o savet i upozorenje može biti isključen sa putovanja i svu odgovornost i troškove nastale tim postupkom preuzima na sebe.
 • Putovanje u grupama nije isto što i individualni obilazak i putnici moraju da budu svesni vremenskih prilika, prostora za obilazak, lokaliteta i potreba drugih članova grupe kao i vremenskog okvira potrebnog za obilazak.
 • Vremenske prilike ne mogu da budu opravdan razlog za otkaz aranžmana. Mi ne idemo u prirodu da bi se sunčali već da bi doživeli novo iskustvo dok na planine se penjemo da bi se popeli i osvijili vrhove, ne da bi se sunčali i slikali. Slikanje na neobeleženim stazama koje su opasne i nebezbedne, na liticama, vidikovcima i nepristupačnim delovima je strogo zabranjeno.  Izlet Đerdap.
 • Planinarenja i obilasci planinskih vrhova i vidikovaca su opasan sport (hobi) i svaki putnik ih obilazi na spostvenu odgovornost. Putnici sami treba da procene da li su sposobni da se penju i da li imaju kondicije za odredjeni program. O svom zdravstvenom stanju treba pre puta da se posavetuju sa svojim lekarom.
 • Ekstremni sportovi poput rafting, kanjoninga itd se ne zovu slučajno ekstremni sportovi. Molimo Vas da to imate u vidu prilikom prijave za ovakve ili slične programe i da se pridržavate uputstva.
 • Agencija Balkan roads ne organizuje takmicenja niti je nama bitno ko je prvi stigao a ko poslednji. Želimo da svi zajedno uživamo u prirodi i da osvojimo i vidimo što više planina. Ispred vodiča ne može da bude niko, dok na kraju poslednji ide vodič tzv. sakupljač i iza njega ne sme da bude niko.
 • Sve smeće i otpaci moraju da se ponesu sa sobom nazad i bace u kante za smeće. Prilikom naših obilazaka nećemo remetiti biljni i životinjski svet, niti prljati prirodu, poštovaćemo i uvažavati lokalno stanovništvo.
 • Prilikom obilazaka manastira i crkava morate biti pristojno odeveni.
 • Bilo kakva vrsta diskriminacije, politike i obeležja kao i ispoljavanje netrpeljivosti i mržnje po bilo kom osnovu je najstožije zabranjeno i takvi putnici će biti isključeni sa putovanja bez prava na prigovor i žalbu.
 • Za pomoć na skijaškoj stazi, ili u bilo kojoj situaciji vezanoj za kretanje, boravak i opasnosti u planini, obratite se spasiocima Gorske službe spasavanja Srbije: +381 62 464646

 

 

 

Tagovi: izlet, beljanica, uspon, planinarenje, avantura, srbija, vodopad, lisina, avanture, balkan roads, resava