izlet fruška gora
2.000 RSD

Izlet Fruška Gora – pešačka tura by Balkan Roads by Balkan Roads 26.03.2022. (jednodnevna)

Izlet Fruška Gora – pešačka tura by Balkan Roads 26.03.2022.

Nedaleko od Beograda, put nas vodi u naš najstariji nacionalni park – Fruška Gora.

Ova ostrvska planina posebna je po dolinama i padinama prekrivenim livadama, pašnjacima i žitnim poljima, na padinama su voćnjaci i vinogradi sa čuvenim vinskim podrumima, a delovi viši od 300m su obrasli gustom listopadnom šumom.

Na Fruškoj gori je najveća koncentracija lipove šume u Evropi. Poznata je po svojim velelepnim manastirima od kojih ćemo posetiti Beočin i Jazak… Videćemo ostatke utvrđenja Vrdničke kule i čuti priče o kulturno-istorijskom i prirodnom značaju ove planine.

Idealna tura za ljubitelje prirode koji žele brz beg iz grada.

PLAN I PROGRAM Izlet Fuška Gora

Polazak iz Beograda u jutarnjim časovima od Muzeja istorije Jugoslavije (Kuća cveća) oko 8h ujutru. Vožnja u pravcu Beograd, Dobanovci, Inđija, Sremski Karlovci I stužemo do naše polazne tačke za pešačenje – manastira Beočin. Nakon kratke pause i obilaska manastira krećemo u 14km dugu šetnju. Put nas vodi do Vrdničke kule I stajališta Brankovac, potom najvišeg vrha Fruške gore – Crveni Čot (539mnv) gde pravimo pauzu za slikanje.

Nakon toga nastavljamo pešačenje do manastira Jazak. Odatle nas autobus vozi do Vrdnika gde imamo pauzu I slobodno vreme. Tu se fakultativno možete kupati u bazenima Vrdničke banje, ili otići do etno sela Vrdnička kula ili jednostavno vreme provesti istražujući Vrdnik.

Nakon slobodnog vremena vraćamo se u Beograd preko Rume, Pećinaca i Dobanovaca. Povratak u Beograd u kasnim večernjim satima.

CENA: 2.000 RSD

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Korisne informacije:

  • Dužina pešačke staze je oko 14km
  • Visinska razlika je 465m
  • Najviša tačka 539mnv Crveni Čot
  • Nakon pešačenja pravi se pauza u banji Vrdnik Termal gde se fakultativno možete kupati u nekom od 6 bazena. Obavezno je da ponesete peškir i kupaći. Temperatura vode je 32,6 stepeni. Cena ulaznice je 500RSD.
  • Od opreme ponesite: udobne patike, slojevitu odeću, kačket, sendviče, minimum 2l vode, kremu za zaštitu od sunca, rezervnu garderobu, kabanicu u slučaju kiše. Ko želi da uđe u manastire obavezna je pristojna garderoba (prekrivena ramena i kolena).
  • SMS poruka sa tačnim vremenom polaska I kontaktom vodiča biće Vam poslata 2 dana pred put. Ukoliko ne dobijete poruku pozovite agenciju da se informišete.

 

 

Tagovi: izlet fruška gora, balkan roads, planina, planinarenje, uspon, vrdnik, vrdnička kula, manastir beočin, manastir jazak, crveni čot

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: