kajak ovčar kablar
4.200 RSD

Kajak tura Ovčarsko-kablarskom klisurom by EST Adventure 05.09.2021. (jednodnevna)

Ovčarsko-kablarska klisura predstavlja jedinstvenu morfološku celinu. Udaljena 170km od Beograda, stiže se do nje za 2h vožnje. Usečena između planinskih masiva Ovčara i Kablara, dugačka oko 20km, klisuru odlikuju strme
strane i uklješteni meandri Zapadne Morave.

Morava je pregrađena branama, te su formirana dva veštačka jezera na hidrocentralama Ovčar banja i Međuvršje. Najveća dubina klisure je 710m. Klisura je pod zaštitom države kao predeo izuzetnih odlika I kategorije.

PLAN AKTIVNOSTI

Polazak iz Beograda u 8h, dolazak u Ovčar banju u 10h, nakon pripreme i kratke obuke krećemo na veslanje.

Uživanje u meandrima Zapadne Morave i raznovrsnost flore i faune.

Dužina veslanja je 12km, trajanje oko 3-4h sa pauzama.

Završetak oko 15h ispred brane Medjuvršje, gde pakujemo opremu i odlazimo na ručak u 16h. Dolazak u Beograd oko 20h časova.

CENA: 4200 RSD*

*Usled trenutne situacije ostavili smo mogućnost dolaska sopstvenim prevozom u cilju praktikovanja bezbednih distanci u zatvorenom prostoru. U tom slučaju cena je 3000 RSD po osobi.
ORGANIZACIJOM OBUHVAĆENO
• Prevoz
• Licencirani UIAA vodič
• Oprema za kajaking (neopren, kajak, vesla, prsluk)
ORGANIZACIJOM NIJE OBUHVAĆENO
• Ishrana
• Lična oprema
• Odgovarajuće putno osiguranje

VODIČ

Stefan Simonović / UIAA III guide /
stefansimonovicfoto@gmail.com

Prijava direktno na e-mail vodiča.
Prilikom prijave, potrebno je uplatiti 50% akontacije radi rezervacije vašeg mesta. U suprotnom, usled velikog broja prijavljenih vaše mesto može uzeti osoba koja je uplatila akontaciju pre vas.
Iz bezbednosnih razloga, u slučaju loše vremenske prognoze par dana pre same akcije, postoji šansa da se akcija odloži za neki drugi dan.

KONDICIONI NIVO TURE – 4/10
TEHNIČKI NIVO TURE – 2/10

OPREMA

Od opreme nije potrebno ništa više osim kupaćeg i papuča (ili sandala). U toku veslanja poneti vodu i neku užinu. Takođe, krema za sunčanje, šešir i naočare su vrlo poželjni.

NAPOMENA

Na osnovu Zakona o turizmu, Službeni glasnik RS br. 17/2019, putovanje je samo za planinare koji imaju planinarsku karticu Planinarskog saveza Srbije sa overenom markicom za tekuću godinu. Vodič zadržava pravo da ne povede na turu sve koji nemaju adekvatnu obuću i odeću za trek i odgovarajuće osiguranje u slučaju nezgode. Planinarska akcija se organizuje u skladu sa statutom Planinarskog društva Extreme Summit Team. EST zadržava pravo promene termina i otkazivanja akcije zbog objektivnih okolnosti, lošeg vremena ili nedovoljnog broja prijavljenih o čemu ćete biti na vreme obavešteni. Ukoliko EST otkaže akciju uplaćeni novac se vraća.

 

 

 

Tagovi: est adventure, avantura, kajak, avanture, srbija, planinarenje, ovčar, morava, klisura, meandri, brana

Vašom rezervacijom ove avanture direktno doprinosite očuvanju i obnovi prirode u Srbiji! 30% od prihoda sajta avanture.rs prosleđujemo organizacijama koje se bave pošumljavanjem i sadnjom! 🌿

Utisci avanturista:

Podeli avanturu: