čarobni šumoviti jastrebac
2.300 RSD

Jastrebac pešačka tura by Srbija za mlade by Srbija za mlade 30.04.2022. (jednodnevna)

Srbija za mlade te vodi u čarobnu avanturu – Jastrebac pešačka tura 30.04.2022.

Mnogo je razloga zašto doći na ovu planinu i potražiti na njoj spas od gradske buke, gužve i posla. Priroda kao stvorena za planinare, za one koji vole da šetaju, ali i za sve one koji vole dobru i zdravu hranu.

Ova planina je tokom godina očaravajuće kreativna umetnička izložba koju je priroda sama pripremila za njene ljubitelje. 

U središnjoj Srbiji nalazi se Jastrebac, kao deo Rodopskih planina.

Jastrebac je bogat listopadnim i četinarskim šumama. Na njemu se nalazi rezervat belih breza, brojni vodeni tokovi, izvori i potoci izuzetno čiste vode u kojima žive rakovi i pastramke. Na Jastrepcu raste mnogo vrsta samoniklog jestivog bilja, divlje jagode, jabuke, kruške, razne gljive, koprive, maslačak i dr. I za životinjski svet Jastrebac je prava oaza. Pa tako ova planina predstavlja dom za jelene, divlje svinje, lisice, zečeve i brojne druge vrste sisara, ptica, gmizavaca i vodozemaca.

jastrebac

Dužina trase – 12 km
Ukupni uspon – 818 m
Ukupno silaženje – 804 m
Najniža tačka – 522 m n.v.
Najviša tačka – 1282 m n.v.
Kondiciona težina – 3/10
Tehnička težina – 1/10

PROGRAM:

– 6h Polazak iz Beograda (od Sava centra). Polazak iz Novog Sada u 4.40h
– 9h Dolazak u manastir Naupare na severnim obroncima Jastrepca
– 10h Dolazak na Jastrebac, kratak odmor za kafu. Polazak na pešačenje i upoznavanje sa prirodnim lepotama i kulturnim vrednostima i razgledanje i uživanje u prelepim prolećnim bojama Jastrepca.
– 16-17h Fakultativni ručak
– 17h Polazak za Beograd
– 21h Očekivani Povratak u Beograd, dolazak u Novo Sad 22.30h

CENA: 2.300 din. Jastrebac pešačka tura

U cenu uračunato:

– Prevoz
– Troškovi vodiča
– Organizacioni troškovi

U cenu nije uračunato:

– Hrana i piće
– Redovna godišnja članarina “Srbija za mlade” – 500 din.

– Doplata za polazak iz Novog Sada 1.000 din.

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

 

Obavezna oprema: planinarske cipele, slojevita garderoba, vetrovka, hrana (sendvič ili nešto slično, čokoladice ili sličan slatkiš), minimum 1,5 l vode, kabanica (u slučaju kiše).

U slučaju vremenskih nepogoda, tura se odlaže.

Način plaćanja:

Gotovinski ili preko tekućeg računa po izdatim instrukcijama organizacije, 50% prilikom rezervacije, ostatak do 5 dana pred put.

Napomene:

  • Nošenje maski dok smo u busu je obavezno
  • Dva dana pre putovanja kontaktirati organizatore za vreme i mesto polaska
  • Ako je ovo vaše prvo planinarenje, hajde da prođemo kroz par detalja na koje treba da obratite pažnju.

 

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana preputovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 16. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Shodno zakonu o turizmu Republike Srbije, ovaj program nije pokriven garancijama osiguranja u slučaju insoventnosti i naknadi štete. Cilj ovog putovanja jeste promocija i razvoj omladinskog turizma Srbije kao i promocija aktivnog odmora kod mladih. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje.


 
 

Tagovi: jastrebac, avantura, srbija, šuma, rodopske planine, planina, planinarenje, hajk, proleće, srbija za mlade, oprema, jastrebac pešačka tura

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: