izlet golija
3.900 RSD

Izlet Golija – narav, govor, nošnja, lepota i retkosti by Balkan Roads 04.09.2021. (jednodnevna)

Balkan Roads te vodi u još jednu pešačku turu – Izlet Golija!

Golijska ruža vetrova, guste crnogorične šume, bezbroj vrsta lekovitog bilja, jestive gljive, borovnice, šumske jagode, potoci puni pastrmke, proizvodnja zdrave hrane I jezera – i sve to u jednom danu.

Golija je planina u jugozapadnoj Srbiji čiji vrh osvajamo zajedno. Svako ko je poseti divi se njenim skoro neprohodnim šumama, bujnim pašnjacima, čestim i čistim izvorima, stanovnicima, njihovim naravima, govoru, nošnji i drugim lepotama i retkostima .

Dan sa osvajanje još jednog vrha Srbije i beg u prirodu.

PLAN AKCIJE:

Polazak iz Beograda oko 7h ujutru od Muzeja istorije Jugoslavije (Kuća cveća). Vožnja auto-putem preko Preljine, Požege i Ivanjice ka planini Golija sa usputnim pauzama. Dolazak u mesto Golijska reka koje je naša polazna točka do planinskog vrha Jankov kamen (1833m).

Po prvoj legendi Jankov kamen je dobio ime po Sibinjanin Janku, koji je vraćajući se sa Kosova na ovom mestu ostavio kamen. Tročasovni uspon ka vrhu kružnom stazom sa usputnim odmaranjem i uživanjem u prirodi.

Golija se prostire u okviru latiničnog slova S u dužini od 32 km i nalazi se pod zaštitom UNESCO-a. Nakon uspona i odmora u prirodi, sledi nam povratak u Beograd.

Vožnja i povratak u Beograd u kasnim večernjim satima.

GALERIJA – Izlet Golija

CENA: 3.900 RSD

Prilikom prijave plaća se celokupan iznos aranžmana.

KORISNE INFORMACIJE:

  • Staza je kružna i dugačka je oko 10km
  • Potrebno je oko 3h do vrh sa usputnim pauzama
  • Oprema: udobne patike, slojevita odeća, kačket, sendviče, jednu – dve flaše vode, kremu za zaštitu od sunca, rezervna garderoba, kabanica u slučaju kiše.

 

 

 

Tagovi: golija, avantura, planinarenje, balkan roads, srbija, ruža vetrova, golijska reka, jankov kamen, avanture

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: