IZLET FRUŠKA GORA
2.400 RSD

Izlet Fruška gora / Srneći potok i Orlove stene by EST Adventure 17.04.2022. (jednodnevna)

Izlet Fruška gora by EST Adventure. Srneći potok i Orlove stene.

„Fruška gora je ostrvska planina u Vojvodini…“ – tako obično počinje dosadno nabrajanje činjenica u vezi sa ovom prelepom planinom, koja među pravim poznavaocima sa pravom nosi epitet – Dragulj prirode. Da biste upoznali Plodnu planinu, kako su je Rimljani zvali, nije dovoljan jedan dolazak na roštilj ili neku sličnu svetkovinu o verskim ili nekim drugim praznicima, niti pak učešće na nadaleko poznatom fruškogorskom maratonu.

Potrebno je doći ovde u različita godišnja doba, proći mnogobrojnim stazama hodajući, trčeći, neki put na biciklu, a neki put čak i na skijama. Jedina pouzdana stvar svaki put jeste da Vam nijedan dolazak na Frušku goru neće biti ni nalik prethodnim.

PLAN AKTIVNOSTI

Ovaj put upoznavanje Fruške gore započinjemo od Crvenog čota, inače, najvišeg vrha planine. Sa centralnog grebena se spuštamo ka jugu dok ne uđemo u Srneći potok, uz čiji žubor hodamo sledeća dva kilometra, da bismo nakon toga preko vodopada Nadine kaskade krenuli nazad ka grebenu.

Preko Isinog i Pavlasovog čota prelazimo na severnu stranu grebena I zapućujemo se ka Orlovim stenama, starim preko 200 miliona godina. Idealno mesto za fotografisanje sa šumama Fruške gore u pozadini. Šetnju završavamo hodajući stazom kestenova, još jednim idiličnim ambijentom na ovoj turi.

Staza je očaravajuća, ali nije laka. Ukupna dužina staze je oko 16km, uz uspon od 750m. Staza se prelazi oko 6 i po sati.

Planirani povratak u Beograd do 19h.

CENA: 2400 RSD* Izlet Fruška gora

*Usled trenutne situacije ostavili smo mogućnost dolaska sopstvenim prevozom u cilju praktikovanja bezbednih distanci u zatvorenom prostoru. U tom slučaju cena je 1800 RSD po osobi.

Organizacijom obuhvaćeno:

  • Licencirani UIAA vodič
  • Prevoz Beograd – Letenka – Beograd (autom, max 1-2 osobe)

Organizacijom nije obuhvaćeno:

• Lična oprema

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

NAPOMENE:

Vodič:

Nenad Petrović / UIAA III guide/

Prilikom prijave, potrebno je uplatiti 50% akontacije radi rezervacije vašeg mesta. Ukoliko se osoba ne pojavi ili otkaže svoje učešće, akontacija se ne vraća.

Iz bezbednosnih razloga, u slučaju loše vremenske prognoze par dana pre same akcije, postoji šansa da se akcija odloži za neki drugi dan.

KONDICIONI NIVO TURE – 3/10
TEHNIČKI NIVO TURE – 1/10

Naš preporučeni spisak opreme:

Planinarske cipele
Ranac oko 30l
1,5l vode
Čokoladica, sušeno voće ili energetski bar
Trek pantalone
Jakna za zaštitu od vetra ili kiše
Tanka perjana jakna
Polar duks
Naočare za sunce
Kapa i rukavice
Štapovi za hodanje (opciono)
Presvlaka

Da li ste pogledali naš novi blog post o Fruškoj gori i lokacijama koje treba da posetite, bacite oko.

NAPOMENA

Na osnovu Zakona o turizmu, Službeni glasnik RS br. 17/2019, putovanje je samo za planinare koji imaju planinarsku karticu Planinarskog saveza Srbije sa overenom markicom za tekuću godinu.

Vodič zadržava pravo da ne povede na turu sve koji nemaju adekvatnu obuću i odeću za trek i odgovarajuće osiguranje u slučaju nezgode.

Planinarska akcija se organizuje u skladu sa statutom Planinarskog društva Extreme Summit Team. EST zadržava pravo promene termina i otkazivanja akcije zbog objektivnih okolnosti, lošeg vremena ili nedovoljnog broja prijavljenih o čemu ćete biti na vreme obavešteni. Ukoliko EST otkaže akciju uplaćeni novac se vraća.

 

 

Tagovi: izlet fruška gora, srbija, avantura, planina, šuma, Srneći potok, Orlove stene, izletište, proleće, april, vikend, oprema

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: