Izlet na Frušku goru
3000 RSD

Izlet na Frušku goru 24.01.2021 24.01.2021. (jednodnevna)

Izlet na Frušku goru. Fruška gora, iako niska planina, ima da ponudi što šta pod svojim okriljem. Ovog puta vodimo vas sjajnom kružnom turom, do nekih od najlepših mesta na Fruškoj gori. Krećemo od Crvenog Čota, gde obilazimo monumentalni spomenik iz Drugog svetskog rata, preko grebena, spuštamo se do Novoselskog potoka, odakle se uspinjemo ka čuvenom vidikovcu , Orlovom Bojištu. To je stari ,napušteni kamenolom, koji danas služi kao alpinistički poligon. Izazovnom stazom, penjemo se do vidikovca.

Nakon toga, šumskim putem spuštamo se do Popovičkoj jezera, i izlazimo na vidikovce, odakle se vide Novi sad i Dunav. Zaranjamo dalje u mistike Fruške gore, i putem idemo do ruševina starog manastira. Nakon toga, krećemo ka Ledincima, i čuvenom Ledinačkom jezeru, najvećem jezeru na Fruškoj gori. Lagano se uspinjemo obodom jezera, zastajkujući na vidikovcima, koji nam otkrivaju jezero iz više perspektiva. Nakon uspona, laganim šumskim stazama kao Iriškom vencu i do naših kola.

PLAN AKTIVNOSTI

Polazak iz Beograda u ranim jutarnjim časovima ispred BIGZ-a (8.30). Vožnja auto putem do Rume, zatim ka Iriškom vencu, gde je i naša početna tačka. U 10h, spakovani i opremljeni krećemo na našu turu. Sama tura je fizički izazovna, jer se konstantno krećemo gore, dole. Ukupno ćemo preći oko 18 km i pri tome popeti se 950 m visinski. Ipak, tura nudi pregršt mesta za odmor, sjajne vidikovce i priliku da istražite Frušku goru na malo drugačiji način. Planiran je povratak oko 15.00 h sa ture do kola.

UKUPNI TROŠKOVI: 3000 RSD*

*Usled trenutne situacije ostavili smo mogućnost dolaska sopstvenim prevozom u cilju praktikovanja bezbednih distanci u zatvorenom prostoru. U tom slučaju cena je 2000 RSD po osobi.

ORGANIZACIJOM OBUHVAĆENO

 • Prevoz Beograd – Gornjačka klisura– Beograd (prevoz autom, max 2 osobe)
 • Licencirani UIAA vodič

ORGANIZACIJOM NIJE OBUHVAĆENO

 • Lična oprema
 • Ishrana

VODIČ

Tomislav Topalović / UIAA II guide/ prijave na mail: ttopalovic@gmail.com Tel: 064/158-0019

PRIJAVA

Direktno na e-mail vodiča.

Prilikom prijave, potrebno je uplatiti 50% akontacije radi rezervacije vašeg mesta. U suprotnom, usled velikog broja prijavljenih vaše mesto može uzetio soba koja je uplatila akontaciju pre vas.

Iz bezbednosnih razloga, u slučaju loše vremenske prognoze par dana pre same akcije, postoji šansa da se akcija odloži za neki drugi dan.

KONDICIONI NIVO TURE – 3/10

TEHNIČKI NIVO TURE – 1/10

OPREMA

Naš preporučeni spisak opreme:

 • Planinarske cipele
 • Ranac oko 30l
 • 1,5l vode
 • Čokoladica, sušeno voće ili energetski bar
 • Trek pantalone
 • Jakna za zaštitu od vetra ili kiše
 • Tanka perjana jakna
 • Polar duks
 • Naočare za sunce
 • Kapa i rukavice
 • Štapovi za hodanje (opciono)

Kako da se pripremite za prvo planinarenje pročitajte ovde.

NAPOMENA

Vodič zadržava pravo da ne povede na turu sve koji nemaju adekvatnu obuću i odeću za trek i odgovarajuće osiguranje u slučaju nezgode. EST zadržava pravo promene termina i otkazivanja akcije zbog objektivnih okolnosti, lošeg vremena ili nedovoljnog broja prijavljenih o čemu ćete biti na vreme obavešteni. Ukoliko EST otkaže akciju uplaćeni novac se vraća.

Na osnovu Zakona o turizmu, Službeni glasnik RS br.17/2019, putovanje je samo za planinare koji imaju planinarsku karticu Planinarskog saveza Srbije sa overenom markicom za tekuću godinu. Planinarska akcija se organizuje u skladu sa statutom Planinarskog društva Extreme Summit Team.

INFO I REZERVACIJA:

Turu možete rezervisati direktno kod vodiča:

Mail: ttopalovic@gmail.com

Tel: 064/158-0019

Za sve dodatne informacije, kontaktirati:

support@estadventure.com

+381 (11) 4094-885

 

Više o est adventure mozete procitati na njihovom sajtu: estadventure.com

 

Tagovi: estadventure, fruška gora, planina, planinarenje, pešačenje, avantura, est zimski izazov, izlet na frušku goru, srbija

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: