izlet na rajac
1.500 RSD

Izlet na Rajac by Sportski klub Alti by Sportski klub Alti 20.02.2022. (jednodnevna)

Sportski klub Alti te vodi na izlet na Rajac, 19.02.2022.

Rajac se nalazi na planini Suvobor, 100 km od Beograda, a 12 km od Ljiga. Nadmorska visina Rajca kreće se od 600 do 849 m. Ova planina pruža idealne uslove za rekreativno hodanje jer je teren sa blagim usponima i silascima.

Pored prostranih livada na Rajcu preovlađuju šume bukve, hrasta, breze, jasena, cera, a u najvišoj zoni se nalaze četinari, jela i bor, dok se od životinjskih vrsta može naići na fazane, srndaće, lisice, divlje svinje, zečeve, grlice…

Do Rajca putujemo preko Ljiga do planinarskog doma “Čika Duško Jovanović”. Posle kratke pauze i okrepljenja u domu, polazimo na pešačenje. Staza je kružna, što znači da je isto mesto starta i završetka pešačenja.

Dužina staze: 16 kilometara

Visnska razlika: oko 500 metara

Vrhovi: Rajac 847 mnv i  vrh Veliki Šiljak 848 mnv

Datum: 20.02.2022.

CENA: 1500 rsd

Polazak iz Beograda je u 06:00h sa parkinga na uglu ulica Drinske i Sarajevske.

Povratak se očekuje do 19h

Vodič; Dragana Rajblović  SK „Alti“ (vodička licenca UIAA MB 452) (www.alticlub.org.rs)

Biografija vodiča: Link

U skladu sa epidemiološkom situacijom maske na licu su obavezne u busu!                        

Sa sobom poneti: mali ranac sa nešto hrane (sendviči, grickalice, voće, slatkiši…), najmanje 1,5 litar vode (može se i tamo natočiti), kremu za sunčanje, naočare, kišnu kabanicu, rezervnu presvlaku (majicu) i rezervnu obuću. Obući se prikladno pešačenju tj obuću koja se ne kliza (patike ili gojzerice), trenerku ili drugu odeću koja je udobna, kao i jaknu prilagođenu godišnjem dobu. Najbolje je imati na sebi slojevitu odeću. Sve što ponesete duplo (obuću, odeću…) može se tokom pešačenja ostaviti u busu.

 

 

Tagovi: sportski klub alti, izlett, februar, rajac, planinarenje, uspon, avantura, srbija, oprema

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: