jedrenje jonskim morem
420 EUR

Jedrenje Jonskim morem by Aktivni Odmor by Aktivni Odmor 23.04.2022 - 02.05.2022. (10 dana)

Jedrenje Jonskim morem! LEFKAS, LEFKADA, 23 apr – 02. maj 2022.

(Uskršnji i Prvomajski praznici)

Samo za avanturiste vedrog duha, nije predviđeno za turiste!

Da biste jedrili sa nama,neophodan je opsežan intervju!

Jedrenje je najlepša avantura. beg iz stereotipnog života, putovanje u geografskom smislu, ali, i duboko u sebe. Istinsko i tanano povezivanje sa prirodom, potraga za balansom i potreba da u život vratimo radost.
Jedrenje – nova dimenzija života!

Udruženje građana za svoje članove organizuje jedrenje jonskim ostrvima. član se postaje popunjavanjem prijavnog formulara.

Zajednički ulazimo u zakup jedrilice u grčkoj, a udruženje organizuje aktivnosti tokom jedrenja.

Rok za prijavu i uplatu rezervacije, u iznosu 50% zakupa, je do popune kapaciteta. Ostatak iznosa porebno je uplatiti pred putovanje.

Kratak opis regije:

Jonska ostrva se nalaze na zapadnoj obali Grčke. Nekoliko je većih i mnoštvo manjih ostrva: Krf, Paksos, Lefkada, Itaka, Kefalonija, Zakintos. Ova jonska ostrva su naširoko poznata po svojim peščanim plažama, kristalno čistom, tirkiznom vodom, živopisnim, cvetnim pejzažima i tradicionalnim, staromodnim selima. Posetioci se ovde obično osećaju kao da su u drugom svetu dok šetaju uskim uličicama starih gradova i razgledaju očaravajuće venecijanske spomenike. Postoji legenda da Jonski vetar ima moć da učini ljude entuzijastičnijim i življim, što je možda zazlog zašto su meštani toliko vedri. Litice sa zelenim vrhovima se naginju nad okeanom i formiraju prirodno zaklonjene peščane pećine.

UKRCAVANJE JE 23. APRILA U RANIJIM POPODNEVNIM SATIMA, A POLAZAK IZ MESTA STANOVANJA, DAN RANIJE.

★ OKVIRNI PLAN PLOVIDBE:  Lefkada, Kefalonija, Meganisi, Itaka a u slučaju dobrog vetra i Zakintos.

Ne zaboravite, u odnosu na naše želje, veću moć imaju vremenske prilike. Bez obzira na izloženi plan plovidbe, skiper će shodno vremenskim uslovima, a u cilju bezbednosti, samostalno doneti odluku o promeni maršute.

Ukupan kapacitet broda: skiper plus 8 putnika

★ SKIPER: VLADIMIR ŠTRUMBERGER jedan od najboljih beogradskih skipera

 BROD:  BAVARIA 44

Brod ima 4 kabine i dva električna WC-a, solarne panele, punjače za telefon u svakoj kabini, internet rooter, za 8 gostiju + skiper.

PREVOZ DO MESTA ISPLOVLJAVANJA – Lefkas, Lefkada: unutar grupe koja se okupi, organizovaćemo zajednički prevoz. oni koji imaju automobile, zamolićemo da povezu one koji su bez prevoza, uz podelu troškova.ukoliko iz postojećih resursa, ne uspemo, angažovaćemo kombi prevoznika.

★CENA: 420 EUR

Podrazumeva zakup jednog mesta u bračnom ležaju ili single kreveta( ako su kreveti na sprat) na brodu za 7 dana i usluge skipera. U osnovnu cenu nisu obračunati završno ćiščenje broda(ukupno 100 eur za brod, deljivo na kopletnu posadu, izuzev skipera. Nisu obračunati ni trokovi goriva, vode, kao i lučkih taksi. Orijentaciona cena tih dažbina je oko 50 – 70 eura za 9 dana po osobi.

Hrana nije uračunata u osnovnu cenu. Pred polazak formira se zajednički budžet i vrši nabavka u okolnim hipermarketima. Opciono se večera u restoranima na ostrvima.

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

★VAŽNE NAPOMENE:

Novac uplaćen za rezervaciju prenosi se vlasniku broda – čarter kompaniji. u slučaju sprečenosti da prisustvujete jedrenju, novac nije moguće refundirati, ali je uplata rezervacije prenosiva na drugu osobu.

Po dolasku na brod obavezno je ostavljanje depozita u iznosu 70 eura po svakoj osobi. Depozit se po završetku putovanja vraća, u slučaju da na brodu nije načinjena nikakva šteta od strane gostiju. U slučaju načinjene štete, organizator jedrenja i skiper ne učestvuje u nadoknadi, osim u slučaju da su oni, sami, počinioci.

Nemojte očekivati da vas na jedrenju bilo ko služi. Niste u hotelu i aranžman nije turistički. Kompletna posada učestvuje u svim aktivnostima. jedrenje nije za svilene i razmažene, jedrenje je ozbiljna avantura! Budite vedrog duha, krotki, razumni, tolerantni i kooperativni. Brod je mali prostor na kome delimo intimu sa nepoznatim ljudima. biti u negativnoj životnoj fazi, a naći se izolovan na moru, može biti pakleno! Iskustva sa mnogih jedrenja su pokazala, da zdravo jezgro grupe surovo postupa prema negativcima. Ostaju izolovani i odbačeni.

Tagovi: active holiday, aktivni odmor, jedrenje jonskim morem, grčka, lefkada, Kefalonija, Meganisi, Itaka, lefkas, zakinstos, more, jedrenje, brod

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: