izlet na midžor
4000 RSD

Izlet na Midžor 2169m 30.01.2021. by ESTAdventure 30.01.2021. (jednodnevna)

Izlet na Midžor. Stara Planina predstavlja najduži planinski venac u Srbiji i zapravo je samo deo dugog planinskog bila koje se proteže od Vrške Čuke na zapadu, pa sve do Crnog Mora na istoku i nosi ime Balkan. Celo poluostrvo svoje ime duguje upravo ovom planinskom vencu: sama reč je turskog porekla i označava nešto poput šumovitih planina. Midžor (2.169mm) je najviši vrh Stare Planine i pripada knjaževačkom delu ovog prostranog masiva. Po visini i atraktivnosti slede vrhovi Dupljak, Tri Čuke i Kopren – potonja dva su locirana podalje, u pirotskom delu masiva. I ovog puta idemo malo drugačijom stazom. Pođite sa nama u novu avanturu!

PLAN AKTIVNOSTI

 • skup grupe je kod planinarskog doma „Midžor” oko 9.30 h

https://hotelstaraplanina.com/sr/planinarski-dom-midzor/

 • 10 h polazak na uspon
 • oko 13.30 izlazak na vrh (u zavisnosti od uslova na stazi!)
 • silazak do doma oko 16-16.30h
 • hrana iz ranca (u domu se može poručiti ručak, čaj…)
 • postoji mogućnost rezervacije doma (noćenje sa doručkom je 20 eur)
 • sopstveni prevoz

Staza do Midžora prati put, a uz stazu nalaze se Žarkova čuka (1.848 mnv), Prilepski vrh (1.906 mnv) i Tupanar (1.959 mnv), koje možemo popeti u slučaju povoljnog vremena. Ukupna dužina treka je oko 8.5 kilometara, uz oko 1.200m ukupne visinske razlike. Planirano vreme polaska za Beograd je oko 17.30 h (dolazak u BG oko 22 h).

UKUPNI TROŠKOVI: 4000 RSD*

*Usled trenutne situacije ostavili smo mogućnost polaska sopstvenim prevozom u cilju praktikovanja bezbednih distanci u zatvorenom prostoru. U tom slučaju cena je 2500 RSD po osobi.

ORGANIZACIJOM OBUHVAĆENO

 • Prevoz Beograd – planinarski dom Midžor – Beograd (prevoz autom / max 2 osobe)
 • Licencirani UIAA vodič

ORGANIZACIJOM NIJE OBUHVAĆENO

 • Lična oprema
 • Hrana

VODIČ

Aleksandar Rašin (UIAA vodič 1. kategorije) mail: arasin@gmail.com

PRIJAVA

Direktno na e-mail vodiča. Prilikom prijave, potrebno je uplatiti 50% akontacije radi rezervacije vašeg mesta. U suprotnom, usled velikog broja prijavljenih vaše mesto može uzeti osoba koja je uplatila akontaciju pre vas. Iz bezbednosnih razloga, u slučaju loše vremenske prognoze, par dana pre same akcije, postoji šansa da se akcija odloži za neki drugi dan.

KONDICIONI NIVO TURE – 5/10

TEHNIČKI NIVO TURE – 2/10

OPREMA

Oprema za zimsko planinarenje (ranac do 30l, goretex jakna i pantalone, aktivni veš, polar dukserica, zimska kapa i rukavice, duboke nepromočive cipele, kamašne, trek štapovi, čeona lampa sa rezervnim baterijama, naočare za sunce, krema za sunčanje).

Kako da se pripremite za prvo planinarenje pročitajte ovde.

NAPOMENA

Na osnovu Zakona o turizmu, Službeni glasnik RS br. 17/2019, putovanje je samo za planinare koji imaju planinarsku karticu Planinarskog saveza Srbije sa overenom markicom za tekuću godinu. Vodič zadržava pravo da ne povede na turu sve koji nemaju adekvatnu obuću i odeću za trek i odgovarajuće osiguranje u slučaju nezgode.

Planinarska akcija se organizuje u skladu sa statutom Planinarskog društva Extreme Summit Team. EST zadržava pravo promene termina i otkazivanja akcije zbog objektivnih okolnosti, lošeg vremena ili nedovoljnog broja prijavljenih o čemu ćete biti na vreme obavešteni. Ukoliko EST otkaže akciju uplaćeni novac se vraća.

INFO I REZERVACIJA:

Turu možete rezervisati direktno kod vodiča:

arasin@gmail.com

Za sve dodatne informacije, kontaktirati:

support@estadventure.com

+381 (11) 4094-885

 

Više o est adventure mozete procitati na njihovom sajtu: estadventure.com

 

Tagovi: estadventure, stara planina, planina, planinarenje, pešačenje, avantura, est zimski izazov, izlet na midžor, srbija

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: