jesen na pešteru
1.600 RSD

Jesen na Pešteru – prirodna oaza u srcu Evrope by PEU Troglav 03.10.2021. (jednodnevna)

Planinarsko ekološko udruženje „Troglav“ vodi vas na izlet na jedinstvenu, očaravajuću, ni sa čim uporedivu prirodnu oazu u srcu Evrope i jesen na Pešteru!

Pešter se nalazi iza sedam veličanstvenih planina koje, kad dođete na ovu prostranu visoravan, možete obuhvatiti samo jednim pogledom. Golija, Javor, Zlatar, Jadovnik, Ozren, Žilindar i Giljeva okružuju ovu visoravan sa svih strana, pružajući pejzaž kakav se može videti samo u filmovima. Ovu posetu posvetićemo planini Hum i njenom vrhu Krstača 1756m.

PLAN I PROGRAM:

Polazak iz Kraljeva u ranim jutarnjim časovima, vožnja ibarskom magistralom sa usputnom pauzom do mesta Đerekare, odakle vrlo brzo krećemo na pešačenje. Najviša tačka do koje je planiran izlazak je vrh Krstača 1756m. Na vrhu je planirano kraće zadržavanje i uživanje u fenomenalnom pogledu na crnogorske planine. Posle kraćeg zadržavanja nastavljamo pešačenje grebenom do vidikovca Đurđevica nakon čega sledi povratak na polaznu tačku. U povratku je planiran odlazak na ćevape u Novi Pazar. Povratak u Kraljevo je u kasnim popodnevnim časovima.

Dužina staze: 17km
Uspon: 800m
Vreme: 6 časova

CENA: 1600 rsd

Sopstveni prevoz – 500 rsd

POTREBNA OPREMA:

Duboke patike ili planinarske cipele, majice sa kratkim ili dugim rukavima, tanka jakna sa kapuljačom (po mogućstvu da bude nepromočiva), polar(flis) ili duks, trenerka ili planinarske pantalone, rezervnu presvlaku, naočare za sunce, kapa. Dovoljno hrane za celodnevni boravak u prirodi i vodu(najmanje 2l). Sve to spakovati u prikladan ranac.

*Vreme je da se zaljubite u svoju zemlju!

INFORMACIJE I PRIJAVE:

Prijave kod vodiča najkasnije do 30.09.2021.
Vodič: Marko Kuševija

Učesnikom izleta će se smatrati samo one osobe koje izvrše uplatu prilikom prijave. U slučaju odustajanja naći zamenu ili se uplaćen iznos ne vraća. Vodič zadržava pravo da u slučaju vanrednih okolnosti izmeni program izleta ili ga otkaže. Svaki učesnik učestvuje na sopstvenu odgovornost.

Organizator ne odgovara za eventualne povrede i nesrećne slučajeve izazvane samovoljom pojedinaca, nesreće izazvane zdravstvenim problemima koje učesnici nisu prijavili vodičima, kao i za nesreće izazvane pod uticajem alkohola i drugih opojnih sredstava.

 

 

 

Tagovi: jesen na pešteru, pešterka visoravan, oaza, planinarenje, peu troglav, srbija, avantura, hum, krstača

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: