2.900 RSD

Izlet Homoljske planine – pešačka tura by Balkan Roads 19.03.2023. (jednodnevna)

Vodimo vas u predele Istočne Srbije gde otkrivamo šta videti na Homoljskim planinama.

Pored predivne prirode, obilazimo manastir Gornjakreku Mlavubanju Ždrelo i uživamo u pogledu sa vrha Ježevca. Homoljske planine čine živopisni predeli Istočne Srbije i deo su Karpatsko-balkanskih planina, a čuvene su po zanimljivim pećinama, drevnim legendamaobičajima i mitovima, brojnim vodotocimavodopadima, stenovitim planinskim vrhovima, raskošnim pašnjacima, planinskim vidikovcima.

Plan akcije

Polazak iz Beograda oko 7h ujutru od Muzeja istorije Jugoslavije (Kuća cveća). Vožnja auto-putem do Požarevca gde se isključujemo i nastavljamo preko Petrovca na Mlavi do naše polazne tačke – manastira Gornjak. Pravimo pauzu i obilazimo manastir, a potom krećemo na vrh Ježevac. Sam vrh je na 645m nadmorske visine i staza je oko 5km duga od samog manastira do vrha, gde prelazimo visinsku razliku od oko 500m. Staza nas u prvom delu vodi pored reke Mlave. Nakon prepešačenih 10km u oba pravca, pravimo pauzu u banji Ždrelo gde će biti moguće fakultativno uživati u Akva parku i 6 bazena sa termalnom vodom (28-42 stepena u zavisnosti od bazena). Povratak u Beograd u večernjim satima.

CENA: 2.900 rsd

Prilikom prijave plaća se ceo iznos.

Korisne info:

  • Dužina pešačke staze oko 10km u oba pravca.
  • Tokom pešačenja ulazi se u manastir Gornjak
  • Najviši vrh je 675m
  • Nakon pešačenja pravi se pauza u Banji Ždrelo gde se fakultativno možete kupati u akva parku i bazenima. Obavezno je da ponesete peškir i kupaći. Temperatura vode je 28-42 stepena zavisno od bazena. Cena pojedinačne ulaznice je 700RSD za korišćenje bazena (za grupu preko 10 osoba cena je 400rsd po osobi) i 500rsd za korišćenje spa centra. Kartu za spa je moguće uzeti samo uz kartu za bazen. Spa ima saunu, parno kupatilo, slanu sobu, tropske kiše…
  • Od opreme za pešačenje ponesite: udobne patike, slojevitu odeću, kačket, sendviče, minimum 2l vode, kremu za zaštitu od sunca, rezervnu garderobu, kabanicu u slučaju kiše, nešto slatko. Ko želi da uđe u manastir obavezna je pristojna garderoba (prekrivena ramena i kolena).
  • SMS poruka sa tačnim vremenom polaska i kontaktom vodiča biće Vam poslata 2 dana pred put. Ukoliko ne dobijete poruku, pozovite nas da se informišete o polasku.
  • Da li znate šta znači biti odgovoran prema prirodi, evo kako mi to vidimo.
Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: