2.800 RSD

Jablanik by Trinity nature 01.10.2022. (jednodnevna)

Čarobno mesto, blago skriveno od popularnosti, pritajeno čeka, da se upoznate sa njegovim lepotama – JABLANIK!

Plan i program hajking ture:

  • Okupljanje od 7.10 na parkingu ispred Sava centra (ulaz iz Vladimira Popovića)
  • Polazak: 7.30h
  • Dolazak: oko 10.15
  • Start hajking ture: 10.30
  • Kraj hajking ture: oko 15.00/15.30
  • Povratak za Beograd: oko 17.00

OPIS STAZE:

Početak treka je na prevoju Debelo brdo, na parkingu kod spomenika Živanu Đurđeviću. Staza prolazi pored planinarskog doma “Debelo brdo” planinarskog društva Magleš iz Valjeva. Staza je u većem delu široka i makadamski put u početnom delu ture nam omogućava lagano kretanje. Nakon 3km pešačenja put nas vodi udesno i nakon 500m ulazimo u šumski deo staze i započinjemo uspon na vrh Jablanik (1274m). Još 2km laganog uspona i eto nas na vrhu. Sam vrh Jablanika je pregledan i sa njega se pružaju fantastični pogledi na okolne planine. Ovde pravimo pauzu za odmor i uživanje ukoliko nas vreme posluži. Pešačenje dalje nastavljamo zapadno ka Medvedniku, skrećemo oštro ulevo i kružnim putem se vraćamo na makadamsku deonicu puta sa početka.

Poslednja 2 km staze do Planinarskog doma “Debelo brdo” su identična i tu završavamo ovu hajking turu sa našim prijateljima iz planinarskog društva “Magleš”.

Sve u svemu čeka nas jedna vrlo lepa tura, 15-ak kilometara koje treba prepešačiti, jedan novi vrh osvojiti i maksimalno uživati u predivnoj prirodi Valjevskih planina. Takođe velika blagodet ove ture jeste što ćemo sve vreme biti na nadmorskim visinama iznad 1000m, što će ostaviti poseban benefit na naš organizam.

Specifikacija staze:

Dužina: 15km
Vertikalni uspon: +450m
Zahtevnost: umereno zahtevna staza 2/6
Efektivno vreme trajanja ture: oko 5h
Tip staze: kružna
Teren: šumski i makadamski put
Startna tačka: Spomenik Živanu Đurđeviću
Pogodna za aktivnu decu do 12 god: DA

CENA:
Sopstveni prevoz i hajking tura – 1500 dinara
Organizovan prevoz i hajking tura – 2800 dinara

Pridružite nam se i upoznajte svoje telo kroz aktivnosti u pririodi!

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: