valjevski biser
2.400 RSD

Valjevski biser – izlet sa Pustolovom 06.03.2021. by Pustolov 06.03.2021. (jednodnevna)

Dobrodošli na još jedan izlet sa Pustolovom, Valjevski biser – Petnička pećina, Petničko jezero, Degurićka pećina, Sunčana stena, Gradac!

  • Dnevna varijanta.
  • Polazak u subotu 06.03. u 6h iz Beograda.

Petnička pećina 

U pećini i njenoj neposrednoj okolini pronađena su najstarija svedočanstva o životu ljudi u zapadnoj Srbiji. Istraživanje ovog arheološkog lokaliteta počelo je u 19. veku kada su prva istraživanja obavili Josif Pančić i Jovan Cvijić. Pećina se sastoji od oko 600m dugih kanala i brojnih odaja. Podeljena je na dva dela – Gornju i Donju pećinu.

Degurićka pećina

Degurićka pećina je pećina izvorskog tipa, čija voda iz vrela otiče u reku Gradac, nalazi se u ataru sela Degurić, u klisuri reke Gradac, na teritoriji grada Valjeva. Jedina je pećina sa stalnim podzemnim tokom u celom slivu reke Gradac, sa srednjim protokom od 121l/s. Temperatura vode duž cele pećine je 7 °C.

Kako da se pripremite za prvo planinarenje pročitajte ovde.

CENA: 2.400 rsd

U cenu uračunato:

  • prevoz,
  • usluge vodjenja,
  • troskovi organizacije.

U cenu nije uračunato:

  • hrana i piće,
  • postoji mogućnost organizacije ručka u prirodi (roštilj) 400 rsd po osobi kod Konjičkog Kluba na Deguriću.

INFO I REZERVACIJE

Organizator:

Organizator ture je Pustolov (Nemanja Vranić) iz udruženja “U susret prirodi”. Upoznaj svoju zemlju, obidji Srbiju sa Pustolovom – nemaš izgovor. Za sve pasionirane ljubitelje koji vole prirodu i boravak u istoj. Budi aktivan 🥾⛰🧗⛷🚴🚣🏕🗺

Putem telefona: 062737106

Ili putem DM-a na Instagramu.

 

 

Tagovi: srbija, avantura, avanture,izlet, planinarenje, pećina, petnička pećina, degurićka, gradac, pustolov, jezero

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: