banjska stena
2.400 RSD

OTKAZANO: Izlet Tara – vidikovac Banjska stena by Balkan Roads 21.05.2022. (jednodnevna)

Vodimo Vas na jednodnevni izlet na Taru – vidikovac Banjska stena!

Nacionalni park Tara je protkan beskrajno zelenim šumama četinara, širokim poljanama i pašnjacima, očaravajućim jezerima i vidikovcima.

Planina Tara koja je savršeno mesto za rekreaciju i relaksaciju je dragulj prirode Zapadne Srbije čija će netaknuta okolina lako ukrasti vaše srce. Vidikovac Banjska stena sa najprepoznatljivijim pogledom na planine ispresecane Drinom je jedan od najfotografisanijih vidikovaca u Srbiji. Posle toga ćemo se spustiti do reke i do čuvene kućice na Drini koja je bila na naslovnoj stranici magazina „Nacionalna Geografija“. Kućica je rušena nebrojano puta od strane moćne reke, ali je uvek iznova pravljena i pokazuje kako je čovek pokušavao da ukroti divlju prirodu. Danas ona postoji u simbiozi sa rekom i do nje se može doći čamcem.

Aktivan odmor bi najbolje opisao ovu turu kao savršenu priliku da se za trenutak pobegne iz gradske vreve. Nemojte da vam drugi pričaju o lepotama Srbije, doživite ih sami.

PLAN TURE – vidikovac Banjska stena

 • Polazak iz Beograda u jutarnjim časovima oko 7h ujutru od Muzeja istorije Jugoslavije (Kuća cveća). Dolazak do Mitrovca na Tari odakle krećemo u šetnju jedinstvenom prirodom nacionalnog parka Tara stazom duzine oko 12km.
 • Stižemo do vidikovca Banjska stena koji je jedan od zaštitnih znakova prirode Srbije odakle se pogled pruža ka reci Drini, Republici Srpskoj, jezeru Perućac. Uživanje u zelenilu, prirodi i svežem vazduhu i prelepom pogledu sa 1065m nadmorske visine.

Staza do samog vidikovca od Mitrovca je mahom po ravnom, zemljanom terenu sa blagim uzbrdicama i vodi kroz šumu. Usput stajemo I pravimo pauzu u Bajinoj bašti kako bismo uslikali čuvenu Kućicu na steni na Drini, koja je svojevremeno  krasila I naslovu stranu časopisa National Geographic.


Prevoz autobusom, tura nije zahtevna i pogodna je za decu. Banjska stena

Galerija

 

CENA: 2.400 RSD

PRAVILA PONAŠANJA

 • Svi putnici su dužni da se pridržavaju uputstva vodiča i da poštuju odluke odgovornih lica. Svako ko se ogluši o savet i upozorenje može biti isključen sa putovanja i svu odgovornost i troškove nastale tim postupkom preuzima na sebe.
 • Putovanje u grupama nije isto što i individualni obilazak i putnici moraju da budu svesni vremenskih prilika, prostora za obilazak, lokaliteta i potreba drugih članova grupe kao i vremenskog okvira potrebnog za obilazak.
 • Vremenske prilike ne mogu da budu opravdan razlog za otkaz aranžmana. Mi ne idemo u prirodu da bi se sunčali već da bi doživeli novo iskustvo dok na planine se penjemo da bi se popeli i osvijili vrhove, ne da bi se sunčali i slikali. Slikanje na neobeleženim stazama koje su opasne i nebezbedne, na liticama, vidikovcima i nepristupačnim delovima je strogo zabranjeno.
 • Planinarenja i obilasci planinskih vrhova i vidikovaca su opasan sport (hobi) i svaki putnik ih obilazi na spostvenu odgovornost. Putnici sami treba da procene da li su sposobni da se penju i da li imaju kondicije za odredjeni program. O svom zdravstvenom stanju treba pre puta da se posavetuju sa svojim lekarom.
 • Ekstremni sportovi poput rafting, kanjoninga itd se ne zovu slučajno ekstremni sportovi. Molimo Vas da to imate u vidu prilikom prijave za ovakve ili slične programe i da se pridržavate uputstva.
 • Agencija Balkan roads ne organizuje takmicenja niti je nama bitno ko je prvi stigao a ko poslednji. Želimo da svi zajedno uživamo u prirodi i da osvojimo i vidimo što više planina. Ispred vodiča ne može da bude niko, dok na kraju poslednji ide vodič tzv. sakupljač i iza njega ne sme da bude niko.
 • Sve smeće i otpaci moraju da se ponesu sa sobom nazad i bace u kante za smeće. Prilikom naših obilazaka nećemo remetiti biljni i životinjski svet, niti prljati prirodu, poštovaćemo i uvažavati lokalno stanovništvo.
 • Prilikom obilazaka manastira i crkava morate biti pristojno odeveni.
 • Bilo kakva vrsta diskriminacije, politike i obeležja kao i ispoljavanje netrpeljivosti i mržnje po bilo kom osnovu je najstožije zabranjeno i takvi putnici će biti isključeni sa putovanja bez prava na prigovor i žalbu.
 • Za pomoć na skijaškoj stazi, ili u bilo kojoj situaciji vezanoj za kretanje, boravak i opasnosti u planini, obratite se spasiocima Gorske službe spasavanja Srbije: +381 62 464646

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: